Черни балони полетяха в София навръх 8 март

Проявата е в памет на жертвите на домашно насилие
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Черни балони полетяха в небето над София навръх 8 март.

Проявата пред Съдебната палата е в памет на жертвите на домашно насилие.

За миналата година убитите жени са 19.

Кадри от нея вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Е. Е. преди 1 месец
Жените са прави ,но да се обърнат към съд. палата. Там е заровено кучето...
46
6
 
5
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 месец
ОТ КВО СА НЕДОВОЛНИ ТИЯ С ЧЕРНИТЕ БАЛОНИ ?
ОТ ИЗНАСИЛВАНЕТО ...ИЛИ ОТ ЛИПСАТА МУ....??!

ЩОТО , НЕЩО НЕМА ПРЯКО ПОТЪРПЕВШИ....!
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
съсипаха празника тия
44
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Диана
Има много жертви на домашно насилие, които не желаят, или не могат, да решат сами проблема си, и все чакат някой друг да им реши проблема. Но, познавам много жени напуснали мъжете си, които работеха на 2-3 места за да плащат наем и да отгледат децата си. Затова считам, че да бъдеш жертва на домашно насилие е личен избор, мързел, самозаблуда и неумение да се справиш със живота.
43
3
 
9
 
! Отговори
Ro преди 1 месец
Жертвата на дом. насилие има определен начин на мислене - тя е смачкана, страхува се, манипулира се лесно, никакво самочувствие и т.н. За нас може да е нелепо, но много лабилни хора, живеят в ужас от тиранина си. За да вилнее последният, трябва да има подходяща почва. Да си вземе партакешите и да си тръгне невинаги е решение, те виждат ситуацията по друг начин.
А тия балони, освен да замърсяват околната среда, друго не правят... колко трогателно. Затвор и бой до п0сиране за насилниците, твай.
42
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Дианче, как да се приложат "мъдрите" ти съвети, когато майката оставя детото без вечеря, само защото е играло шахмат с бащата?
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има такива същества, които не може да не опорочат празник. Добре, в памет на жертви на домашно насилие точно на празника ли трябваше да се пускат в небето черни балони???Както са започнали, да очакваме ли на следващ празник да развяват черни знамена, или да носят черни ковчези???
Да, има жертви на домашно насилие, мъже и жени, но те години са били тормозени, защо тези с балоните не им помагат преди да стане късно, ами развяват черни знамена???
40
2
 
10
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 месец
ТИЯ С БАЛОНИТЕ ......КОЙ ГИ Е ИЗНАСИЛВАЛ...??!!!!

ЗАЩО , ЧАК СЕГА ГО КАЗВАТ....?!

В ТАЙНА ЛИ СА ГО ДЪРЖАЛИ ДО ДНЕС ??!
39
0
 
8
 
! Отговори
я знам за една преди 1 месец
Дето мъжо и я мааше като студено железо бая години поред, после он умря като животно....така и не се разбра точно от какво, намериха живак в организма му, ама нищо не се доказа, всеки знае, че жена му го отрови, бавно....за 2-3 годинки, всеки ден по малко, я в кафето, я в чорбътъ ...та внимавайте като си мааате жените. По убаво без жена от колко такъв келипир си навлечете
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз много обичам жените. Дори ги уважавам....
37
2
 
10
 
! Отговори
Офффффф преди 1 месец
Явно и у нас стана модерно на всеко тръц да има ппръъц. Балони черни, бели гълаби, черни врани и само некакви показни на изтрещели хора без работа. Тия п...и нема ли кой да ги начеше ми одят като въртоглави по площадите бе???
36
5
 
1
 
! Отговори
До хахаха преди 1 месец
Това че не са си признали не означава че не са малтретирани. Много жени не си признават от страх.
35
0
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Женорята да си опичат акъла и да не мислят с оная си работа , докато се женят !!!
Щото ник'ви конвенции няма да ги спасят от мъж-побойник !!!
А и ние мъжете да му мислим, че напоследък заради ехй такива феминистки, се навъдиха и много жени-побойнички !!! Пък нали сме възпитани в криворазбраната цивилизация да не бием жени и не можем да отвръщаме, щото веднага ни лепват етикета "насилник" !!!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алергиите към мисълта водят до домашно насилие! В държавата на "надарените българи" (повечето) мисълта се точи като току що изкарана ракия от хладилната камера!
33
4
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Поредната фейк акция на платени *** ...
От направено проучване на Алфарисърч през 2019г. на 1000 респонденти, от които 40% заети в социалното министерство, САМО 1 % са заявили, че са жертва на домашно насилие !!!
Това прави точно 10 човека на 1000. ... или ако приемем, че България е 7 милиона, то тогава жертва на домашно насилие са преко сили 70 000 човека.
Пълна лъжа е, че всяка трета жена е физически малтретирана ...
32
7
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Анонимен23
Не е толкова просто, колкото ти изглежда - има чувства, има деца, планове...Жената знае, че мъжът я обича и се надява, че ето сега, следващия път, може би ще я разбере и няма да я докарва до това състояние, ще се погриже това да не се повтаря...Някои мъже бият жените си просто защото се чувстват много зависими от тях - и какво тук е виновна жената? Мъжът не може да си реши зависимостите, жената му е виновна!...Така не става!
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адекватните мерки срещу тормоз върху детето и/или мъжа от страна на жената или каквото и да било поведение от нейна страна, което застрашава другия/другите, НЕ Е нито бой до скъсване, нито убийство.

А женомразците по-долу да стпрат вече да мрънкат "феминистки, феминистки, феминистки", че става досадно също като мрънкането на тия с меките китки. Жена, която иска да не я бият не е феминистка, а нормално човешко същество. Вие ако харесвате да ви бият, не смятайте, че и на другите им харесва.
30
0
 
8
 
! Отговори
Симеон преди 1 месец
В София не е ли забранено да вървят каките по трамвайните линии ?
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Demonaz

Ти пък накъде поведе хорото?
Никаква конвенция не би могла да реши тези проблеми. За целта има закони и ако те се спазват, на насилника ще му отеснее държавата и целия ЕС., освен ако жертвата сама не е решила да си мълчи.
Друга е ситуацията в страни, подвластни на Шериата. Но не за тях говорим сега. Там може да се намесят международни организации, но само частично ще решат някои от проблемите. Самото общество трябва да узрее достатъчно, за да надмогне средновековния си манталитет.
28
1
 
9
 
! Отговори
Няма смисъл преди 1 месец
Надявам се тези балони който са ги пуснали да са био разградими, защото освен да навредят на природата и на животните друго няма да постигнат. Мисля, че интернет пространството е достатъчно развито и ако искат някаква промяна ,по-добре да пишат блогове или да раздават листовки,семинари и т.н... който да учат и дисциплинират хората, който проявяват агресия.