300 камиона и 100 автобуса на жълтите павета в знак на протест

Превозвачите недоволни от скъпите горива и тарифите на ТОЛ системата
144

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 100 автобуса и 300 камиона участват в протеста на превозвачите срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата. Те ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента и от БНБ до катедралата "Александър Невски".

Георги Цанов от Контролния съвет на Съюза на международните превозвачи посочи пред БНР, че с рязкото покачване на горивата последния месец и половина е нарушен  платежен баланс на фирмите от бранша.

„Много от нашите клиенти не могат да разберат тази потребност, която ние имаме – да увеличаваме цените. Ние намаляваме работата, защото иначе това е пагубно и ще докара, особено по-малките превозвачи, до фалити.

Затова е много важно да бъде ограничена тази цена по някакъв начин, както е в другите държави, в Испания и Франция, с който държавата намалява цената на крайния потребител на горивата, да не се отразява в увеличаване на себестойността на повечето продукти“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Адаптация преди 2 години
Адаптация батета. Шофьор всеки може. Пазарна икономика. Ако искаш. Ако не-в картофената нива. И не само вие. Има още кенлерчета, хотелиерчета с подарените им хотели, адвокатчета, брокерчета и всички търговци. Има и още: НОИ развиваща читалищна самодейност и още. Ще ви дойде времето.
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да протестират на Раковска 124 срещу господарите на Сиро ЛЪЖЕЦА.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
там където се плаща от леки автомобили да се плаща и от автобуси и камиони
104
3
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Докато живях в кирлива еврейска марранска Испания се нагледах на автобусаджии,които трафикираха с жени,дрога,цигари,алкохол,археологически находки... Граничната полиция е част от тази мафия. Съвсем открито си подкупваха митничарите и на Българската и на Сръбската граница. И още го правят. Нищо де,аз ще продължа да пуша фасове . Ресторантьори,шофьори,юристи,ченгета ,хотелиери ,строители...из.м.е..тта на Човечеството.
103
0
 
1
 
! Отговори
112 преди 2 години
Маняк ходи да ти пълнят устата.Да се махат ще се намери кой да ги замени
102
7
 
4
 
! Отговори
Строител преди 2 години
Абе какво плюете, като мислите че е толкова лесно да сте работодатели, взимайте камиони търсете шофьори. И ставайте милионери и си пълнете гушите. И хората могат да си протестират, защото живеем в свободна страна. Долу простотоКирото и останалата човешка скрап от продължаваме измамата! Завидели на Биомет и Пимк. Ами почвайте фирми камиони.
101
0
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
В русия е евтин тока и горивата! В останалата част от света е скъп.Тъйче и към русия или извън планетата земя са алтернативите. Що не стачкуват ,че не плащат европейски заплати или че не ги осигуряват на реални заплати,че не минават какт трябва на сервиз ... пари ли няма,като няма пари в даден бизнес спираш да го правиш.. и тия жълти павета нали са паметник на колтурата.... глоби солидно трябва да има
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ ТИЯ ПРЕВОЗВАЧИ И ТЕ ИСКАТ ДА СА МИЛИАРДЕРИ АМАН ОТ КАРИКАТУРИ
99
1
 
9
 
! Отговори
тТт преди 2 години
Само да попитам ПАК! Та Ваньо Биомета още ли си кара Бугатито за 5 млн. от 2018? Или ще му купуваме нова бутикова, че тази застаря?
98
2
 
5
 
! Отговори
браво преди 2 години
До ПроСоТоедин свестен и точен коментар.Цените на енергоносителите не зависят от киро и боко и цоко.Ама де акъл в гербаджииските ***.
97
7
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
Абе, когато Кирчо дойде на власт народа беше по улиците, палеха полицаите със слама, пиеха бири и хапваха кетеринг. Всички гласуваха за тях и искаха промяна! Сега кой е народа, че нещо се обърках. Пак стачки и протести, всички казват аз за тези глухаци не съм гласувал!!!Явно на хората не им е ясно,че всъщност това е правителството на Радев, а той се скри в миша дупка. Бре, че кой е гласувал за Кирчо?Българина си заслужава съдбата,живяха като бейове 10 г.,коли,почивки в Гърция,работа бол и..?
96
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
иначе:..-Превозвачите,които са ОСНОВНО фирми свързани с дпс,просто "натискатпедала"..Скоро ТУК ни информираха,че дпс са започнали подготовка,демек подковаване на избирателите от Турция,защото се готвят за предсрочни избори..И тия "протести" са просто част от стратегията...Макар че не вярвам някой,дори и дпс,да искат в настоящите условия ,да поемат властта!...Просто номера е:-"Я не сакам мене да е добре,сакам Вуте да му е зле"...Точно за това и Мутрьо само си лае,но ако му дадат властта ще избягя
95
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
да ви кажа,положението е трагично...Защо?..-Ами защото сме толкова недодялана нация,че се взираме в дърветата без да виждаме гората....Ръста на цените на енергоносителите НЕ е плод на "некадърството" на Кировото правителство!!..-Той е ПРЕДНАМЕРЕНО ЗАЛОЖЕН В ЦЕЛИЯ СВЯТ от СВЕТОВНИТЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ..Ние сме "последнатадупканакавала" и като такива,ПЪРВИ горим...Трябва да свикваме!..Защото повтарям:-Нещата са ГЛОБАЛНИ,НЕ местни и ние НЯМАМЕ никакъв начин да им въздействаме../освен с по-малко крадене /
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 102 "Надежден бизнес партньор е такъв който говори езика на клиента." Изглежда бъркаш "бизнес партньор" с "бавачка"...
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103, ха, добре, ако това ти е определението, значи вече трябва да ги приемеш за надежден бизнес партньор, след като проговориха "езика на клиента" като слязоха на неговото ниво и отвърнаха подобаващо на "езика на клиента", на същия език, на който клиентът им говореше до сега... Щастлив ли си от това?
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 99: това е война на избор. Русия избра да има война. Русия избра да спира доставките когато и се прище по причини независими от някого другиго. Русия не е надежден бизнес партньор.
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 99: Надежден бизнес партньор е такъв който говори езика на клиента. Когато БГ каза на един нисък човек че ако навлезе и създаде геноцид, ще последват санкции, ниския човечец каза че това е ноу проблемно. След като това стана и има санкции, значи ниския човек не може да говори и да общува. Значи ниския човек не е надежден бизнес партньор, щом не може да говори и общува.
90
3
 
1
 
! Отговори
От 92 преди 2 години
До 93: то да се тръшкаме само няма да стане.
89
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95, кво значи за теб "надежден бизнес партньор"? Ти ще се гавриш с него, ще му налагаш санкции, ще му запорираш сметките да не може да си вземе парите за това, което ти продава, ще го наричаш "бензиностанция с ракети", а като реагира и вече "ау, не е надежден бизнес партньор"? Това да не е майкa ти да ти търпи глезотиите и пропуските във възпитанието?
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз евреин как така подкрепя нацистите. Виж Израел, като държава не се меси изобщо.