Васил Василев: Димитър Любенов е един обикновен престъпник

Има пет принципа, които трябва да се спазват
8 окт 2022 17:50, Росен Стойчев
24
Васил Василев: Димитър Любенов е един обикновен престъпник
Снимка: НОВА

„Всяка власт идва, премахва началниците в министерството и назначава други. В един момент МВР става един кошер, никой не знае какво се случва там. Големите началници – областните директори, са без авторитет. Има места, където не ги познават. Трябва да се върне старата структура". Това каза пред Нова нюз бившият директор на Национална служба „Полиция” Васил Василев по повод евентуалния „полицейски чадър" над шофьора, причинил тежката катастрофа с жертва на Околовръстното шосе в София.

„За мен Димитър Любенов е един обикновен престъпник, който може би е дал подкуп и трябва да бъде съден. Никой не се напива и дрогира, без да иска.

Още по темата
Съгласен съм с главния прокурор, че са натрупани от десетилетия проблеми в МВР. Първо, трябва да се види там ли е бил районът на полицейската кола. Нали всички патрулки са оборудвани с джи пи ес системи и дежурният офицер трябва да знае винаги къде е колата. Контролът обаче е нулев”, категоричен е генералът.

Той определи 5 принципа, които трябва задължително  да се спазват в МВР – подбор, възпитание, обучение и дисциплина на кадрите и чак след това е контролът.

„Ако само едно то тези неща не се спазва, системата започва да се разрушава. Контролът може да идва от властта, началниците и от самите граждани. Преди години, когато ме назначаваха, те проучваха подробно. Нямаше нещо, което да не знаят за теб. На 6 месеца те наблюдаваха как живееш и какво правиш. Имаше дисциплина”, каза още Васил Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
14
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Абсолютно вярно, това си е престъпник. Деянието си е преумишлено убийство. Щом сяда да шофира с са алкохол и наркотици, това си е хладнокръвен убиец.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом полицейската кола се е движела след водената кола да я наблюдават като мръдне то в ляво-то в дясно или въобще закриволичи на зиг-заг по трасето пред тях имат си силен звуков сигнал като на Локомотив на влак или мигащите сирени да го стреснат и да му сигнализират,че се унася по пътя неправомерно,че да си оправдаят дежурството с виш и глоба за неспазване на маркировката и знаците,че още като доказателство в колата си имат видеорегистратор не любителски,а служебен светка и прави фотоси за номер
10
1
 
12
 
! Отговори
Куку преди 1 година
И още цялото РПУ не е разкарано, по бетер сме от черните сили...
9
0
 
10
 
! Отговори
Така е преди 1 година
той е едно обикновено малко престъпниче, което можеш да срещнеш на всяка крачка из територията. Чудя се как ли ще изглежда един голям и необикновен престъпник.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митко е от нашето даскало- 95СОУ Иван Шишман в кв.Хаджи Димитър, по малък от мен с година - 83 набор.Беше по дебел като ученик и живееше в съседния квартал - Сухата река.Семмерджиев също е от Хаджата-майка му още живее тук.Имаме и едно дилърче-Пайнера му викат-пак под 40г.Пето се правят че не знаят с кво се занимава.Той обаче кара Toyota Land cruiser 200 series.Сложи И стоманени брони дебели 3мм. за над 5бона.Гумите са като на ЗИЛ!! С тоя джип няма кой да го спре.ще мачка патрулки като солетки
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там е проблемът, че не е обикновен престъпник. Това е престъпник с протекции на високо ниво, колко високо не мога да кажа, със сигурност не е обикновен. И никой не знае колко още са такива като него, които не знаем.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали към МВР има дирекция "Инспекторат"! Какво прави този инспекторат?! Да провери полицейските служители, нали затова е там!!!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ОБИКНОВЕН РАЗПОЛАГА С ПОЛИЦЕЙСКА ОХРАНА А ВИП С НСО ОХРАНА.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-корумпирано районно от шесто в София. До един кукуте са на хранилка при пеефски. Всяка сутрин 5 патрулки му правят кордон за да ходи на работа. На всяко кръстовише - патрулка. Интересува ги само мутрите да са добре и наркодилърите да са добре пазени. Ако им докладваш за наркодилър първо проверяват дали е техен и ако е техен се правят, че не са чули. Виж ако е чужд веднага се размърдват да искат кинти от него. Това районно трябва да се уволни цялото заедно с чистачките.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен НЕ Е ЛИ ВИНОВЕН БОЙКО РАШКОВ ЧЕ АРЕСТУВА БОРИСОВ САМО ЗА ЕДНА ВЕЧЕР?
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб не управлява и МВР започна да лови мутрите. ТЕ ГИ ЛОВЯТ, КАСКЕТА ГИ ПУСКА.. дежа вю наобратно
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОБИКНОВЕН ПРЕСТЪПНИК НА СЛУЖБА ПРИ "ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЪРЖАВНИК".