Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст

Софийската митрополия излезе с остра реакция срещу попфолк песен
17 ное 2022 18:00, Анисия Иванова
163
Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст
Снимка: YouTube

Софийската митрополия излезе с остра позиция по повод видеоклип, заснет от „Пайнер“, съдържащ сцени на оскверняване на храм от Софийска епархия.

На видеоклипа поп-фолк изпълнителите Лорена и Джордан са направили обща песен "Крадена любов". На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат "Тайната вечеря".

Песента е заснета на територията на православен храм "Свети Петър и Павел" в местността "Петров Кръст" в самоковското село Ковачевци.

Посоченото аудиовизуално произведение е заснето без съгласието на Българската православна църква и без никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани, или да им е било искано разрешение за това, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийската Света Митрополия.

Още по темата

"Изпълнението е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото ни норми и е в нарушение на закона", пише още в позицията на Църквата.

"Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, допълват от Софийската митрополия.

Пълния текст на позицията на Софийската митрополия може да прочетете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
38
 
4
 
! Отговори
Баба Гуци преди 1 година
Ако бяха разголени малолетни момченца нямаше да имат против, можеше да ги поканят за още снимки!
106
24
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Клипа има над 1М гледания.Лорена и Джордан кешират,коментиращите събират стотинки за патронче.
105
27
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Клипа има над 1М гледания.Лорена и Джордан кешират,коментиращите събират стотинки за патронче.
104
1
 
11
 
! Отговори
front mask преди 1 година
какви мазни помаци на клипа пупупу
103
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат ликвидиране на християнството,карат ни да мислим че сме в последните времена чрез визуално сенсибилизиране аресивни и пошли реклами и в изкуството, даже заливат шедьоври за шок фактор.Но папата каза нещо като не се отчайвате както и да ги правят да изглеждат нещата.
102
0
 
8
 
! Отговори
Съд и точка преди 1 година
Звяра
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно е тренд сатанистки.В Пловдивската опера са докарали украински хореораф,ходиме на балет със заглавие "Дългата коледна вечер на, беше негледаемо като прнорафия с балетисти,извратено,нищо коледно.
100
9
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 година
До Анонимен "Имам усещането, че Путин не се бие с..." А аз имам усещането че си се наял с руска пропаганда... Е аз изтрезнях от нея... Вече не могат да ми продават агресията си на чужда територия с каквито и да били пропагандни помии... Който влезе с армията си на чужда територия - е агресор. ТОЧКА. Оправдания може да ми търси всякакви - аз не им вярвам!
99
4
 
13
 
! Отговори
Котки преди 1 година
Не ги знам тези "музиканти", докато четох статията им забравих имената и не ми се занимава да поглеждам пак. Само ще кажа че нашата църква се самоосквернява от както се помня и нечии ненки пред камбанария са като миниятюрна капчица в океана от пошлост, който нашите църковни служители сами са напълнили.
98
27
 
4
 
! Отговори
анти-религия преди 1 година
Долу религията! Пълна забрана за достъп на тия помии до деца под 18 години. Рестрикция като към алкохол и наркотици! От религиозни глупотевина са загинали много повече хора отколкото от всички други болести, катастрофи и каквото се сетиш. Без подтисничеството на религиите щяхме вече да летим между звездите. Вместо това все още спориме на тема коя книжка с приказки съдържа по-вярната истина и се коляме, бесиме и стреляме на верска основа!!!
97
3
 
6
 
! Отговори
до Фотий преди 1 година
Много преди метълите църкви са взривявали и рушели съветските кому.няги, а след тях българските им верни слуги са правели атентати в тях.
96
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам усещането, че Путин не се бие с окраинците. Имам усещането, че Путин се бори с тези извpaтеняци и змиярниците им. K'во стана? 33 години банани и тоалетна хартия по магазините, нали? Ядеш и бършеш! Хахахахахахахахахаахахахахах!
95
3
 
8
 
! Отговори
Айде на пързалката преди 1 година
Докато ви занимават с глупости и голотии по камбанарии у минарета ви прецакаха . Отменят машинното гласуване . Нека далаверите започнат сега.
94
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
като гледам колко коментари е изпецкал един и същи недообразован лаик с 50 псевдонима, предполагам, че тва всъщност е рекламна публикация.
93
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
Да ги ставим да се наигарят,и като престанем да им обръщаме внимание сами ще се кротнат. Не може да се справим с простотията.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия жангасари вместо да попиват нещо хубаво българско, ние им слушаме мазнотията и им се кефим, ужасно падение за нацията е чалгията.
91
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните Рут Колевистки последователи. Докато онази сглупи, то на тези чалгари това е в основата на съществуването им, унижаване, унищожаване и опростачаване на всичко традиционно и хубаво. Справка чалгаря, който събори работещо правителство.
90
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анине само хаус, ами и дръм енд бейс ще настане. пак ли е на смяна шизака с килийно?
89
0
 
14
 
! Отговори
Forever преди 1 година
Ние уж интегрираме ромите, а накрая наистина ще излезе че те са интегрирали нас. Масово се слуша чалга с ромски ритми.
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без Господа Исуса Христа сте загубени погубени религията не може да ви спаси от Ада само Господа Исуса Христа може той затова беше разпнат