ДПС пита: Къде сме на световната карта на толерантността?

Движението с декларация в Международния ден за правата на човека
55
ДПС пита: Къде сме на световната карта на толерантността?
Снимка: БГНЕС

В Международния ден за правата на човека от ДПС призоваха в декларация от парламентарната трибуна всеки да си направи равносметка къде се намира България на световната карта на цивилизоваността, демократичността и толерантността.

Депутатът Станислав Анастасов прочете декларацията от името на ДПС и отбеляза, че са изминали 73 години, откакто Общото събрание на ООН приема Всеобщата декларация за правата на човека. Той припомни пет кратки, но, по думите му, много важни текста от нея, предаде БТА.

"А именно: чл. 2 Всеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически и други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение; Чл. 5 Никой не трябва да бъде подлаган на изтезания или жестоко нечовешко или унизително третиране или наказание; чл. 9 Никой не трябва бъде подлаган на произволен арест, задържане или изгнание; чл.12 Никой не трябва да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейство, жилището, кореспонденцията, нито на посегателства върху неговата чест и добро име. Всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства. И накрая чл. 30, който е ключов за тълкуването на цялата декларация, а именно че нищо в тази декларация не може да бъде тълкувано като предоставящо право на дадена държава, група или лице да се занимава с каквато и да е дейност или да извършва действия, насочени към унищожаване на правата и свободите, провъзгласени в нея", посочи Станислав Анастасов.

"Ние от ДПС днес, 73 години след приемането на тази декларация и 31 години след идването на демокрацията в България, призоваваме всеки един от нас да си направи равносметка къде сме на световната карта на цивилизоваността, демократичността и толерантността", заяви депутатът от Движението за права и свободи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
кой използваше българските турци и прогони децата им роби в чужбините бре?...ами ДПС...нима в Турция сте приети като равни...мечтайте си...плачете за България...и ДПС ви го причини...за да крадат...от елементарна алчност!!Петко Войвода най-добрият му приятел е...турчин...делят ни на ...някакви...или си човек или не си!!!моят най добър приятел бе ***!!!...мюсюлманин бре!!!
41
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
кой "разпределяше порциите"?кой се крие зад декларацията...кой я нарушава нечовешки...обслужвани от пУтриоте-еничаре и гробари...***!!!...ами ДПС!!!
40
1
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
А, Туркийе къде е?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О-хоооо и кой пита... А ние да не отваряме дума за арменците и кюрдите.
38
1
 
1
 
! Отговори
fact преди 2 години
мирната религия ислам победи в кабул.толарастията само ще докара и победата на талебан тук без пушка ***
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нагоре над турция.
36
2
 
6
 
! Отговори
До Смях преди 2 години
Е, щом е логично турци да защитават интересите на Турция, тогава да не претендират, че са българска партия и че защитават интересите на българите. Логично е да питат "къде СТЕ на световната карта на толерантността?" И да, добре ще е българи да защитават интересите на България! А не тези, които имат български паспорт и се ползват със статута на европейци, но майчиният им език е турски.
35
3
 
2
 
! Отговори
смях преди 2 години
До Кои сте вие, детослед като българи защитават интереси на Русия или USA, защо Турци да не защитават интересите на Турция, по логично е! Турци -> Турция, Българи-> Русия USA. добре ще е Българи да защитават интереси на България?
34
2
 
6
 
! Отговори
Кои сте вие, дето преди 2 години
питате и коя държава представлявате? България или Турция? Щом защитавате интересите на Турция и се чувствате принадлежни към нея, въпросът ви явно ще трябва да се отнесе до нея.
33
1
 
3
 
! Отговори
смях преди 2 години
До Активист на БСП, БСП беше в коалиция с ДПС, така наречения 500г убиец на народа, само напомням!!!
32
1
 
0
 
! Отговори
смях преди 2 години
яд ме е, че карадай не стана президент, кой щеше да пита за толерантност тогава?
31
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ха!...Депесето било питало "Къде сме на картата"..?!..А ВИЕ НА КОЯ КАРТА СТЕ БЕ?!..Ама защо ли питам?!..-Та всички знаем:..-ВИЕ,"дпс", сте на картата НА ОРИЕНТА...И то от времето на Пири Рейс!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толерантност към ДПС и *** ли - да, също като към корупцията - нулева толерантност !
29
3
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
На първо място след като наследниците на 500-годишният убиец на народа са в Парламента!!!
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При условие, че търпим още мюмюните, трябва да сме в челото...
27
2
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Заради такива като дпс-то, думите "демокрация", "толерантност", ососбено етническа , са с мръсно съдържание в България !!!
26
2
 
8
 
! Отговори
Гладен преди 2 години
Само тези да не ми говорят за толерантност!
25
2
 
9
 
! Отговори
дд преди 2 години
ДПС винаги са имали проблем с правата и свободите, защото ги тълкуват по свой си начин.Те искат повече права и повече свободи от всички други. Е това за тях е равенство.
24
2
 
6
 
! Отговори
откривател на америк преди 2 години
България е най толерантната държавяа в света, практически всички национални идоли са от някави някакви от сексуални и етнически малцинства - Емил Димитров, Васко Найденов, Азис, милко Кавалджиев, Софка итнт! Освен това ввички най-много обочат живота на своите поробители - мастика, усо, сиртаки, кичек, шкембе чорба,турски сериалии, руски сериали, водка,
23
1
 
7
 
! Отговори
Караидь преди 2 години
Как каде при нашата майка - турция