Шествия "Безсмъртният полк" у нас, протест срещу руската агресия

За Деня на победата в Пловдив ще е руският посланик Митрофанова
9 май 2022 08:50, Елка Василева
135
Шествия "Безсмъртният полк" у нас, протест срещу руската агресия
Снимка: архив, БГНЕС

Днес, в деня на годишнината от разгрома на нацистка Германия, в български градове е планирано да се състои инициативата "Безсмъртният полк". Обявени са шествия в  Пловдив, Бургас, Варна и София, предаде БНР.

В столицата има намерение за преминаване по маршрута от Паметника на незнайния воин до Паметника на Съветската армия.

Фондация "Безсмъртният полк" призовава наследници на участвали във Втората световна война да носят снимки на свои роднини, включили се в антифашистката борба.

Общинските съветници от "Демократична България" и адвокат Михаил Петров от ВМРО поискаха Столичната община да забрани шествието заради войната в Украйна.

За Деня на победата в Пловдив ще бъде руският посланик Елеонора Митрофанова.

Паралелно за тази вечер е обявена демонстрация срещу руската агресия в столицата, от 18:30 ще има поход за свобода и мир в центъра на София. Шествието ще се събере на площад "Независимост" и ще се отправи към сградата на руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Важно! - хахах, горкото *** как се напъва. Това ти е 10-ти копи пейст за последните минути. "ако си българин не ходи!" АХХАХАХ Много ти е евтина пропагандата бе! Това е на ниво 3-ти клас!
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43 Какво ревете само за тези цени? Да, скъпо е но с рев не става! Нали знаеш приказката за онзи, който пратили да вика неволята. А сигурно се сещаш, че задните части знаят 2 и 200.
52
10
 
11
 
! Отговори
Важно! преди 2 години
За украинското шествие,което ще е днес:"Настояването е България да не запазва неутралитет във войната на Русия с Украйна и да окаже подкрепа на украинския народ с военна помощ".Забележете,че не е "военно-техническа",а "военна"!Ако си българин не ходи!Твоето семейство ще умре,кръвта на българите ще е по твоите ръце!
51
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана 9 сутринта и руските *** застъпиха на смяна. Сега цял ден само простотии ще се пишат. Сайтът е доста по-цивилизован извън работното им време. И ако ще ръкопляскате на руснаците - спомнете си, че те са заедно с Хитлер през цялото време и си развалят приятелството чак, когато той ги напада от лакомия. Иначе са си лика-прилика.
50
14
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Какъв безсмъртен полк бре другаре и товарищи...безсмъртни са героите направили чудеса от храброст през балканската и 1-та световна война, воювали с/у всички велики сили в името на България без да претърпят и една загуба, а оцелелите офицери прославили името на България са били осъдени и избити от Народния съд на кремълските слуги и под.ло.ги ... Вашият "безсмъртен полк" е настъпил когато немските войници са се оттеглили и е подпомогнал установяването на Стланивовият комуно-фашизъм в Родината ни
49
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъчката щом разрешава на някакви фашисткиZ полкове да си веят знаменцата из уж Европейска София, да си стяга куфарите и тя към Масква.
48
6
 
17
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
Само да припомня, на онези наши сънародници, че България е обявена за победена след ВСВ, наказана да плаща репарации и разграбена от СССР, за капак на всичко са изпратени български войски на фронт, в който да се бият и умират също за СССР. Какво празнувате !?
47
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на непобедимата Червена Армия.
46
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на руснаците. Прадядо ми са го насилвали да избива гърци, но всички се обявяват против и започват да взривяват вкички доставки на оръжия на фронта в опит да предпазят Гърция от гова, което им подготвят фашягите. Никога на страната на Райховете и гнусните им папи облечени от горе до долу в злато.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато СССР заедно с Германия си поделяха Европа бяха съюзници.Даже руснаците са вършели по-големи зверства като разстрела на 20 хиляди полски офицери в Катин.
44
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздравяваме братята руси с деня на победата
43
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Влади. Американска транспортна техника в Съветската армия е имало. Храни също са им изпращали. Но какви танкове и самолети ти се привиждат бе, приятелю? Всичкото оръжие, с които е воювал СССР тогава са съветски. Ти още кажи, че и "Катюши" са им пращали американците. И снаеш ли, че тази помощ Русия я изплаща до 2003 година? А военната помощ им беше оказана, когато вече нямаха нужда от нея. Включиха се в самия край на войната, за да стигнат руснаците до края на Европа.
42
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мотото на украинското шествие е,че не са независими и искат да подкрепат военно Украйна срещу Русия!Искат директно война !Внимавайте!В статията е пропуснато,но казаха по други медии!Не ходете!
41
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осъзнайте се!Тези,които ще ви вкарат във война са бежанци.Те пак ще избягат и вие ще ходите на фронта!Нито един българин да не ходи на украинското шествие,защото на фронта ще пратят неговите роднини и приятели!!!Мислете логично!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Байрактар Нептунов преди 2 години
До Анонимен43 ще носят, ако са им останали ръчички.
39
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Не ходете!!!евакуирани не от мариупол, а в, руска агресия в столицата, вуйчото на галя... един човек ли ви пише статиите , читалище? немате ли некой дето не е с килийно в тая реАкция? то за минималната кой да дойде ...тегава работа
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е българин да не ходи на шествия,които ше вкарат България във война!
37
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре руските войници ще маршируват на парада носейки тоалетни чинии, мебели и шкафчета пленени в къщите на Украйна.
36
2
 
3
 
! Отговори
На Галя Вуйча и преди 2 години
До Анонименлелче, пак ли си пияна на работа? то днес ви е празник, ама такова излагане скоро не е имало.
35
6
 
8
 
! Отговори
Не ходете!!! преди 2 години
Паралелно за тази вечер е обявена демонстрация срещу руската агресия в столицата, от 18:30 ще има поход за свобода и мир в центъра на София. Шествието ще се събере на площад "Независимост" и ще се отправи към сградата на руското посолство".Това второто е за подкрепа на Украйна и да не сме неутрални,т.е. да вкарат България във война.По телевизията казаха,а тук не!Българите да не ходят,защото техните деца ще пратят на фронта