Защо масово има сухо мляко в прясното у нас?

От 17 проверени марки само 3 не съдържат подобрители
18 мар 2021 09:48, Ния Христова
84
Защо масово има сухо мляко в прясното у нас?
Снимка: Pixabay
Изследване на "Активни потребители" установи, че масово в прясното мляко у нас има наличие и на сухо мляко. От 17 проверени в лаборатория марки - само 3 не съдържат подобрители. Оказва се, че в 7 от изследваните марки наличието на млечна пудра е между 50 и 85%, а в три проби даже е над 85%.
 
"По принцип е позволено да има сухо мляко в прясното. Няма изрична забрана, но при всички случаи това трябва да е изрично отбелязано", заяви пред Нова тв Сергей Иванов от Асоциация "Активни потребители".
Още по темата
 
"Целта в случая е печалба, защото на международния пазар има марки сухо мляко, които са много евтини и излиза по-изгодно, отколкото да се купи сурово мляко от България", каза още той.  
 
Според Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България няма метод, по който да може да се оцени този показател. "Този тип суровина наистина е до 2 пъти по-евтина от суровото мляко. За нас това да се използва такъв тип възстановяване на млякото, което да не е упоменато, е криминално поведение", коментира той.
 
"Такова мляко не е вредно, но няма никакви здравословни показатели", категорично заяви Присадашки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос: Защо е необходимо Бойко да дава на производителите?Парите на Бойко са парите на данъкоплатците. Това са си нашите пари. Всеки един от нас може на пазара да купува български стоки на по-високи цени от вносните и така директно да помага. В случая Бойко не е необходим за посредник. Отговорът е, че като отидете на пазара всичко ви е скъпо. А парите на Бойко си въобразявате, че не са вашите пари. Все едно са от неговия джоб, а не от вашия.
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стотици хиляди, да не кажа милиони българи имат наследствени земи. Почти никой не се е върнал от Люлин и Младост на село да ги обработва. Най-голямата грешка на СДС беше да върне земята на хора които нито могат нито искат да работят в сферата на земеделието и животновъдството. Това хем е тежка работа, а българинът е мързелив по душа. Хем участъците са малки и съвременно земеделие с машини не е рентабилно. Кой ще си купи комбайн за 10 декара.
37
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Хиляди чиновници с измама и с министерска благословия получават субсидии за животновъди. Защо никой не се сеща да им наложи норма за предадено мляко? А те сега си получават субсидията без да знаят как изглеждат кравите, къде се отглеждат защото никога не са имали крави.
36
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРИ герб е такапри ес същопри нато също.......А при Тошковата династия беше още по зле със соята в салами, кренвирши, ликанки и наденици! Прясното мляко се разреждаше с вода и някои БКП величия си позволяваха да се къпят в млякото за здраве и подмладяване както го била правила някога Клеопатра!
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менте държава - менте мляко! БКП форевър!
34
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
ПРИ герб е такапри ес същопри нато също
33
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Има сухо мляко,защото,няма никакъв контрол от държавните органи ,Агенцията по храните ,РЗИ и т.н..,само констатират,без никакви действия.
32
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Що не слагат сухо мляко НИДО (холандско) ?? купуват най евтините сухи млека и печелят над 300% ---Да слагат поне качествени сухи млека -НИЕ си плащаме почти толкова като за качествени )) Но алчността и принципът на бързото забогатяване -без значение че тровят хората и децата -въобще заслепени от алчност са ТЕ-Сигурен съм че и замразените меса на Европа-като влязат в БГ в някой склад -после идва някой държавен тарикат и им бие сини печати за българско месо-Какво се чудя-Университет печата пари)
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29 бдс е махнат много отдавна, още когато махнаха дюти фрий шоповете. Много неща се махнаха, доводът беше че не можело така в европа. И от това спечели ха ***, заринаха всичко с турски стоки тогава.Е като дойде тръмп и ви джасна митата се видя че може. Ама на кухи продажни послушковци как да обясняваш.
30
2
 
7
 
! Отговори
Да,да ама не преди 3 години
Защото няма норма за съдържание на фуразин в млека и прочее! Фуразин се получава при термообработката на млякото до сухо мляко! И така имаме пресни млека, в които няма прясно мляко!
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте на възраст над 10-12 години, защо изобщо пиете прясно мляко. Досега не схванахте ли, че и най-качественото да е, то е ВРЕДНО за човека...
28
2
 
7
 
! Отговори
Има преди 3 години
Сухо мляко и ще се увеличава, защото броят на едрият рогат дoбитък е намалял няколко пъти. Да бе вече внасят мляко от Румъния, защото производството у нас е сведено до минимум
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте тиквата. Спиред него всичко е наред. И мигранти няма и ваксини има и всичко. Питайте и неговите тролчета. Там летят обвинения оправдания с други. Най вече е виновна бабата на ъгъла с истинското мляко.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаНикога не е махан БДС лъжецо. Той има препоръчителен характер.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колега, някои хора ставаме рано и 7 ч вече съм на пълни обороти- деца , път , работа и така до 6 вечерта- нямам време да ида да купя мляко от пенсионера на ъгъла, и се налага да се задоволя с каквото има на щанда.
24
4
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Дадоха 4 милиарда за самолети на "хартия" а нямат 100 милиона за да направят 100 Лаборатории които да ПРИЛОЖАТ НЯКАКЪВ КОНТРОЛ НАД ТРОВЕНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ!!
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Защо масово има сухо мляко в прясното у нас? ''.................Защото българския селянин купува само най-ефтиното ... и не от бедност, а от глупост.
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното в статията липсва. Кои са марките със сухо мляко и кои са чистите. Всичко останало са празни приказки.
21
5
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Чета на бутилка прясно мляко Олимпус- 1--100% първокласно фермерско мляко2-най стриктен качествен контрол3-иновативна опаковка4-без консерванти сухо мляко и добавкиИ се чудя кое въобще е истина?? Млякото е на цена към 3 лв литърът! Абсол'тно не вярвам в текста и съм сигурен че всички фирми на пазара продават неистинско мляко-Защо не кажат КОИ са млеката след проверката??--Защото трябва да спрат всички млека в Търговските мрежи!
20
3
 
16
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Умишлено преди години "демократите" премахнаха БДС и се почна тровенето и измамите на народа..

Спонсорирани публикации