Искат бързи тестове за влизащи в България туристи

Туроператорите са недоволни от разпределението на средствата за подпомаганe
23 сеп 2021 12:05, Ерол Емилов
5
Искат бързи тестове за влизащи в България туристи
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

Недоволство зрее в туристическия бранш. Причината – разпределението на средствата за подпомагане.

Според заместник-председателя на „Обединение за туризма“ Димитър Балтов има забавяне в изплащането на сумите. Освен това има и неизпълнени обещания.

„Бяха ни обещани безплатни антигенни тестове за туристи, които се връщат в България, 2 месеца се протака, програмата тръгна само за 9 дни и казаха, че сега ни трябват за учениците, това е абсолютна гавра“, коментира Балтов пред NOVA NEWS.

Tой допълни, че има 30 фирми, които са кандидатствали за помощ, но не са били одобрени. А след това никой не е обяснил какви са причинитер за това.

Още по темата
Балтов е категоричен, че предвидените 60 милиона лева за подпомагане на туристическия бранш няма да стигнат.

От своя страна туроператорът от Бургас Павлина Русева, която все още не е получила помощта, споделя, че голяма част от сумите от дейността на туроператорите няма как да бъдат възстановени.

Преди 2 седмици е приключила втората фаза за подпомагане, но все още няма информация дали е одобрена. Средства в размер на 90 000 лева трябва да възстанови на клиенти, като някои подлежат на предоговаряне за следващи пътувания.

По нейните думи няма гаранционен фонд, нито застраховка, гарантираща заплатените от клиентите суми за туристически услуги.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 месец
До 2 и 3! На дьржавата не й пука за вашите пари от заплатените от вас даньци!Тука печелившите са туроператорите,които доволно потриват рьце за падналите с парашут ,манна небесна незаслужени екстра пари!Нали уж ще докарат 5 милиарда(!!!) Туристи от 190 дьржави и ще(!!!)заплатят едни грандиозни даньци на дьржавата,която по принуда наивно се надява, че ще стане толкова богата,че ще стане конкурентна на Швейцария за цели 100 години!!!Така,че тука за еб...не не е туроператора а слабоумната дьржава!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важният въпрос е ако фирмите получават отказ за подпомагане или не получават отговор изобщо, къде отиват заделените за това подпомагане пари?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в най богатите страни държавата не заплаща тестове на пристигащите. Ресурсите са насочени към обезпечаване главно на здравето на живущите в страната. В Австралия освен тест без значение от резултата има и задължителна карантина в хотел, който се заплаща от пристигащият.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези туроператори нали са частници, защо от моите данъци ще ги финансират? Да се преквалифицират и да започнат друга работа,а не само да поставят условия.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя бизнес все недоволни ,все държавата да им плаща ,гадове марш да копаете нивата