Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена

Премиерът заяви, че познаването на миналото дава поуки за бъдещето
738
Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отбеляза Деня за почит към жертвите на комунистическия режим.

Още по темата

"Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен, нито е съд - дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията. За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е "необходимо и неизбежно правосъдие". Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи. Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България", написа премиерът в профила си в социалната мрежа.

Според Борисов само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето. Той посочва още, че днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи.

Безспорно - хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи - унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!, заявява министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


738
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
602
3
 
7
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
БРАВО БОЙКО , ЩЕ ГЛАСУВАМ ОТНОВО ЗА ТЕБ И НАЕСЕН ПРОТИВ ЛЪЖЕЦА МЕТЕЖНИК РАДЕВ !
601
2
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Няма да коментирам този примитив,защото няма да ми стигне полето да изброявам неговите мърсотии,грехове и наглост....А така наречения "народен съд" наистина не е бил такъв,а безпричинен съд отмъщение под садистичното ръководство на диаспората в БГ
600
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неразумните и безмозъчни същества от герберски ген все още не са осъзнали, че България е последна по всичко хубаво в ЕС и първа по всичко лошо което я е налазило до момента ! Сгромолясва се тази територия на която и викат "държава" като срутище ,благодарение на ***'лоумни, безхаберни, празни тикви побия на банкянската тъ'па пожарникарска ! Какво да се прави когато за овцата няма избор, тя е осъдена от Бог да върви след овчарят, тя никога не е различавала доброто от злото, за нея само сламата е !
599
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз ще гласувам за него
598
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо съдът не е бил народен, а комунистически, второ бандите-наглец, ти си бил и си остана комунист, но заради властта си "облече" друга "дрешка" която само ти и здуханите в главите ти симпатизанти оприличаваш на "демократична",най-крадливата и корумпирана в момента власт в ЕС е твоята,това го пишат и доказват всеки ден чужди независими медии не само в Европа,но и в света ! Измамник-бандит беше, днес си измамник-комунист ! Благодари на ха'мавите си симпатизанти,че си на власт !
597
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов е НЯКОЙ, и аз лично ще гласувам за него. Призовавам, всички, разумни българи да направят същото.
596
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечна памет на жертвите на комунистическия режим!
595
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е едно от най уродливите лица на комунизма...комунист до мозъка на костите си управляващ по болшевишки и сталинистки умело прикриващ се зад демокрацията...!!!
594
3
 
5
 
! Отговори
ФЕНИКС преди 3 години
За Г-н Борисов! По-добре е да говорят злите езици нещо, дори и незаслужено лошо, от колкото нищо. Това е знак, че е значим, и е нещо ката трън в очите на опонентите си. Защото, на незначимия човек, никой не му обръща внимание, той е просто никой! Г-н Борисов е НЯКОЙ, и аз лично ще гласувам за него. Призовавам, всички, разумни българи да направят същото. Г-н Борисов има потенциал за бъдещето на България! Да му пожелаем дълги години да ни е жив и здрав.
593
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглост,арогантност и измамност,това е Пожарната!"Крадецът вика дръжте крадеца",този бандит облечен във власт още си крие членската червена книжка под керемидите на курникът си,отказа да я хвърли преди 16 г.,отказа пред цял площад,такива червени ме'керета като него управляват България вече 31 г.,червени мек'ерета сменили си партийността заради властта,но си остават ***-мекерета, защото знаят, а и са сигурни,че народ-овца винаги ще повярва на измамите и манипулациите им,такава е жалката исти
592
4
 
4
 
! Отговори
Зигмунд преди 3 години
Патологията на това лице ще бъде изучавана в учебниците по психиатрия след някоя друга година...!!!
591
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
Народен съд е бил създаден и действал по искане на Нюрнбергски процес. Така че Борисов само да те кажа - за сътрудници с фашисти - той е бил справедлив.
590
3
 
7
 
! Отговори
бай Тодор преди 3 години
Наследниците на комунистите искат властта, но шофьорите и бодигардовете им не я дават.
589
4
 
8
 
! Отговори
Роки преди 3 години
Абе ей ти на кой беше охрана бе отворен. Щял да ми говори за комунисти. Я първо се виж ти после за другите говори. Да не ти забравяме и шкафчето. Аре къш април месец от властта и да те няма от България!!!!!
588
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя колко милиарда изтегли, че нещо не моа си спомня???Къде потънаха и кой ще ги плаща???
587
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нито един познат, който да е гласувал за дядо Бочко Чекмеджиев.Как печели изборите никак не е ясно.
586
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Помня социализма (617)Не си прав за безплатното здравеопазване. Ако под това имаш предвид, че не плащаш за всеки отделен преглед, престой в болница, операция и т.н - си прав. Удръжките се правеха от заплатата.
585
4
 
8
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Тоа пак гледа странно и уплашено.Яко е изперкал, но за такива си има психиатрия.Оди се лекувай бе, ОДИ СЕ ЛЕКУВАЙ!
584
3
 
9
 
! Отговори
ами преди 3 години
"Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи - унижение и унищожение на политическите противници". Този вече открито описва себе си....
583
4
 
10
 
! Отговори
Заете ли,че преди 3 години
Чекмеджията Методиев е лежал в затвор в Чехия за кражба на коли?