Доц. Мангъров: Може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици

Не достигнала до хората тезата му, че мерките са излишни
14 апр 2021 09:14, Елка Василева
181
Доц. Мангъров: Може да има още 1-2  по-малки вълни в следващите седмици
Снимка: архив, БГНЕС

Пандемията се намира във фаза след своя връх и стадий на постепенно затихване. Това коментира доц. Атанас Мангъров, директор на COVID клиниката към Инфекциозна болница, пред bTV.

По думите му все пак може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици.

Още по темата
“Мерките не водят до намаляване на случаите, а има хора в болниците, защото имаме епидемия. Вирусът ще продължава да се върти, докато не мине през една критична маса от населението независимо от това спазваме или не ограниченията“, каза още инфекционистът.

Доц. Мангъров заяви и че се е върнал към задълженията си на лекар, след като не успя да влезе в парламента.

"Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик, аз съм лекар. Не можа да достигне до съзнанието на хората основната теза, която се опитах да развия още преди да започне предизборната кампания, че тези мерки са излишни, че трябва да се върнем по-скоро към нормалния ритъм на живот“, обясни Мангъров.

Той коментира и статистиката за общата смъртност.

"Миналата година са починали 125 000, което е с 16 000 повече, отколкото предишната 2019 г. От тези 16 хиляди около 7 хиляди са с COVID, останалите 9 хиляди са починали от неразборията, която се случи", смята инфекционистът.

Той отново критикува членовете на Националния оперативен щаб, като заяви, че начело е трябвало да бъдат епидемиолози: "Можеше това да е проф. Мира Кожухарова, около нея има няколко души, които имат опит със справяне с този тип епидемии. Епидемията от свински грип, морбили, все неща, които са минали през ръцете на тези хора", каза доц. Мангъров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Според великия до цент щяхме да се разболеем от маските всички
32
7
 
22
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
А колко хора щяха да измрът без мерки бе ***!?!?! За една година щом не си разбрал, как сега да разбереш, мамито ви тъпо!!!
31
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният шарлатанин
30
2
 
27
 
! Отговори
ТВ преди 3 години
Този не каза ли, че вирусът ще изчезне миналата година през юни? След това не каза ли, че няма да има втора вълна през есента?Нещо хич не му се получава с прогнозите.
29
6
 
9
 
! Отговори
До цент преди 3 години
Неразборията не е от меркитеА от некадърността завладяла здравната ни система
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28кви мерки ве, кога ги видя тия мерки в *** - страната с най лабовото положение н стаия континент
27
11
 
13
 
! Отговори
Февзи Дормушали преди 3 години
Ограничителните мерки какво спасиха и какво навредиха, ей-това е основния въпрос, заради индивидуалния страх груповият интерес на човечеството отиде в калта, и щетите ще се плащат дълги години, и накрая ще има повече смърт отколкото от ковида.
26
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ккаво им обяднявате на невярващите, то Р. Ралин го е казал в едно изречение - пр....ост народ........Ще излезем всякак, защото епидемиите траят по две - три години. За съжаление не са ясни нещата, не е лесно, лесно е да плещиш и да критикарствуваш от къщи.....
25
5
 
22
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Първо - Австралия, Южна Корея и още доста страни в които хората знаят какво е дисциплина и няма *** като този,мерките работят!Второ - при липса на мерки тази "неразбория", което е невъзможност на системата да се справи с толкова болни, щеше да доведе до още повече смъртни случая!!Какво стана с тезата - всяка година от ОВИ умират по 1500 човека, защо са ви мерки! И бам, сега спокойн говорим 15 000 сякаш 13 500 човека не са проблем?!?! Напълно луд индивид!!!
24
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клоунът пак се появи. Трябва да се пробва в телевизията, да направи Шоуто на Мангъров
23
4
 
16
 
! Отговори
До веско преди 3 години
Ами сега бяха пълни болниците с мерки а ако нямаше мерки какво щеше да е няма лекари няма болнициНещи май на тебе не ти се отдава мисленето ми се струва
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя е демон в човешка кожа дошъл на земяна да вземе душите на хората, не виждате ли как от ноздрите му излиза дим, а от очите оген, като парди излиза зелен газ, праи вуду магаии и вечер обикаля гол в пентаграм
21
4
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Този не си ли залагаше дипломата, че вирусът щял да изчезне миналото лято? Нещо друга песен запя. А на тези, дето му вярват, въпрос - колко пъти ви се казва, че мерките са за да не се задръстят болници, че дори и останалите области на обществения живот, което може да доведе до бунтове и непредвидима последствия? Но вие не, та не, и то при положение, че тук на практика мерки почти нямаше?!
20
4
 
25
 
! Отговори
Off преди 3 години
Дементното лангърче смята, че е добър лекар? А пита ли съвестта си какво правеше с пикаещия в шадраваните дърт кoмyниcт?
19
4
 
27
 
! Отговори
zer преди 3 години
Този шарлатан декември месец обясняваше, че сме готови със стадния имунитет и че тогавашният спад в случаите не се дължеше на мерките...
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пелтек немаше ли да става депутатин?
17
11
 
9
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До ВъпросчеНе ви е ясно, защото мисленето ви затруднява. Щеше да изчезне ако беше преминал през повечето хора. Мерките със затваряне забави разпространението и му дава време да се изменя.
16
7
 
23
 
! Отговори
изпълзя.. преди 3 години
влечугото с аспиринчето...колко процента взе бе доцентче:)))))как да ти повярват хората, като ги лъжеш нагло.АНГЛИЯ КАК СЕ СПРАВИ С ПРЕБОЛЕДУВАНЕ ИЛИ ВАКСИНА?А САЩ?ЗАЩО НЯМА КОВИД В АВСТРАЛИЯ?
15
11
 
2
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 години
Цинично, но факт, ковид прочиства популацията, това е напълно природосъобразно. В крайна сметка всички ще умрем, не може заради едно момче от Сусурлево, дето е застрашено да умре сега, останалите 99 процента да ги хвърлим курбан.
14
7
 
24
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Опреснил е знанията просто. Докато топ учените още ноември говореха за невиждана ярост на този вирус, нашият гений плямпаше как изчезвал юни месец. Движи се с половин година закъснение и попрочита някоя научна новина. Но най-жалкото беше как дори не е виждал вируса в лаборатория, но седнал да плямпа как щял да изчезне без грам да се вслуша в думите на тези, които вече работеха по ваксината.

Спонсорирани публикации