Доц. Мангъров: Може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици

Не достигнала до хората тезата му, че мерките са излишни
14 апр 2021 09:14, Елка Василева
181
Доц. Мангъров: Може да има още 1-2  по-малки вълни в следващите седмици
Снимка: архив, БГНЕС

Пандемията се намира във фаза след своя връх и стадий на постепенно затихване. Това коментира доц. Атанас Мангъров, директор на COVID клиниката към Инфекциозна болница, пред bTV.

По думите му все пак може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици.

Още по темата
“Мерките не водят до намаляване на случаите, а има хора в болниците, защото имаме епидемия. Вирусът ще продължава да се върти, докато не мине през една критична маса от населението независимо от това спазваме или не ограниченията“, каза още инфекционистът.

Доц. Мангъров заяви и че се е върнал към задълженията си на лекар, след като не успя да влезе в парламента.

"Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик, аз съм лекар. Не можа да достигне до съзнанието на хората основната теза, която се опитах да развия още преди да започне предизборната кампания, че тези мерки са излишни, че трябва да се върнем по-скоро към нормалния ритъм на живот“, обясни Мангъров.

Той коментира и статистиката за общата смъртност.

"Миналата година са починали 125 000, което е с 16 000 повече, отколкото предишната 2019 г. От тези 16 хиляди около 7 хиляди са с COVID, останалите 9 хиляди са починали от неразборията, която се случи", смята инфекционистът.

Той отново критикува членовете на Националния оперативен щаб, като заяви, че начело е трябвало да бъдат епидемиолози: "Можеше това да е проф. Мира Кожухарова, около нея има няколко души, които имат опит със справяне с този тип епидемии. Епидемията от свински грип, морбили, все неща, които са минали през ръцете на тези хора", каза доц. Мангъров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
16
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Стига глупостиВ швеция смъртността е май-висока от 25 г насамЗа беларус не ми говори там вируса е подчинен на сашката
52
15
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Швеция,Белорус.Смъртността им е в същата праволинейност,както беше й преди ковид истерията.Само че там мерки никога не е имало.
51
6
 
12
 
! Отговори
Капацитет преди 3 години
Според великия дицент трябваше да следваме челния опит на занзибар нищо че мин председстеля и президента им се поминаха от ковидВажното че руските туристи пият и пеят по улиците
50
8
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
Ами именно. Тъкмо са си изградили колективен имунитет и не са спазвали мерките на Новия световен ред да носят намордници и следва наказание - нов щам
49
7
 
15
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
Този трябва близките на починалите които му повярваха, да го обесят публично на Орлов мост!
48
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров, скрий се!Щяхме да сме се справили с тая гадост ако точно ти не беше подкукуросал народа, че вирус нема и било просто кихавица, дето я лекуваш с аспиринче!Не искам да му виждам мутрата на тоя!
47
12
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Уважаваният от мен Доцент!
46
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да го прибере тоя в психиатрията където му е мястото бееее?!?!?!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"но тия злодеи продължават да пускат нови щамове"Мдам и те се появяват точно там, където според Мангъра не трябва - наприме Бразилия.
44
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко народ измря заради тоя макак...
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 32Абе друго си е да умрат 5 пъти повече хора, но да няма мерки.
42
3
 
22
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Я коментирай израел що няма нови случаи няма и починали а отпуснаха почти всички меркиДа видим мнението на капацитета каквза швеция колко бяха прави видяхме
41
2
 
8
 
! Отговори
прав е преди 3 години
ако всички се разболяеят ще умрат 50000дали има толкова гробища в България?
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има толкова, колкото решат.
39
7
 
21
 
! Отговори
Доц мангъров преди 3 години
Ще има още няколко малки вълни а може и големи да имаВирус щенизчезне това лято след като не успя да изчезне миналотоА може и да не изчезнеНо не се ваксинорайтеПонеже ваксините действат но никой не знае какво ще ви се случи след 29-49 г. Може да се окажат опасниА може и да не се окажатЕй тва е мангърката синоптик
38
6
 
24
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Хитлер и той е съблюдавал "груповия интерес" и не се е интересувал колко хора ще измрът за този интерес! Да знаеш само!!! Интересно ако груповия интерес" се нужда е смърта на теб и близките ти, как ще обърнеш плочата!!
37
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор за щаба!!
36
6
 
16
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ако чуете какво си говорят докторите в тесен кръг за ковид-истерията, Мангъров ще ви се стори консервативен уплашен чичко.
35
4
 
14
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
'Доц. Мангъров: Може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици' - и още няколко по-големи вълни, в следващите месеци !!!!:)))
34
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е прав, но тия злодеи продължават да пускат нови щамове. Ваксинацията ше те препази от кови 19, ама друг път. Колкото и те пази от грипния вирус. Защо той не изчезва, и най-вече къде се скри тази година. Явно същите компании са заети да разработват нови щамове на кови

Спонсорирани публикации