Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството

Мениджърът на алпиниста: Цял участък на К2 не е бил обезопасен
179
Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на министър-председателя с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Още по темата
"Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени", отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас.

Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
6
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Срамота - абе, ти четеш ли или просто плюеш по инерция? Германците отказват да платят. Вероятно, сега стиснатите германци ще изкарат, че сам се е метнал, само и само да ги вкара в разходи. Чек па толкова ли сте з.дници бе? Страшно нещо, че на твой сънародник прибират тленните останки?! Тая дребна и гнусна злобица от де я носите бе?
88
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тялото на човека, който загина от експлозия в Испания? Той е работел, изкарвал пари и е бил част от най-големият чуждестранен инвеститор у нас, гастарбайтерите. Скатов само е харчил чужди пари по баирите. Нека спонсорите и застрахователите му да го върнат, защо да го правите с пари на данъкоплатеца?
87
1
 
17
 
! Отговори
А преди 3 години
Тази екскурзия е струвала над 100 000 долара.
86
3
 
17
 
! Отговори
А преди 3 години
Като не е сигурно и няма въжета се връщаш мой човек.Тоя е еквивалента на Кобрата в алпинизма.На калпавия алпинист въжетата му пречат.
85
1
 
8
 
! Отговори
А преди 3 години
Българска работа
84
1
 
12
 
! Отговори
А преди 3 години
А га яди кифтета не искаше държавна помощ.
83
1
 
7
 
! Отговори
А преди 3 години
Същисан съм !!!Каква наглост !!!!
82
3
 
6
 
! Отговори
Наш човек преди 3 години
Съгласен съм , живота в България е тежък.Но ако ние сами не си помагаме няма кой да го направи. Но злобата и зависта ако не ги преодолеем, нищо добро не ни чака.
81
2
 
13
 
! Отговори
Срамота преди 3 години
Значи- ако идеш в планината и се изгубиш- ако нямаш застраховка, изкарват те враг на народа! И те приканват- направи застраховка,напарви застраховка! Ок, а тоя-до Пакистан-има ли застраховка? Ако няма- за къв ...е тръгнал без застраховка! Ако има- това е работа на застрахователя! Откъде накъде- с данъците ни ще плащаме глупостта на някой?Всеки от Карлуково дори знае,че идеш ли в Хималаите риска да не се върнеш е много голям! Като си тръгнал-оправяй се! Никой не те е карал да ходиш там!
80
0
 
20
 
! Отговори
Кво стана преди 3 години
сносора дето го е пратил на К2, не е платил за връщане ли? Уан уей тикет, а
79
2
 
20
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
.....................................едни умират на стълбите пред болница, други нямат дори за храна , болни деца просят по медиите и умират в страшни мъки , ама тоя дава и раздава за простотиии .........От къде на къде бе, някой тръгнал да се самоубива и то в Пакистан и айде хилядарки от Народната пара да харчиме за трупа му ?
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наш човекПрав си ! Просто ми направи впечатление в статията, че нямали въже и въпреки това са продължили, като са си направили такова от плат. Иначе съм съгласен, бог да го прости човека :(
77
14
 
10
 
! Отговори
Наш човек преди 3 години
Хора смирете се става въпрос за човек .Как може да има толкова злоба.А ако беше успял.Помислете
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало въже и хорицата си направили такова от плат....???? :) Сигурно за всичко са виновни шерпите ? :) Бог да го прости човека ама това си е аматьорска работа и то на такъв връх като К9 :(
75
1
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тюркска е на мaййкати овчата питка! Като не си доволен от Възродителния процес - слагай дисагите на магарето и марш в Aнадола, никого не държим насила в България, границите са отворени, марш!
74
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо купете медицински хеликоптер за хората, които са живи и ако остане нещо да се даде за лечение на живите, отново. А ако другарят Борисов иска, да си бръкне в личното шкафче и да плаща транспорти на хора, които по личен избор са тръгнали по разходки. От къде - накъде ще плаща от общите средства за такива разходи?Жалък популист.
73
5
 
28
 
! Отговори
ДГД преди 3 години
Защо всички ние трябва да плащаме заради авантюрата на някой си?Да, българин е, но не сме го изпращали ние там!!!
72
4
 
2
 
! Отговори
Истината е свята преди 3 години
До Дядо ПетърЙОСИП БРОЗ ТИТО е Дядо ПЕТЪР и неговата ЮГОСЛАВИЯ е държаватка на Свети Петър скъсала съюза си със Сталин,СССР,КПСС точно на петровото 29 числоБългарският национализъм е създаден от СССР,КПСС,Сталин заедно с ЦСКА от Борисовата градина през 1948Не си ли личиДа им е честит скопския ЧЕРВЕН ПЕТЪРСКИ МАКЕДОНИЗЪМ подарен от Червена България със сърп и чук в главата вместо мозъкИма такъв ТЮРКСКИ народ както пишеше в учебниците от 1985-1989 на Тодор Живков провел "Възродителния"
71
0
 
16
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Звучи несериозно, тия с колко перални дрехи са се качили горе, та чак да има да се събличат
70
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Цял участък на К2 не е бил обезопасен"Защо? Маратон ли има там тази година?