При липса на кабинет и нови избори - протестните партии ще понесат щети

Боряна Димитрова: На пъво място ИТН заради начина на водене на преговори
197
При липса на кабинет и нови избори - протестните партии ще понесат щети
Снимка: БГНЕС

Протестните партии и на първо място първата политическа сила в парламента "Има такъв народ" ще понесат щети от политическата ситуация. Това коментира пред БНР Боряна Димитрова, създател и управител на "Алфа рисърч".

Още по темата
"Преди всичко за начина, по който партията реши да води преговорите и консултациите, начинът да наложи едно свое правителство само с 65 депутати. Суверенът, както казва лидерът на ИТН, не беше дал достатъчно автономна власт на тази партия, че тя самостоятелно да реши по какъв начин да изглежда следващото правителство", каза тя

Димитрова подчерта, че и при останалите партии на протеста ще има щети, защото обществените очаквания са били около трите партии да се сформира мнозинство и да се излъчи правителство:

"Много сериозният въпрос е, ако не могат да сформират правителство партиите, които се обявиха срещу модела на статуквото, какво ще се случи в един следващ парламент?". 

По думите й по начина, по който се водят консултациите от президента, и по начина, по който протичат драматичните събития в парламента, решението на кого ще бъде връчен третият проучвателен мандат, ще се определи от три фактора.

Единият е калкулациите по отношение на предстоящите президентски избори, втори - позиционирането на парламентарните партии за нови избори, които изглеждат неизбежни, а третият е на кого ще се сгромоляса вината за скоропостижно отиващия си парламент.

Тя прогнозира, че 46-ото Народно събрание няма да излъчи правителство и уточни, че оттук нататък всички калкулации се правят в ситуация, в която часовникът върви назад.

"Идва моментът, в който вече пред избирателя ще може да се поставя въпросът кой ще калкулира най-малко щети от тази ситуация, която беше и парадоксална, и абсурдна, която показа много малко равнище на компетентност и на ресурси политическите сили и президентът да успеят да овладеят една такава политическа криза. ... Основните усилия са разположени върху това, че всеки прави повече или по-малко логични или алогични действия, за да излезе сух от водата".

Димитрова определи политическата ситуация като несигурна и допусна на следващи парламентарни избори ГЕРБ да повишат резултата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов няма алтернатива само за гебериата в този сайт. Без римляните и държавните чиновници - има-няма 3 процента
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лидерите на комунистическите кланове, ***, Галевица, Бойкикев са алтернатива на предишните само трябва да се разберат за порциите и обръчите.
67
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой колко е токсичен, но друго ще говорите, когато само след 20 дни на границата стоят ордите от Афганистан. Да подчертая, това са хора, които не са възпитани в европейския вариант на исляма, а също така са и бедни и без никакви ваксинации, абсолютно никакви. Не ги бъркайте със сирийци. Последните бяха образовани, с професии, с възпитание, близко до европейския вид ислям. Тези са пълна противоположност. Изводите оставям на вас.
66
12
 
7
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
"Излъгаха Тоз Народ"(ИТН)..Ще имат пак 400хил. Миячи от Англия..и д-р.Бойко пак 600хил.(тва е максимума с машините)Ако ШОПИТЕ си Вдигнат задниците на есен и Кирил (Канадеца) каже че е с Тях...Ще имат 700-хил може и 800к.Турците 350хил.БСП 380..МАЯ - Около 150-200. Тая Боряна кви ми Ги дрънка сега???Народа си е ТОВА.АКО ЩЕ И 64- ИЗБОРИ ДА ИМА. .
65
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпуту комунист лъжлив фигурант да поведе всички комунисти и чалгари на поход към сибир и повече да не ги видим. Тяхната кожа алчна, лъжлива и крадлива, счупиха ни държавицата.
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И престанете да размахвате като знаме думата суверен.Защото суверена ви наказа,като половината не отидоха да гласуват.При тия циркове,които сътворихте,не знам кой ще ви гласува вече.Отнася се за всички.
63
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
53 ако е вярно че служебното е поръчало още 8 самолета, това обяснява защо е това пищене за 1 МИЛИАРД И 200 000 МИЛИОНА ЛЕВА! И то когато няма пари за българския бизнес, който гласят пак да го затварят. Когато отново жените ще останат безработни, понеже като затворят малките деца, няма да има кой да ги гледа. Лудост. Ще кажа само една дума ИМПИЙЧМЪНТ!?
62
2
 
