Куриозно: Транспортният министър пътувал с влак там, където няма жп линия

Пътувал бил с железницата до Етрополе, а там влак никога не е имало
5 юни 2022 12:08, Елка Василева
172
Куриозно: Транспортният министър пътувал с влак там, където няма жп линия
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на транспорта Николай Събев направи това, което никой друг транспортен министър преди него не е могъл да направи - само с едно интервю да пусне нов влак на БДЖ. Пред bTV Николай Събев каза, че е пътувал с влак до Етрополе.

Но проверка показа, че това на практика не е възможно.

Етрополе е след Правец на 80 километра от София. От сайта на БДЖ става ясно, че там жп гара няма.

На картата с маршрутите на БДЖ се вижда, че влакова линия до Етрополе няма, но въпреки това влак от София до Етрополе има, защото лично министърът на транспорта е пътувал с него.

Местните пък казват, че откакто се помнят, влак в Етрополе не е имало.

Справка в БДЖ показа, че министърът наистина е пътувал с влак, но не от София до Етрополе, а от София до Елин Пелин. След интервюто по bTV местните го чакат наистина да дойде и в Етрополе, защото имат задачи за него, като да направи пътя Етрополе – Златица.

Етрополе-Златица е връзката между Северна и Южна България, но Златишкият проход е затворен от десетилетия, защото е покрит не с асфалт, а с чакъл. Местните искат от министъра път.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов бил лъжел, тия па никога не казват истината дори и да искат.
55
0
 
14
 
! Отговори
ОБЕЩАХА ПРОЗРАЧНОСТ преди 1 година
ПП-ТО ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ И ОТ Г-ЖА ЛЪЖА? ИТН НЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА ЗА ВИОЛИСТА, ДАЛИ Е ЖИВ? ДБ СА ЗА ПУТИН, НО СЕ ПРАВЯТ НА БОРЦИ СРЕЩУ РАША! СЕКС, ЛЪЖИ И НАРКОТИЦИ.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз е бетер Киро.
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е що се чудите, преди време една моя пратка, която пратих с фирмата му до София ул. Гургулят, беше пратена до село Гургулят Софийска област, така че това си е стандарт еконя
52
3
 
16
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
От тези ментета ПП има ли поне един който да казва истината?
51
12
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Пълни глупости. Вземи научи бг географията. Етрополе е на няколко км от Правец, и е в дълбокия Балкан. Мисля, че човекът е направил лапсус.
50
2
 
12
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Зърнената криза ни я уредиха от БЗНС с министър Чичибаба. С кораби изнесоха зърното. После го съдиха, но нищо не стана. Жан Виденов няма нищо общо. Просто го използваха, за да си наложат мутрите.
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от правителството, че не стават - не стават, но точно тая нелепа грешка на Събев не пропуснаха журналята да я раздухат, най-важното е скандал да има. Гледах интервюто, човекът се позамисли и го изтресе, личеше си, че се обърка. И тръгна, понесе се скалъпената история, като е скъп хляба, зрелища ни се устройват безплатно.
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Етрополе е след Правец на 80 километра от София" че министъра е неадекватен е ясно на всеки, даже се чудя как неговата компания е станала най-голямата куриерска фирма, обаче Вие които сте писали статията не му отстъпвате, Етрополе се намира по подбалканския път, а Правец е от другата страна след Витиня:)
47
3
 
20
 
! Отговори
Айде стига преди 1 година
Байдън бърка Украйна с Иран, а има претенции да е световен лидар, пък вие за Етрополе и Елин Пелин се тръшкате
46
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз искам да го попитам колко милиона се хвърлиха да се направи линията Скопие-София, която просъществува само два месеца? На всички ни беше ясно, че тази линия няма да я бъде. Дали не изпраха няколко милиона чрез нея?
45
0
 
10
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Влакът е частен, като такситата на летището, така че много хора не знаят
44
4
 
13
 
! Отговори
Излъган преди 1 година
Този е ментарджия - лъже за живите и за умрелите! Що тъй бе как за 30 години не случихме на един точен управник , и оня дето се кокушини сега през ден и бърбори колко добре е било при него а ,отврат. Как поне за един мандат не се появи някой като оня УНГАРЕЦ ,че да знаеш поне ,че не си си дал гласа на мошеници!
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събев говори за магистрала Хемус но тя е направена още при Живков до Етрополе и Правец.
42
3
 
14
 
! Отговори
Факири преди 1 година
Всички в правителството са ученици на Девид Копърфийлд. И министър-пред(сед)ателя се би в гърдите, че ще донесе сгъстен газ от Америка за 18 долара за 1000 куб.м. Е, в последствие се оказа, че не било метри, а сантиметри и не било сгъстен газ, а въздух под налягане. Но аз мисля да не издребняваме толкова. Както казва народът, на харизан кон зъбите не се гледат.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕД ЕКОН ИЙ ДАДЕ ПРИМЕР КАК ВЪРВИ МИН НА ТРАНСПОРТА 250 000 ЛВ- И НИКАКВО ОТКЛОНЯВАНЕ- ТАМ В ЧЕКМЕДЖЕТО ЩЕ ГЛЕДАТЕ
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смолян е областен и там няма жп.
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО ДОЙДЕШ НА ВЛАСТ КРЕЩЯЙКИ КОЛКО МНОГО СА КРАЛИ ГЕРБ И ГЛЕДАХА В ЕДНО ЧЕКМЕДЖЕ А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НА ФОНА НА ЧЕКМЕДЖЕТО ЕДИН ДАМАДЖАН Е ПРИДОБИЛ 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ И ОЩЕ 3 ЗА МИЛИОНИ САМО ЗА 8 МЕСЕЦА- И СЕГА СИ ВИКАШ МАЛИЙ КВИ ДОЙДОХА
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жп линия 2 до Златица, но за Етрополе няма. Златишкия проход има шосе но е 20 км и е много зле. Единствения път е магистралата Хемус и се отбива на Ботевград за Етрополе около 15 км.
37
0
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Той един пич при народната милиция си призна, че на еди коя си дата, точно в еди кой си час е хванал влака и отишъл там, където няма гара и извършил престаплението! След това го поотупаха дорълнително, защото явно лъже...