Петков, Рашков и синдикатите: В МВР ще има реформи, но протестът ще се проведе

Рашков уточни, че провокации се очакват на друг протест
Обновена: 16 фев 2022 18:01 | 16 фев 2022 17:37, Веселина Йорданова
147
Петков, Рашков и синдикатите: В МВР ще има реформи, но протестът ще се проведе
Снимка: БГНЕС

МВР не очаква провокации на протеста на синдиката през уикенда. Това даде да се разбере вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти в Министерския съвет. Той обясни, че е станала грешка и такива се очакват на друг протест, който ще се проведе в сряда.

За тогава е насрочен митингът на партия "Възраждане". Рашков обаче отказа да конкретизира имена от списъка, предаден от премиера Кирил Петков на Прокуратурата, които са замесени.

Още по темата
Той уточни, че правителството не се притеснява от протести, законът ги предвижда и ще се вземат законовите мерки, за да няма провокации и "последици, които гледахме през лятото на 2020 г. под колоните на Министерския съвет".

"Нямаме никакви опасения, че на протеста, който са планирали колегите от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат по някакъв начин обществения ред, това е изключено", уточни министърът.

По-рано премиерът Кирил Петков се срещна с представители на синдикатите във вътрешното министерство във връзка с протеста, който готвят през уикенда.

Макар че те са доволни от разговора, протестите ще се проведат, стана ясно от изявленията пред медиите.

Заедно ще работим ръка за ръка за необходимите реформи, каза премиерът Кирил Петков. По думите му оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме работещо министерство "с хора, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени".

Работата ще продължи, следващата среща е в понеделник, съобщи премиерът.

Изоставането на заплатите в МВР не се отнася до този кабинет, обясни Рашков и допълни, че то е от няколко години насам при управлението на Борисов. Министърът допълни, че се обмислят сериозни структурни реформи, които няма как да бъдат извършени без мнението на синдикатите.

Готови сме в някои случаи да подкрепим и непопулярни мерки, ако това е в интерес на повечето служители, обявиха от синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарайте всички пенсионери, които не позволяват на младите да се развиват...започнете от зам. директорите на ГДНП, продължете с инспектората и други подобни служби. Закрийте ДУССД, ДОМП и други такива паразитни дирекции.Има над 6000 пенсионери на заплата и пенсия, ама са ваши хора и не смеете да ги разкарате
118
2
 
3
 
! Отговори
МВР преди 2 години
Всички от ГДНП са назначени от Делян П., Взимат си пенсия и заплата.Два месеца на годината болнични от Джипито.40 дена отпуска.Реформата трябва да е от там , а не от чистачките.До като държите пенсионерите, няма мотивация от другите за работа.
117
5
 
9
 
! Отговори
Bg. преди 2 години
Затвор за всички от ГЕРБ и ДПС...веднага.
116
10
 
10
 
! Отговори
Bg. преди 2 години
Реформи трябва да има и то най вече в администрацията на МВР.За заплатите на ченгетата няма нужда да се вдигат, те си докарват странично, това всеки го знае. При Тиквата мълчаха като пу.....и, а сега ги винансира за стачка. Пълна идиотщина .
115
4
 
12
 
! Отговори
Мариана преди 2 години
Когато видите, че вашия президент декларира, че има само 2 000 ЛВ на влог-знайте че корупцията в държавата ви започва от президента..... Майна Рада...
114
1
 
7
 
! Отговори
Мирела преди 2 години
Когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва - тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено."Айн Ранд
113
0
 
8
 
! Отговори
Мирела преди 2 години
Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; Когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; Когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; Когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; Когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва - тог
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
реформите трябва да почнат от оставката на Чашков
111
0
 
10
 
! Отговори
МВР преди 2 години
Повече няма да ги пазя тия с тялото си, ако се паднете при мен в кордона ви пускам да им кажете каквото искате. Един народ.
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Рашков обаче отказа да конкретизира имена от списъка, предаден от премиера Кирил Петков на Прокуратурата, които са замесени." Не може да бъде! Рашков да откаже да даде факти около твърденията си за омаскаряване на противниците на ДСто? Това за първи път се случва. Явно заведените дела са му охладили ентусиазма за "политическо говорене".
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колкото и да и е заплатат все ще е многоЗаплатата си заслужават само пожарникарите - другите ЙОК
108
1
 
12
 
! Отговори
робинзон бойкикиев преди 2 години
Държавният резерв търгува ударно с горива с фирми около Маджо . Сделките са за поне над 56 млн. лева Искам да ви информирам, че само няколко дни, преди официалното изявление и хвърляне на публично обвинение, фирмата на господин Михалев сключи сделка с държавния резерв на стойност над 70,000,000 лева, на цена доста под пазарната а именно над 150 лева на 1 000 литра, гласи сигналът. 16.02.2022г. 18:04....
107
1
 
13
 
! Отговори
a преди 2 години
До до 111Не е най-важното да са млади. Трябва професионализъм, чест, морал и достойнство. Виж ги какви ги вършат днешните млади харвадци в правителството - завършени клоуни.
106
1
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 2 години
оставете ги, те са бедно правителство,за това са на власт, да се налапат, да се нагушат, пък като стане напечено-на терминала баба яга с метлата
105
1
 
12
 
! Отговори
до 111 преди 2 години
що приказваш глупости...рашков да не е първа младост - той отдавна е пенсионер, и на каква отговорна работа е сега.....няма ли млади?
104
3
 
3
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
За какво ни е МВР. Имаме си охранители. Те се грижат за нас и нашето здраве. Те притежават и най-доброто оръжие на което пише " Аз всичко знам ." .
103
3
 
27
 
! Отговори
БАРСЕЛОНАГЕЙТ... преди 2 години
БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИВА БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА ПАРИ ЗА РУМЕН РАДЕВ,КОЙТО ИМА САМО 2000 ЛВ НА ВЛОГ.. И НЯМА ДЕКЛАРИРАН ИМОТ-АПАРТАМЕНТ......... В КРАЕН СЛУЧАЙ ЩЕ МУ ПОДАРИ БАРСЕЛОНСКИЯ-ЗА ДА МИРНЕ МАЛКО РУМЕН, ЧЕ ВЕЧЕ ИЗСТЕРЯСВА И ЩЕ КАТАСТРОФИРА ДЪРЖАВНИЯ САМОЛЕТ....
102
3
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен 110 Точно така! Май имаше някакъв протест на полицаите по време на протестите на БСП и бяха дошли със служебните си коли..Тогава им качиха заплатите! Явно има някакъв проблем там и той едва ли е за пари,а може би БСП са увеличили несправедливо нечии заплати, което е засегнало честта на полицаите сега..Защото какво може да значи, че е станала грешка? Каква грешка точно е станала не се казва защото сигурно не е за казване - това е БСП, какво можеш да очакваш от тях освен интриги
101
15
 
11
 
! Отговори
България преди 2 години
А.П.З - Аванс Пенсия Заплата 7000 бройки така се създаде електората на ГЕРБ. 1500 лв пенсия+ 2460 лв заплата това е ГЕРБ навсякъде пенсионери а младите хора да отиват в чужбина.
100
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протеста на полицаите с частните коли ли ще е или пак ще дайдат със служебни автомобили и кой ще плаща бензина МВР или народа.