Как да почивате безопасно на морето? Ето съветите на спасителите

От БЧК препоръчват на плувците да не влизат сами във водата
16
Как да почивате безопасно на морето? Ето съветите на спасителите
Снимка: БГНЕС

Заради ковидкризата и ограниченията в съседните страни, тази година повече българи са избрали да почиват по родното Черноморие.

От Водноспасителната служба към БЧК съветват как да направим почивката безопасна.

Голяма част от българите, които са избрали да почиват у нас, са предпочели курортите по Южното Черноморие, докато Северното е предпочетено от румънските и полските туристи.

Още по темата

Директорът на Водноспасителната служба към БЧК Антон Налбантов казва още, че плажовете у нас са около 200, като половината от тях се охраняват.

Няма ограничения, които да забраняват посещаването на неохраняемите, но вниманието на хората трябва да е повишено при къпане и плуване в морето.

Дежурствата на спасителите на охраняемите плажове е от 8.00 до 18.00 часа.

„Когато морето е неспокойно или пък има морски течения тези плажове са рискови, тъй като при възникване на инцидент няма кой да се притече на помощ. Доста от българите предпочетоха това лято да летуват на нашето Черноморие с оглед на сложната обстановка в съседните нам южни съседки най-вече по отношение на коронавируса“, коментира Налбантов пред БНР.

По неофициална информация от началото на летния сезон инцидентите с фатален край са около 10-15.

„С навлизането на месец август започват климатичните промени, започват да духат малко по-силни ветрове, при влизането в морето не е препоръчително да се плува сам, особено навътре в морето, плува се успоредно на брега и в група“, отбеляза още Антон Налбантов.


16
Още по темата: мореспасители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
3M преди 1 месец
Единствено на НЕОХРАНЯЕМИ плажове, далече от татуираните свирчовци се къпя!
15
2
 
2
 
! Отговори
от вишката преди 1 месец
Дай да ги питаме тЕа спасители-Ако удавник /но истински не чучоло/ ги хване за косата / а както е известно удавник и за сламка се хваща/ те какво ще правят М ?!Дали на плажа плажуващите няма да гледат сеир ,и дали няма да тръгнат да спасят спасителите, само питам :) !
14
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 месец
В ГЪРЦИЯ от много години няма удавени хора хем техните плажове са безкрайни ,безплатни чадъри и шезлонги ,много риба в моретата и изключително ЧИСТО ВОДА ..Прекрасни хотели изключително добра кухня и много любезни и усмихнати хора...С ЕДНА ДУМА .....ГЪРЦИЯ
13
1
 
3
 
! Отговори
10-15 инцидента преди 1 месец
Да му имам закръглянето! Този Главатар на спасителите 5 живота за нищо ги няма..
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Агенция ЗАЩИТА!Ми те са там бре, кво тука ги призоваваш? Само им се чудя - ходи на фитнес, ММА тренира - бе голяма битка. А излиза от тях с женски дънки, ластични?!?!?! Обръснал краката и ръцете, брада оставил, да е страшен. Ауууу ти да видиш, голяма пeдepacтия, нали? Хахаааааааа
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По плажовете - масово старци с блузки на спасители или млади тoлупи дет шкембето му върви 5 минути пред него. Е стария ли ще бяга да те спасява, дет няма вътък и да свирне? Или тoлупa ще те спасява, дет кат пробяга 20 метра и въздух не мое си вземе, камо ли на теб да даде? И там само заплатаджии, нищо не стаа от тях. Има спасител, ама той не спасява реално а само свири и после вади удавени. Eгaти и спасителите тогава....
10
0
 
7
 
! Отговори
Гоги преди 1 месец
Платена статия
9
1
 
5
 
! Отговори
Не влизай в басейн преди 1 месец
на морето (Г.Т.) защото пикат вътре, а после стават възпаления очни.
8
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Пари ми дай акъл не ми давай :)))
7
7
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
Най-добрият начин да се спасите от удавяне е, да не ходите на море. В балкана също е опасно. Може да се сгромолясате от някои скали и да дадете фира. Кръчмите са най-положителното място за отдих, тъй като и да паднете, ще паднете от стола на земята и ще се отървете с леки контузии. Следователно, напред към питиепродавниците ! Да се надявам, че съм бил кристално ясен в изказа си, относно безопасното почиване.
6
8
 
3
 
! Отговори
Агенция ЗАЩИТА! преди 1 месец
Забрани корабите! Спри пречиствателните станции! Изхвърли хотелиерите в морето!ТАКА!Приканваме млади момчета на по 15-22 години, да се присъединят към нас. За повече връзки - фитнес и MMA залите! Търсим само умни момчета, не някави зубърачи и хора с кариери!
5
3
 
16
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 месец
Нито от статията, нито от коментарите разбрах как да почивам безопасно!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ПОСЛЕ ДОЙДЕ РАТАЙЧЕТО НА КОНЦЕСИОНЕРА И КАТО ГО ПИТАХ И НЕГО ЩО РЕЗЕРВИРА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА ТОЙ ВИКА 'НЕ СМЕ ЗНАЕЛИ ЧЕ НЕ МОЖЕ'. ХАХАХАХАХА. МУТРИ АЗ БАТ ЖОРО СЪМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВИ ВРАГ.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАТО СИ ОТСТОЯВАТЕ ПРАВАТА. ЕЙ ТОЧНО СЕГА СЪМ НА БЯЛА И ЗАДЕТО СЯДАМ НА 'РЕЗЕРВИРАНИ' ШЕЗЛОНГИ ЗА БОГОИЗБРАНИ 'НАШЕНЦИ' 1 ЧАС МИ ДИГАТ ДЖАБАЛА. ПИТАМ МОМЧЕТО ДЕТО ВЗИМА ПАРИТЕ КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО НА ОБЩИНСКИ ПЛАЖ ДА РЕЗЕРВИРАТЕ МЕСТА, А ТОЙ МЕ НАРУГА ЧЕ СЪМ БИЛ ГАДНЯР. ЕСТЕСТВЕНО СИ ПЛАТИХ ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ, ЩОТО СЪМ ЛАРШ И НАЙ-ТОЧНИЯ. ПИТАЙТЕ ВСЕКИ ЗА БАТ ЖОРО.
2
3
 
4
 
! Отговори
Очите излезе и НЕМА преди 1 месец
ЛАБАВО!!
1
8
 
4
 
! Отговори
море, океан, материк преди 1 месец
Точно преди 200 години, на 24.07.1821 г., в Санкт Петербург, след околосветско морско пътешествие, победоносно се завърнаха откривателите на Антарктида Фадей Белинзгаузен и Михаил Лазарев.