Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си

Президентът с реч на връх Шипка по повод 144 години от Шипченската епопея
Обновена: 21 авг 2021 14:40 | 21 авг 2021 12:50, Петя Славова
390
Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в честванията на паметника Шипка. Държавният глава прие почетният строй, с който започва и официалната церемония по отбелязването на 144 години от Шипченската епопея. Днес няма да има възстановка на боевете.

"Пета поредна година съм тук, заедно с вас, на това свято място, което обединява народа ни. Тук сме заедно в жегите на август, и при виелиците през март. Вие ми давате силата да вървим напред", заяви президентът Румен Радев на връх Шипка по случай 144 години от Шипченската епопея.

Още по темата

"Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и българските войни, които заедно отстояха прохода. Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин води дълбоко в сърцето си. Битката между страха и смелостта, между малодушието и доблестта, между егоизма и родолюбието, в която се решава личното и националното ни бъдеще", заяви държавният глава.

"Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и нашите освободители. Да живее България", обяви още Румен Радев.

"Преди 144 години на този връх се решава изходът от Руско-турската освободителна война и съдбата на България. От тогава всяка година, поколения наред, хиляди българи от всички краища на Родината изкачват Шипка, за да отдадат почит пред паметта на онези, на които дължим свободата си.

Нямам грам съмнение, че всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България. Защото никой не може и няма сила, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата.

Благодаря на всички участници в похода към върха за извървените километри, защото всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и на нашите освободители! Да живее България!", каза още в словото си президентът, цитиран от БГНЕС.

Какво още каза президентът вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
9
 
! Отговори
Без багаж преди 2 години
Русия не само не ние освободила но е напускала в българия всичките роми черни хора всичко са изкраднали и избивали невинни българи.никои не вярва на стари летописи.
26
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РОДИНАТА НА РУМЕН РАДЕВ Е СССР, ЗАТОВА Е БЕЗРОДНИК.
25
3
 
28
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Радев, от април реално утравляваш ТИ, а животът ни НЕ се е подобрил.
24
5
 
27
 
! Отговори
вирус нема преди 2 години
тоя разединителя не спре да си прави PR , не спре да изтъква колко лошо било при Борисов , завоалирано но това е целта му .
23
3
 
30
 
! Отговори
Резидент на Путин преди 2 години
Национал-социалистът след като обиди всички турци, които са родени в България и са български граждани, сега е леко пропуснал да спомене благодарност към войниците от всички националности, които са участвали в Освобождението на България от Османско владичество. Благодарил е само на българските опълченци и на руснаците. Всички други са били премълчани. Това е защото миналата година Путин му се скара и му каза да не се повтаря това споменаване на финландци, румънци, сърби, молдовци, украинци...
22
4
 
31
 
! Отговори
Кесар преди 2 години
Юмрук I Раединител няма моралното право да дава речи по повод събития, обединяващи българската нация.
21
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този за 15 бона заплата , се качва 3 пъти в годината до Шипка да си прави ПР.Нищо друго не е свършил за 5 години.
20
6
 
10
 
! Отговори
Разединител преди 2 години
На нацията : ,,Нямам грам съмнение, че всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България.Без ГЕРБ,ДПС и всеки ,който е срещу мен !То други почти не останаха!Идва видов ден !
19
6
 
16
 
! Отговори
кире попо преди 2 години
ало , абе радеФ , що забрави да благодариш на руската войска , да я възхвалиш че без нея щяхте да сте още роби ? ше ти дърпам ушаците ! втори мандат ли ?
18
6
 
25
 
! Отговори
ДО РАДЕФОБИ преди 2 години
Коя е вашата Майка Родина ?
17
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев е символ на упадъка в българската армия след 1945 година.
16
25
 
10
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
До всички Талибани в България - Историята няма да се забрави - България е освободена от Русия през 1878 година , след 500 години Турско Робство .Всеки който отрича това е за Съд и Присъда .Талибани сте - вие утре ще искате и Герба , Името и Знамето на България да се смени .
15
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде Рундьо тава ти беше за последно
14
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде давай мандата на БСП за второ път. Стига се прави локуми писани от други.
13
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО НА ПИАРКАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА РЕЧТА ДЕТО МУ Е "ИЗМИСЛИЛА"!СИГУРНО Е ПОЛУЧИЛА ТЛЪСТ ХОНОРАР ЗА ТЕЗИ КЛИШЕТА!
12
12
 
35
 
! Отговори
Този преди 2 години
Ти предателю, нямаш нищо общо нито с Шипка, нито с България.... Засрами се...
11
13
 
38
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
ВРЪХ ШИПКА Е СИМВОЛ НА ИСКЕНИТО НИ ЗА ТВОЯ ИМПИЙЧМЪНТ , ДАВАНЕ ТО ТИ НА СЪД И ВКАРВАНЕТО В ЗЪТВОРА!!! ИМПИЙЧМЪНТ! НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ!
10
8
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Глейте са безродниците, как ша плюят...))
9
11
 
30
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Само Шипка и Бузлуджа ви в главата и устата, а България има 1300 годишна история. Всяка държава се гордее с основаването си. А у нас продажните политици празнуват само това което е угодно на русия. Затова у нас младите не могат да се научат на родолюбие
8
33
 
15
 
! Отговори
BRAWO преди 2 години
Поклон пред Всички Българи загинали за Освобождението на България .Адмирации за Президента НИ .