При липса на кабинет и нови избори - протестните партии ще понесат щети

Боряна Димитрова: На пъво място ИТН заради начина на водене на преговори
197
При липса на кабинет и нови избори - протестните партии ще понесат щети
Снимка: БГНЕС

Протестните партии и на първо място първата политическа сила в парламента "Има такъв народ" ще понесат щети от политическата ситуация. Това коментира пред БНР Боряна Димитрова, създател и управител на "Алфа рисърч".

Още по темата
"Преди всичко за начина, по който партията реши да води преговорите и консултациите, начинът да наложи едно свое правителство само с 65 депутати. Суверенът, както казва лидерът на ИТН, не беше дал достатъчно автономна власт на тази партия, че тя самостоятелно да реши по какъв начин да изглежда следващото правителство", каза тя

Димитрова подчерта, че и при останалите партии на протеста ще има щети, защото обществените очаквания са били около трите партии да се сформира мнозинство и да се излъчи правителство:

"Много сериозният въпрос е, ако не могат да сформират правителство партиите, които се обявиха срещу модела на статуквото, какво ще се случи в един следващ парламент?". 

По думите й по начина, по който се водят консултациите от президента, и по начина, по който протичат драматичните събития в парламента, решението на кого ще бъде връчен третият проучвателен мандат, ще се определи от три фактора.

Единият е калкулациите по отношение на предстоящите президентски избори, втори - позиционирането на парламентарните партии за нови избори, които изглеждат неизбежни, а третият е на кого ще се сгромоляса вината за скоропостижно отиващия си парламент.

Тя прогнозира, че 46-ото Народно събрание няма да излъчи правителство и уточни, че оттук нататък всички калкулации се правят в ситуация, в която часовникът върви назад.

"Идва моментът, в който вече пред избирателя ще може да се поставя въпросът кой ще калкулира най-малко щети от тази ситуация, която беше и парадоксална, и абсурдна, която показа много малко равнище на компетентност и на ресурси политическите сили и президентът да успеят да овладеят една такава политическа криза. ... Основните усилия са разположени върху това, че всеки прави повече или по-малко логични или алогични действия, за да излезе сух от водата".

Димитрова определи политическата ситуация като несигурна и допусна на следващи парламентарни избори ГЕРБ да повишат резултата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
9
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Прочетох мат,риала прочетох и мненията Всеки се е запинял ,как ще е на следващите избори. Е па кажете нещо и за по-следващите ,па и за по по-следващите,защото простотия и юмрук са дългосрочна велечена феродото им е силно гресирано ииии нема спиране.Язък ни,че имахме кратък подем и с малко акъл щяхме да го продължим.
48
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Враговете на народа от ГЕРБ, ДПС и СЛАВИ вредят чрез саботажи на държавата и диверсии срещу републиката. Народът ще потърпи още гаврите им с народа и държавата и ще вдигне голямата сопа.
47
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на протестните партии са в шок.И нападат из засада хората из форумите със заклинания и персонални обиди.Няма да спечелите от това.
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38, никога няма да караш електрическа кола. Първо, защото ще изчакат да се платят парите по поръчката и после ще офийкат с тях. Понеже Киро е противоконституционен министър и актовете му са нищожни, фирмата няма да инвестира и 1 лв. и никой не може да я обвини за това, тъй като ще се обоснове че е била в правна невъзможност да работи, поради атакуемостта на акта за създаване на завода. Но парите ще ги папка. Докато се насъдят, парите ще са се превъртели 10 пъти. А може и никога да не ги видим
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото човек сам си направи,никой не може да му направи.
44
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ги сложи на място Радев. И Деса-общата, и Карадайъ.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички патерици да отиват при Шкембе войвода
42
3
 
8
 
! Отговори
Суверенът преди 2 години
Не гласува за вас, затова не се оправдавайте с него. Суверенът изпитва органично отвращение към политиците - били те статуквени или протестни. Еднакво мерзостни са.
41
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви 35 процента. На есен максимум 5-6 процента за Тиквуний. Този памперс на Доган вече никой не го иска, затова е тръгнал по затънтените селца да се прави на велик.
40
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно на Баце тролчетата са му много евтини спрямо това, което е заграбил.
39
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов се завръща на следващите или по-следващите избори.*** има само ДСБ по признание на Радан Кънев.
38
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевските медии - последният пристан на заблудените гербери. Добре платени "експерти" и "анализатори" ги лъжат, че пак ще дойде тяхното време. ГЕРБ няма да управлява дори да спечели и 35%.
37
3
 
10
 
! Отговори
Промяна преди 2 години
До Благодат !Да освен това вече правим електрически коли, всеки ден си я карам мойта че тока е почти без пари :)
36
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега какво? Мая води преговори за правителство! Хора, последните с има няма 1% гласоподаватели искат да управляват държавата! При това хора, тясно обвързани с БСП и с роднини от БКП! За това ли гласуваха хората? Е, малко му е на народа, явно.
35
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се че ГЕРБ ще вземат изборите наесен при това с много. Всички тия "протестърски" тикви няма да влязат.
34
10
 
21
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Тръгнал Слави към Банкя,да се консултира със стария си приятел Бойко!Стигайки половината път се замислил: Хората знаят,че Бойко е прав, аз как ще им обясня ,че сега чак съм разбрал
33
11
 
34
 
! Отговори
555 преди 2 години
Няма какво да се лъжем повече-новите доказаха ,че за нищо не стават. Само с желание за мъст , за абсолютно недоказани обвинения към Борисов и ГЕРБ нищо конструктивно не може да се постигне. Лъжи тиражирани хиляди пъти завладяха мозъците на лабилните,най-вече на по-младите , които за нещастие нито помнят нито знаят съвременната ни история. Лъжите за откраднати милиарди,мантрите за пълни с евро и злато чекмеджета,желанието за смърт и затвори ще доведат единствено до разруха и мизерия.
32
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тикви, като плащате на ***, поне проверявайте грамотността им. Излагате се тотално.
31
11
 
24
 
! Отговори
Благодат ! преди 2 години
Добре, че дойде правителството на Радев - вече не сме последни в ЕС по бедност, корупцията спря, заплатите и пенсиите се удвоиха, спря ваксинацията и строителството на пътища, Хемус и Метрото в София ! Благодат !
30
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще се появят нови партии. Тези доказаха, че за нищо не стават. Всички са на хранилка към мафията.