Облачна събота, ще вали, някъде и ще гърми

Максималните температури ще са 14-19 градуса
3 апр 2021 07:58, Елка Василева
7
Облачна събота, ще вали, някъде и ще гърми
Снимка: архив, БГНЕС

Значителна ще е облачността днес, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд. Главно в южните райони ще има и гръмотевична дейност. Преди обяд вятърът в югоизточната половина от страната ще е от юг-югоизток, до умерен. След обяд, с преминаването на циклонален вихър през България, вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен.

Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса. След временно спиране, вечерта и през нощта срещу неделя валежите ще се активизират. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

По Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. Преди обяд вятърът ще е от североизток - предимно слаб. По-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток и ще е умерен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 7 - 8 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. На много места в масивите от Южна България и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса. През нощта срещу неделя от запад ще нахлува студен въздух.

В неделя ще преобладава облачно време, с валежи, на места в Южна и Източна България - значителни. В западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток, ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще са почти без дневен ход. На места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта срещу понеделник и в Лудогорието, дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Още през нощта срещу понеделник в Западна България валежите ще спрат, в понеделник ще спрат и в източните райони. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне, впоследствие ще бъде от южна четвърт и ще започне затопляне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво от това- пролет април време природа красота Бог.
4
0
 
3
 
! Отговори
Мерси преди 3 години
До Анонимен айде под статия за времето да не споменаваш руси травестити. Мерси. Натали има много да се учи не само от Стаси, първо и липсва елементарно възпитание, начин на правоговор, правилен начин на словоред, визията и няма да я коментирам - не харесвам изкуствени жени. Виж и снимките, които не пипа с фотошоп - истински вампир! Мерси
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не чакам Стаси от БТВ,да ми каже какво е времето.Паметта на тази,не й разрешава да запомни тридесетина думи,с които да показва градусите на картата която винаги е зад нея.Ако не е аутокюто на камерата,горката ще е жив "ужас".Предлагам,Натали Трифонова да й организира курс,за да й предаде тънкостите на професията.Впрочем,ако паметта на Стаси не и върши услуга,да смени професията си.Зрителите искат точни хора,на точните места.
2
0
 
1
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Лелее, ако задуха и вятър какво ще правим.
1
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
Времето подсказва какви ще са изборите - подозрителна гъста мъгла!