Да помогнем: 4-годишният Виктор се нуждае от скъпо лечение в САЩ

Детето е с диагноза детска церебрална парализа
16 яну 2022 15:35, Красимир Ангелов
30

4-годишният Виктор е с диагноза детска церебрална парализа. Лекари в САЩ дават надежда за подобрение на състоянието му, но необходимите средства са непосилни за семейството му.

Виктор е дълго чакано бебе. Поради усложнения обаче се ражда преждевременно.

"Имах доста тежка бременност, която за съжаление приключи в края на 6-ия месец. Той се роди много мъничък - 37 см и едва 1,3 кг. Малко след като се роди, му беше направен скенер на главата,  който установи множество мозъчни кисти. Въпросните кисти увредиха централната нервна система и доведе до диагнозата детска церебрална парализа", разказа майката на Виктор – Христина Иванова.

От този момент животът на семейството се превръща в ежедневна борба.

"След закуска отиваме на рехабилитация, има дни, в които сме и на две рехабилитации. Когато се приберем към обяд, или ранния следобяд, във вкъщи почваме пък упражнения на вертикализатор. Имаме и проходилка, правим масажи, раздвижвания и всякакви упражнения, които ги правят и самите рехабилитатори", сподели Христина.

Надежда за лечение семейството намира в САЩ, но за да се осъществи пътуването зад Океана, състоянието на Виктор трябва да се стабилизира.

"Рехабилитациите ни излизат към 1500 лв. Част от рехабилитациите сме ги спрели, защото са доста скъпи, но искаме да ги включим отново, защото той доста добре се влияе от тях и съответно ще напредне доста бързо", обясни майката на Виктор.

За лечението са необходими 100 000 лева, които са непосилни за семейството. Затова са организирали онлайн благотворителен базар. Поставени са и кутии за дарения в русенското село Ряхово, където семейството живее, както и в близките населени места.

Отворена е и дарителска сметка на името на Вики, където всеки съпричастен може да дари средства и да помогне:

IBAN:BG93BPBI79274042456202
BIC:BPBIBGSF
Юробанк България, титуляр: Виктор Венциславов Иванов

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се раждаш не ти издават индулгенция за щастлив живот. Като си беден и проЦт ще страдаш!!!
5
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да помагаме вее?!?!Всеки се простира според чергата!!!Много хора се нуждаят от много неща но крещят помагай.Има едни хартийки дето им казват кинти. Търсете, крадете, грабете ако не знаете как се печелят честно. Това е живота. Ако не ви харесва, уммирайтИ.
4
3
 
25
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Хайде държавата да спре да дава пари за реклама на ваксини, а да плаща за лечението на деца!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството ,че смс Коледа отива за заможни хора .Един път не дадоха отчет при кои деца отиват парите .
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с фонда за лечение на деца?Защо го закриха?Хиляди деца имат нужда от помощ,чиито родители са в безисходица.Освен това всяка година пускаме СМСи за българската Коледа.Защо не се използват тези пари за такива случаи?Тази година бяха събрани над 2,5 милиона лева.Къде отиват тези пари?
1
2
 
36
 
! Отговори
Не ваксиран с дете преди 2 години
Тъжна работа.Гледах го по телевизията.Тъжно е да гледаш как страдат деца по тоя начин та и всички покрай него.Тия от НАП вчера си раздадоха 30 милиона бонуси а за болни деца не могат да изкарат 100 к