Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст

Софийската митрополия излезе с остра реакция срещу попфолк песен
17 ное 2022 18:00, Анисия Иванова
163
Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст
Снимка: YouTube

Софийската митрополия излезе с остра позиция по повод видеоклип, заснет от „Пайнер“, съдържащ сцени на оскверняване на храм от Софийска епархия.

На видеоклипа поп-фолк изпълнителите Лорена и Джордан са направили обща песен "Крадена любов". На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат "Тайната вечеря".

Песента е заснета на територията на православен храм "Свети Петър и Павел" в местността "Петров Кръст" в самоковското село Ковачевци.

Посоченото аудиовизуално произведение е заснето без съгласието на Българската православна църква и без никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани, или да им е било искано разрешение за това, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийската Света Митрополия.

Още по темата

"Изпълнението е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото ни норми и е в нарушение на закона", пише още в позицията на Църквата.

"Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, допълват от Софийската митрополия.

Пълния текст на позицията на Софийската митрополия може да прочетете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
18
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Планът се изпълнява в пълна сила! Хора забравили религията и корените си до това води. ,, Така ще ви объркаме, че ще забравите, кои сте, какви сте! Ще натщстабе хаус, разврат, с**са ще е на почит. Плътското ще е в култ." Това прочетох аз отдавна и то става. Без религия, морал, ценности, задръжки, срам и т.н. сме загубени! ЗАГУБЕНИ!
86
0
 
5
 
! Отговори
Оджата от Рибново преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! Бетер турска работа, ашколсун ! И ние потурнаците ги скверняхме едно време както можем !
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попе Анатемосайте я от Църквата Православна и точка на безобразието Анатема е просто отлъчване от Църковните регистри на Православната църква, някой да не помисли че това е проклинание или клетва
84
2
 
25
 
! Отговори
Фотий преди 1 година
Всеки който се е подигравал с християнството бял ден не е видял... Едно време 90-те блек метълите са палели църкви и са осквернявали гробове... Поп фолк-пор,ното първо не е българска музика, второ е наложена от мутрите, трето е страшно осакатява личността... Поп фолка, блек метъла и други екстремни метъл стилове са прокоба...
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо са им позволили да снимат, после ***.
82
7
 
16
 
! Отговори
До българин преди 1 година
"Какво има оскверняващо в едно женско тяло?? Прекрасен продукт на еволюцията. Обект на желание и възхищение. Само разни брадати дядовци се опитват да ни внушат че имало нещо лошо в това?" ------Женското тяло е прекрасно, но не в този чалга-клип под покрива на храм. Това също осквернява жените. А и някои от "брадатите дядовци" се възхищават точно на това осквернение. Нормалните хора харесват женското тяло, когато са влюбени в жената, а не когато кое да е "женско тяло" се кълчи, за да ги възбуди.
81
5
 
4
 
! Отговори
Милиця преди 1 година
По-морално и приемливо е владиците да са доносници на престъпната комунистическа власт вероятно. БПЦ е толкова дискредитирана и излишна, че по-добре да си траят и да си продават свещите.
80
8
 
3
 
! Отговори
Баба Гуси преди 1 година
Ние в женските манастири, Троянския, Бачковския, Рилския, с монахини сестрите дружки теменужки Кичка, Вика сливата, Берта Филка ,Палома. Такива неща правиме .
79
22
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
До ГерманецАбсолютно на поддържам това мнение! Долу религията! Какво има оскверняващо в едно женско тяло?? Прекрасен продукт на еволюцията. Обект на желание и възхищение. Само разни брадати дядовци се опитват да ни внушат че имало нещо лошо в това?
78
1
 
31
 
! Отговори
Имам алергия преди 1 година
към чалгата, но успях да изгледам 1/3 от клипа. И какво да кажа - вой, пъшкане, кючеци, гюбеци, въобще пълна сийганизация... Нали уж ги интегрираме тези "хора"??? Защо ни налагат техните "ценности"???
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновено най-големите mrasnizi са неуправляеми и най-често губят контрол върху себе си.
76
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все съм си мислел , че npocmomuяma чалгаджийска все пак има някакъв предел ! Вече най-искрено се съмнявавам ...
75
3
 
17
 
! Отговори
Ехаааа преди 1 година
Новата Богородица на евроатлантическа "християнска" Европа. Добре, че на снимката не е травестит или някое с неизвестен пол...
74
2
 
10
 
! Отговори
Путин ДеСатанизира преди 1 година
Европа! Още Малко!!
73
32
 
0
 
! Отговори
Германец преди 1 година
По-дискредитирана религия от християнската аз не познавам, така че не виждам тия попове за какво се оплакват.
72
2
 
26
 
! Отговори
Чалгата и футболът преди 1 година
трябва да бъдат забранени! Вървят ръка за ръка, защото много си приличат. И едното, и другото са консумация на огромни средства без никакво качество! И само водят до опростачване на феновете!
71
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представете си само какво ще се случи с тези гнусни чалгаджии, ако направят нещо подобно в джамията на някоя мюсюлманска страна. Едва ли ще се измъкнат живи. Но тук в нашия разграден двор се чувстват безнаказани
70
0
 
34
 
! Отговори
Мямам преди 1 година
Представа ,кои са тези кифли, но простащината и липсата на елементарно възпитание са характерни за това нещо наречено " музика".
69
0
 
17
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Малки български ***... Доколкото са български, разбира се.
68
3
 
18
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Поради чалголизацията в България заминах в чужбина. Толкова прости, агресивни и надменни.... Лошото е, че политиците навъдиха и узакониха същите простаци и в Европа. Вече почти няма истински християни. Останали са шепа, другото е лицемерие и извращение с вярата.