Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан

Бившият министър е внесъл искането си пред съда днес
Обновена: 26 окт 2021 14:18 | 26 окт 2021 14:18, Веселина Йорданова
163
Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков внесе в Конституционния съд ново искане за изслушване, съобщиха от "Продължаваме промяната".

Във връзка с очакваното произнасяне на конституционните съдии по казуса с гражданството му, днес той е внесъл в КС своето настойчиво искане да бъде конституиран като заинтересована страна по делото и да бъде изслушан в открито заседание.

Още по темата
Изслушване на аргументите му не бе допуснато от КС, което съгласно правни експерти нарушава правото му на защита, признато от самата Конституция.

Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, посочват от партията.

От "Продължаваме промяната" напомнят, че правото на защита пред съд и на справедлив процес е основно човешко и конституционно право на всеки български гражданин.

Г-н Петков нееднократно заяви своята готовност да се съобрази с решението на Съда и с неговите правни последици. Принципите на демократичното общество и на правовата държава повеляват обаче на г-н Петков да му бъде предоставен реален шанс за защита на правата и законните му интереси, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
Киро Язовира преди 2 години
Киро Язовира очевидно не прави разлика между районния съд в Хасково и Конституционния Съд на Република България. КС не е съд по граждански или наказателни дела, червен комунистчески ***.Как всички фенове на Радевбсте толкова неподготвени и ***!
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То Кирил лигльото е мършата.
141
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков и Асен Василев са свестни млади българи,Киро брейка обвинява Асен Василев в хомосексуализъм. Стига вече тия стари партии, време е за промяна.
140
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков победа! Ще гласуваме през Ноември за Промяна в България с номер 25!
139
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако КС е прав, защо му отказват изслушване, какъв е проблема. Те ще го питат, той ще отговоря и готово. Лице в лице. Нали това е целта на изслушването. Или на членовете на КС им е гузна съвестта и не искат да го гледат (Петков) в очите.
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо необичайно. Статуквото (ГЕРБ/ДПС/БСП/Патриоти) не искат външен човек, ще им се развали рахата и структурата.
137
0
 
1
 
! Отговори
До 144 преди 2 години
Пиши на български, какво искаш да кажеш?
136
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
143 Ти освен за Борисов "гласуваш ли изобщо"?-:)))))) Боже боже....
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният богаташки син канадец искаш да владее бедната България!
134
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 139 И не само това! Освен че му спря парите,показа и доказа схемите,чрез които ГЕРБ и Борисов са крали парите от данъците ни! Кухи фирми в които са превеждани средства от държавата и всеки е можел да ги тегли от тях! А тя докажете кой ги е " теглил"!-:( Ами хитро са организирали нещата ГЕРБ! Макар и да не са имали " железни договори" с фирмите строящи магистралите ни! Пропуски,пропуски колкото щеш от крадците ГЕРБ! Приключиха с властта крадците ГЕРБ!!!
133
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
до 140 Отговарям ти в прав текст!!!Ще изберем всеки,що не се нарича ГЕРБ и бившата комунистическа мутра Борисов!-:)) Всеки ще е приемлив от там на татъка,но ще избираме и между тях!!!-:))))
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 20 години липсата на реформи ще доведе България до 2,5 милиона джипсита, повечето от тях слабо образовани и неграмотни и 2 милиона пенсионери от общо население 5.2 милиона. Тогава тия които управляват България днес, ще са се изнесли някъде в чужбина. Така че правете му сметка, кой избирате, защото това време ще дойде. Корупцията е угодна само на тия които държат парите, защото могат да купят всичко и всеки.
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Симо 2 ,го покриха.За Дянков ,само се спомена.Но казусът, трябва да се изчисти.Щом не е освободен,какво прави у нас.И колегите подробно питат, преди мен.За влиания,дати,документи, решения,процедури...
130
6
 
16
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Ето това се нарича наглост -да заявиш че си прав, а конституцията е сбъркана. Но да пропуснем това, а да си зададем въпроса какво направи това правителство? Напълни ли хазната? Спря ли корупцията? Има ли икономически подем? По-добре ли живеем от преди? За мен отговорът е един - НЕ! Това правителство имаше една задача-"изчегъртване"/кой ли болен мозък е измислил този термин/. Това е замяна на "ваши" с "наши" и толкова. Нищо повече!
129
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убеден съм,че Кирил и Асен се оплюват точно от млади българи!! Защо го правите деца?-:(( Та тези млади българи,са завършили в " любимата ви Америка" много след 1989 г! И вместо да ги подкрепите и отхвърлите един стар комунист като дедо ви Борисов.Вие ги оплювате?! Защо го правите?-:(((( Борисов приключи с властта! Проумейте го този факт вече! За крадец и крадливаа партия като ГЕРБ НИКОЙ НЯМА ДА ВЪРНЕМ НА ВЛАСТ!!!
128
5
 
11
 
! Отговори
Скоро ще видим преди 2 години
как ще се реши от КС казусът с поданството на Петков.Той и неговите авери продължават агресивна кампания за омаловажаване на случая.Вербували са дори бившият член на КС,бивш председател на НС и бивш служебен премиер Герджиков да говори,че волеизлиянието на Петков е достатъчно,нямало нужда да се чака решението на Канада,така сме зависили от нея.Герджиков,ние не зависим от Канада, а Петков,той бе неин гражданин и тя има право да взисква от него спазване на законите и,иначе наказание.
127
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
129 А д-р Борисов вземал ли е някакви " уроци "някога освен от бившите му другари по бухалка след 1989 г,от времето на Групировките които Ти едва ли помниш!-:)Силово Не се управлява както той Го правеше 12 г!!!
126
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако КС отреже главата на Кирил,ще затвърди мнението на повечето мислещи хора в РБ,че той наистина е Герберски и държи за ГЕРБ! Борисов вижда в лицето на Кирил бъдещ опонент за властта!Това негово решение,ще мотивира още повече българи да гласуват за ПП!! Предстои да видим как ще се " произнесе" КС!-:)
125
3
 
29
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Тоя,взел няколко урока по наглост и безочие,в Харвард,Канада и САЩ,и си мисли че,може да се държи надменно с нашата правосъдна система.Дамо че си мисля,че точно него правосъдната система,ще го ритне отзад по най законния начин!
124
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако постъпвате на работа, това се случва не след ваше волеизлявнеие, а след като работодателят каже "да".Ако се развеждате - чакате решение на съда.Ако влезете в магазина, чакате да ви чекират, а не действате на вересия "взимам два хляба"Навсякъде трябва потвърджение от някого. И в държавата е така - ако държавата не ви потвърди че вече не сте нейн гражданин още сте такъв. Н.Алгафари преди 15 годити е пожелал да се откаже от сирийско гражданство и още си чака....