ООН: Украинските бежанци масово напускат България

Повечето от тях са бесарабски българи
24 авг 2022 22:30, Йоана Цонева
142
ООН: Украинските бежанци масово напускат България
Снимка: БГНЕС

127 104 украинци са регистрирани като временни бежанци в България до 5 август. 85 231 са останали в България до 5 август. 92% от оставащите са жени и деца - 65 011 жени и 48 823 деца. Това показва доклад на Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).

Според данните, през юли дневно в България са идвали 3000-4000 украинци, търсещи убежище, но и почти толкова са напускали страната ни. В страната ни мнозинството идващи от Украйна са бесарабски българи, казват от ВКБООН, като напомнят, че в Украйна българското малцинство е петото най-голямо от всички етнически малцинства на украинска територия.

Към момента на държавни разноски са приютени 27% от украинските бежанци (25 178 души).

До 5 август, за нуждите на тези хора е трябвало да бъдат отделени 19,9 млн. долара, но са отделени само 70%. Финансирането касае услуги като юридическа помощ, осигуряване на храна и информация за услуги, които могат да ползват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
55
 
22
 
! Отговори
Украинските са по-ху преди 1 година
Украинските са по-хубави и от рускините и от българките. Нямам против да останат
64
14
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Последният ми коментар е до номер 78 който не го е срам да се нарече "Браво"!!!
63
17
 
21
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 78 Тази сутрин малко след 5 часа двама полицаи загинаха при опит да спрат цял автобус пълен с мигранти, вероятно от Афганистан или Сирия!!! Ще кажеш ли и на тях "Браво! Искам ислямски терористи вместо братя славяни, православни украинци"???!!! Богатите украинци отмарят в Монако, тук идват бягащи от войната!Имаше статия в украинските медии за украински "бежанци" в Монако с Майбаси!!!
62
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язовките дойдоха от там с едни плитки на косите обаче тука с парите на "бачкаторите" , както IT нарича хората, с тия пари си направили модерни прически и се мотаят в мола и по главната улица. Но защо млади хора не искат да работят. Говорят на чист руски, който нагло наричат украински ,но това не е честно и не е коректно
61
6
 
54
 
! Отговори
А преди 1 година
Лятото си отива ,а с него и курортистите.
60
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До IT, Русофилите били "бачкаторори" пропускам епитета и метафорите... Русофобите са безработни които пишат по форумите за пари и НПО грантове. .. Не разбираем защо непрекъснато обиждате !?!
59
11
 
75
 
! Отговори
Така си мислите преди 1 година
Я елате в Приморско да видите дали си отиват.Напротив идват и нови и още и още. И са нагли и нахални и от тях не можеш да си намериш място на плажа и не можеш да се разминеш по улиците защото се движат в редица, като на село из ливадите. Това не са бежанци, това са отвратителни наглеци. Като пиявици са. Отначало им съчувствах, но вече не. Не,не,не,не и пак НЕ !
58
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време беше. Да се махат
57
8
 
59
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Едно добро начало, отмориха доволно, за сметка на бай Каиш от Долно Нанагорнище
56
17
 
63
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Да си ходят тези нагълци
55
77
 
30
 
! Отговори
IT преди 1 година
Русофилите са безполезни за България, нискообразовани бачкатори, прооости и нагли, тровят въздуха с 25 годишните си немски "премиум" каруци, крадат парното от съседите в панелните си кoптoри. Борят се с прогнилия запад, като не спират да пазаруват от промоциите на Була и Кауфланд с евтини кренвирши от "истинско" месо...
54
64
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беге се напълни с инфантилни копейкаджии, упоени със съветизъм, които никога няма да си купят Масквич, ще ходят в западните държави на туризъм и работа, но ще гласуват за съветската уродливост с охота.
53
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
61-те изобщо са безполезна из"мет.
52
0
 
81
 
! Отговори
Кире още по-тъпото преди 1 година
Това не е проблем, по-големият проблем е, че и българите масово напускат държавата!
51
5
 
39
 
! Отговори
Спиридон преди 1 година
Урааа
50
21
 
29
 
! Отговори
Цецо Амстердама преди 1 година
Намирам работа на украинки от 18 до 35 г.! Може и без опит! Предлагам добро заплащане, делкаме 50М50 и предоставям квартира, която едновременно е и работно място!
49
10
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесарабските българи говорят българсски.Видях такива момчета преди 3 години на Банско.Прегърнахме се.Говорят този стар,истински българки,който говореха баба и дядо на село.Гледайте Козият Рог,прочетете Под Игото.Има и видео в тубата как Кире Умното го целят със снежни топки на Шипка..
48
11
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите са безполезни за Бг, щот не искат да бачкат. Да ходят където искат както разните му там сирийци, афганци, африканци преди няколко години.А за тези с повечето кинти Бг хептен не е крайна дестинация, а само трамплин. Достатъчно мъpди и *** си имаме и тук.
47
11
 
19
 
! Отговори
ЦигaHин преди 1 година
Само аз работя в Бг, пръждосвайте се всички дървени философи тук.Кой ви изхвърля бokлуka, koй работи по строежите, мие, чисти,а ?
46
8
 
52
 
! Отговори
Отивайте си в САЩ преди 1 година
Пръждосвайте се от територията на Република България ! Писна ми от българските мързеливци , а сега и от вас заядливци . Едните мързелуват , другите мъдруват , а ние работливите им слугуваме , а на работодателите ни робуваме !