Удължават епидемичната обстановка с още месец

Мутафчийски: Нищо не е свършило, лятото не бива да успокоява
153
Удължават епидемичната обстановка с още месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с един месец. Това даде да се разбере здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Какви да бъдат мерките за Великден, ще се решава допълнително. Ще има и конкретни указания за влизането в страната, но засега няма категорично решение.

Още по темата
При починалите на 100 хил. се пречупи пикът и в момента е 22.6 на 100 хил., намалението на двуседмична база е с 5%, съобщи шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски. Според него е особено тревожно задържането в интензивните клиники.

В лечебните заведения спадането на хоспитализираните не е особено отчетливо. Ако заболеваемостта още спада, другата седмица можем да посрещнем покачването на заболеваемостта с доста пълни болници, заяви той във връзка с празниците и допълни, че здравната система реално може да бъде пренатоварена за много по-кратък период. Нищо не е свършило, не би трябвало да се успокояваме с това, че идва лятото, предупреди Мутафчийски.

Той обясни, че ползата от ваксинацията е безспорна и даде за пример Израел и Великобритания.

За увеличаване на ваксинацията се обмисля отваряне на "зелени коридори", за да има възможност за ваксиниране на 50 хил. души на ден. В момента се достига най-много до около 20 хил. на ден.

В момента имаме втора вълна на желаещи учители за ваксинация, каза Ангелов и посочи, че страната ни е от малкото, които приоритизират педагозите.

На въпрос към каква заболеваемост се стремим, Ангелов предизвика смях с думите - "правилото на Мечо Пух" и обясни, че колкото по-ниска е тя, толкова по-добре.

Съобщеният т.нар. български вариант на вируса се влияе от вакнините и няма опасност по-различна от тази до момента, обясни Ангелов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не се е запознал с "Прозорецът на Овертън" и "синдромът на варената жаба" да се запознае.Надявам се че ще разбере,че сме напъхани в този прозорец,в качеството си на жаби,варени на огън с непрекъснато повишаване на температурата на водата,докато накрая се пренесем на оня свят,без да разберем,че са ни сварили!
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,гЪ-да и гЪ-жи съоФФци!Не виждте ли,как ни пързалт непрекъснато,с подаване тези удължавания,ту със седмица,ту с месец ...и така се изнизват годините с парцали на уста.Още малко и ще започне да се ражда поколението,което ще изписват от родилния дом с пaрцал на устата и с ваксина на ръката,която ще повтарят на всеки 6 месеца!Шефът на Пфайера вече го изръси,че ще трябва и трета ваксина и ваксиниране всяка година.И проф.Петрунов изръси,че е "твърде възможно",всяка година да се поставя ваксина!
121
1
 
4
 
! Отговори
АзГ преди 3 години
Режимът на Меркел подготвя КЛИМАТ ЛОКДАУН след Корона-Локдауна. Планът на заговорниците от Давос се изпълнява....
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гологлавия пингвин трябва да бъде съден за гаврата с българския народ
119
5
 
20
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Кой нормален човек, който знае че Бил Гейтс и ваксърите му пропагандират от години че населението на Земята непрмено трябва да се редуцира значително, та и създадоха Грета, която забрани на родителите си да имат повече деца-би повярвал че са загрижени за да не стопи бройката на населението? Е, ако сте нормални все още, си задайте въпроса защо са тия задължителни ваксини? Ако е само за пари-това по-добрия вариант. Ама дали е така? Или се надяват че населението което е ненужно ще се ваксинира?
118
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вкарайте в затвора мУФТАчийски!
117
1
 
8
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Две странни проби в неква лаборатория в шопско и ..... БЪЛГАРСКА МУТАЦИЯ ,ААА,ООО-от две проби ли?Аре по -сериозно.
116
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха.. голям бизнес с коронавируса. Създадоха го понеже ги е грижа за хората.. от Любов.Да създават ваксини да печелят пари от лекарства и да намаляват населениетоВируси винаги е имало.Най големият вирус е невежеството на хората и това че са спряли развитието си казват духовните учители!
115
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
114
7
 
24
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Тия лъжи и апокалипсиси ще отминат. Хората се събудиха вече. Тия с ваксините и медиите и тия доФтори на разкладка ще си свършат далаверата тъй или иначе. Обаче ви уверявам, ако не ги вкарате до живот по затворите заради престъплението на века срещу човечеството, няма да мирясат , защото им се услади. А на колко хора увредиха органите с тия маски, не ми се мисли. Цели поколения. Та и децата не пожалиха лакомниците от маските, и с ваксини напират да увредят бъдещи поколения .
113
3
 
6
 
! Отговори
malart преди 3 години
"В момента има втора вълна на жеалещи да се ваксинират учители..." Тези май думичките вече за нищо ги нямат.
112
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски открихте ли лекарство против Ковид?То и баба може като теб да заплашва и да ти се иска "яко да се мре", но нещо не ти се случват нещата.Вземи замълчи и си върши работата като лекар!
111
9
 
3
 
! Отговори
вече се разбира преди 3 години
каква е ролята на този, когото наричате Мориарти. Щабът имаше ясни ориентири. Симидчиев вече пищи, че няма никакви ориентири. Мориарти обаче се доказа като господар на мълчанието. Мълчанието му обаче не обещава нищо добро в настоящия момент. Сега, тези, които го плюха повече от година, че нищо не разбирал, имат нужда от него.
110
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Некадърниците от Щаба (НОЩ) им хареса да се чувстват велики и ако никой не ги спре ще удължават извънредното положение до безкрайност
109
4
 
2
 
! Отговори
Xm преди 3 години
До АнонименТи май живееш на луната
108
6
 
6
 
! Отговори
Разговор с доктора: преди 3 години
Докторе това ли ми е окончателната анамнеза?Да. Ми аз ги разбирам всичките работи без последното. Тия ги разбирам:Мозъчно-черепна травма, тежки фрактури на гръбначен стълб и ходилна става, жертва на колониално-нацистки режим, загуба на обоняние в следствие на тежко мозъчно сътресение, постравматичен синдром причинен от подслушване, системен тормоз и опит за манипулация и изнудване, работохолия - ама какво е това МСТ бе докторе. Малък свестен тип.
107
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пророци на апокалипсиса, не ги ли изфъчкаха ? Що още плашат бабите?
106
2
 
21
 
! Отговори
13 March преди 3 години
на 13 март, 2020 беше за две седмици.Така ще бъде в следващите 'Х' на брой години.
105
14
 
25
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Освен това ще спрете ли да всявате паника с лъжите си? Бронхопневмоналните патогени не оставят никакви трайни последвия. Има си лечение за тия неща. Ама вие гледайте какво говори телевизора, то там най важно какво ще каже той!
104
0
 
18
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Вие биология и анатомия не сте ли учили? Знаете ли как функционират живите организми на планетата земя?