10
 
! Отговори
sdfsd преди 2 години
Пак ли тенденциозни и подвеждащи писания. Че те протестните партии са две и си играят заедно до момента. ДБ и ИБГНИ действат като партньори. Всяка друга патия, на която се опитват да лепнат етикет "протестна", просто не е такава. Нито са участвали в простести, нито са били излъчени от протестиращи като техни представители. Много ниско ниво на журналистика. Тоталната осирация на ИТН не е видна само за техните фанатизирани поклонници, които са толкова слепи, че каквато и опорка им пратиш-взимат я
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционерите разбиха опозицията. Е сега малко треперят да не ги ударят пак американците, но отново няма да се дадат.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкянските братя "Бойко и Методи" очакваха Радев да купи още 8 самолета Грипен, а той купува още 8 самолета Ф-16 Блок 70...............................Къде сбъркахме? Понякога говори Бойко, понякога говори Методи, затова мнението на братята "Бойко и Методи" се променя рязко и неочаквано.
59
3
 
16
 
! Отговори
Ехххх преди 2 години
Славчо почна да играе една детска игра на разсърдено момченце, което било предадено от Партньорите. Тупкането с краче, че бил на първо място и признанието, че бил нов в политиката не помага бе Славчоооооооооооооо. Ако тези хора са ти партньори се разберете някъде. Ако не са ти Партнъори, стиа рИва бе! Предател може да бъде само Приятел а не чужд. Който не може да води преговори няма смисъл да се натиска за политик. Седи си на Клоунския G.Ъ.Z. в тиливизийката си (гьола си) и забавлявай народа.
58
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Призовавам към мобилизация на нормалните хора на изборите, за да има възможност ГЕРБ да състави правителство, без да зависи от *** и пульо! Това срамно положение повече не може да продължава!
57
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е тръгнал да саботира и да вреди, никога не е прокопсал. Хората не са глупави и много добре виждат. ГЕРБ и ДПС са токсични и никой не иска да се докосва до тях. Такъв стана и Славян, заради лакомията си. Т.нар. протестъри и те не стават, защото са отглас от миналото. В природата обаче празно няма. Ще дойдат нови хора, с модерно мислене. Неизбежно е
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 28 - Борисов и ГЕРБ нямат алтернатива.
55
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента не успял да овладее тази криза. Ха, та той я създаде. Защо?
54
17
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
А парламент без Борисов,е най-добрия парламент.
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
alfa и миналия път така каза, ама ИТН станаха първи
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ,които наричаш врагове на народа са самия НАРОД.И той още на президентските избори ще ви го докаже.
51
4
 
15
 
! Отговори
Ехххх преди 2 години
Славчо почна да играе една детска игра на разсърдено момченце, което било предадено от Партньорите. Тупкането с краче, че бил на първо място и признанието, че бил нов в политиката не помага бе Славчоооооооооооооо. Ако тези хора са ти партньори се разберете някъде. Ако не са ти Партнъори, стиа рИва бе! Предател може да бъде само Приятел а не чужд. Който не може да води преговори няма смисъл да се натиска за политик. Седи си на Клоунския *** в тиливизийката си (гъла си) и забавлявай народа.
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинет няма да има тъй като ИТН заявиха, че са опозиция. На практика те се присъединяват към ГЕРБ, и ДПС които също са опозиция. Лъсна омертата между ГЕРБ, ДПС и ИТН.