Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена

Премиерът заяви, че познаването на миналото дава поуки за бъдещето
738
Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отбеляза Деня за почит към жертвите на комунистическия режим.

Още по темата

"Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен, нито е съд - дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията. За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е "необходимо и неизбежно правосъдие". Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи. Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България", написа премиерът в профила си в социалната мрежа.

Според Борисов само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето. Той посочва още, че днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи.

Безспорно - хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи - унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!, заявява министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


738
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
582
3
 
8
 
! Отговори
до 420 преди 3 години
ай отиди се скрий някъде бе, нямало ток, нямало нищо по магазините, нямаше по едно време след като падна "комунизма", нямало интернет ооо на запад има от 18 век интернтет тука е БГ нямало интернет през соца хахах ***, пишете глупости на изуст...
581
3
 
11
 
! Отговори
Тулуп Мисирков преди 3 години
Бойкоооооооооооооо,срам ме е е от тебе!Бива те само да крадеш и лъжеш!Махай се от България.Иначе-при Бай Ставри, той те чака с нетърпение..Там ще си на сигурно място и на топло.Там ти е мястото.
580
9
 
3
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз разгледах коментарите. Под статията за Бойко има двойно повече коментари.Очевидно е по-влиятелен от Румен.
579
1
 
5
 
! Отговори
Шмайзер преди 3 години
Ех, изпуснахме ги *** през 1989 година. Браво на братята румънци. Затова са пред нас - знаеха каква НЕ искат. А някои от българите още плачат за ГУЛАГ.
578
9
 
6
 
! Отговори
хохо преди 3 години
Няма по големи негодници на тази земя от комунистите .... Комунизъм е синоним на разруха, бедност ,мизерия и нищета.
577
6
 
7
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 3 години
Комунистите взимат и дават властта само по един начин - само с преврат и революция..
576
4
 
11
 
! Отговори
Абе аланкьолу, преди 3 години
ами ти какъв си???Най-големият комунист,на всички пребоядисани баш комунисти в държавата начело с тебе!!!
575
1
 
1
 
! Отговори
Вълканов преди 3 години
Троцки създаде перманетната революция, последователно от държава към следващата държава . Мао създаде Перманентната революция в една държава с две Комунистически партии, сменящи власта една след друга. В момента, в България се осъществява Маоизма на Перманентната революция. Конкурират и се сменят две Компартии една с с друга - ГЕРБ и БСП. Естествено с поддържащи сателити, ръководени от бивши чбенове на БКП или от служители на Държавна сигурност Бедата не е в смяната им, а в това, че не знаят,
574
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Помня социализмаА помниш ли, че нямаше токнямаше нищо в магазинанямаше телевизия, интернет......
573
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на Вожда-Слънце другаря Босис-OffБЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТОТО ПО СМЪРТНОСТ В ЕС.На ПОСЛЕДНО ПО ДОХОДИ.Дядо Бойко, земай си чекмеджето и се омитай от България.Долу ПП ГЕРБ!!!Долу Боривов! Изчезни някъде далеко,далеко и ще има надежда за народа.Махай се!!!
572
3
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Буда да не би да е забравил ,че пазеше живота и здравето на комуниат номер едно или да не помни от къде му викат Буда ?
571
4
 
18
 
! Отговори
Помня социализма преди 3 години
При социализма(комунизъм не е имало в Бг) --Здравеопазването беше БЕЗПЛАТНО!-Образованието БЕШЕ БЕЗПЛАТНО!-Нямаше ИЗНАСИЛЕНИ и ПРЕБИТИ, а понякога и УБИТИ стари хора,за да им се открадне МИЗЕРНАТА ПЕНСИЙКА!!!-Нямаше РАБОТЕЩИ БЕДНИ, а сега имаПисна ми вече от тукашния КРИВОРАЗБРАН капитализъм и от АЛЧНИ и КРАДЛВИЧЕКМЕДЖИИ -ДЖИПКАДЖИИ БАБАИТ БИБИТКОВЦИ.ДОЛУ ГЕРБ!!!
570
3
 
4
 
! Отговори
Кк преди 3 години
Бяха членове на бкп, но не и комунисти. Ставаха заради службата.
569
6
 
4
 
! Отговори
Щщщ преди 3 години
Р. Радев-Станах член на бкп, за да мога да летя.Ето, това е истината.
568
7
 
12
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
Точно тоя върл комунист ли ще оценява кой иска властта у нас!Да го кажеха такива антикомунисти като П.Дертлиев, М.Дренчев и много други наистина антикомунисти- да, но хората имаха морал и достойнство! А кой иска властта у нас/ и не само/ - това се решава на избори, но не и такива, каквито се провеждат у нас- предварително купени! А падишаха умира от страх , че го чака " всенародната любов"!
567
3
 
9
 
! Отговори
България не забраея! преди 3 години
Благодарим на Братята Руснаци, не ни освободихаот 500 години Турско р
566
10
 
7
 
! Отговори
Хората са казали преди 3 години
Най-добрия комунист е мъртвия комунист.
565
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза бодигарда на лидера на комунистическта партия. Смях смях...
564
4
 
7
 
! Отговори
Изроди преди 3 години
Всички тези изчадия нямаше да се пръкнат ако 89 бяхме си свършили.работата и бяхме пратили дъртите комунндета в ада където им е местото....Сега щяхме да се мерим с швейцария и австрия не да гледаме пак към азия потбутвани от путинофилистите напъплили се у нас и да сме на последни места по всичко...Но не е късно да се възстанови равновесието и сега зависи колко ще изнаглеят.Не сме забравили какво са правили дедите и бащите им...
563
8
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 3 години
Да върнем диктатурата на пролетариата! Другаря Радев вдигна юмрук и обеща