Гешев: Добре, че смених колите в последния момент

В кортежа са били съпругата му и двете му дъщери
Обновена: 1 май 2023 18:42 | 1 май 2023 18:40, Йоана Цонева
434
Гешев: Добре, че смених колите в последния момент
Снимка: БГНЕС

Добре, че смених колите в последния момент. Добре, че не убиха някой човек. Това заяви пред Епицентър.бг главният прокурор Иван Гешев.

"За децата се притеснявам, много се изплашиха", заяви той.

Взривът е бил ужасяващ, посочи той и подчерта, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине.

Иван Гешев се завърнал късно от Украйна и задържал бронираните коли,  с които е пътувал.

Трябвало е след това да замине за Турция с други коли. Той обаче решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

Явно атентаторите са били уведомени за промяната в плановете и са заложили взрива по пътя София-Самоков. но не са отчели, че той може да смени автомобила, в който се вози лично. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, твърдят от службите.

Експлозията пред кортежа на главния прокурор е стана около 11.45 ч. на пътя София - Самоков.

Той се е връщал от Боровец заедно със семейството си, в кортежа са били съпругата му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия.

Главният прокурор е бил мишена за убиване. Взривът е избухнал в момента, в който автомобилът на главния прокурор се е изравнил с мястото. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.

Това заяви на брифинг на директора на НСлС и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов. Той работи на терен.

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор е пътувал към София. Взривът е бил на завой. На място се е образувал кратер с дълбочина 30-40 см. Взривът е имал ясна насоченост към пътя. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.

Провеждат се оглед, следствени действия, с кучета се търсят следи, намерени са определени маркери в местността. Професионално подготвено и добре изпълнено. Само случайност е спасила главния прокурор, семейството му и служители.

Към момента Наказателното производство е за терористичен акт, каза шефът на следствието.

И допълни, че ще се изследва цялата пръст отдолу, както и химическия състав на взривното устройство.

Взривът е избухнал в момента, когато автомобилът на главния прокурор е минал в средата на голям дъгообразен завой, където скоростта се намалява много. Заложено е наистина професионално, поясни още шефът на следствието.

Сарафов заяви, че с главния прокурор се чува непрестанно, както и че не може да каже кои са заподозрените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционерска постановка. Взрив до пътя не може да направи абсолютно нищо на бронирана кола /4-6 тона е масата на бронираните автомобили/. Твърдят, че взривът бил поместил колата - покажете колата. Твърдят, че имало сачми - значи колата трябва да е цялата в следи от тях - къде са следите, къде е колата? Така нареченият "кратер" не е никакъв кратер - просто място без тревичка. Евтина, некадърна, милиционерска постановка. Главният заподозрян ще е Къро.
347
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на ти сега цигов чарк събора на прокурора
346
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
самоков са егати селото некой да не си е правил майтап с бутилка тротил
345
0
 
0
 
! Отговори
Терориста любител.. преди 1 година
..... ли е бил или професионалист --- досега внимателния ми анализ ме насочи ,че това е бил професионалист направил любителско мощтно взривно устройство което колкото и близо да е било до колата не е можело да нарани хората от кокпита на бронирания автомобил ! И щом ги е разбирал толкова нещата е знаел ,че ще вдигне много голяма дандания ( чок перушина йок йордек ) .
344
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е Сарафов, туй човече било казал че атентата значел че БГ е мишка и се излагала пред ЕС. Е Сарафов мишката си ти че си позволил тоя атентат. Я Сарафов първи да си подаде оставката!
343
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да... много ще е интересно ако този джип дори има някакви драскотини!! СМЯХ са тези ГЕРБ. ЗАлагам че на джипа почти нищо му няма. Ако го измият може да е и чисто нов.
342
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 1 година
Този "гигантски" взрив можеше да убие прокурора само ако беше с електрическа тротинетка и без брониран каскет.Покажете щетите по бронирания автомобил за да се види.Така или иначе "кратера" се видя.
341
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взривът е бил ужасяващ, посочи той и подчерта, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине. --- и нема никаква следа от ужасния взрив по твоята кола... Стига смешки, млъквай и до там Гешев... Просто много лъжи предимно от прокуратурата и теб Гешев. Разкайрвай се.
340
0
 
3
 
! Отговори
hah преди 1 година
има си хас базата на про куртурата да не е в курорт.от не са я направили в ляолин в градинките?
339
1
 
7
 
! Отговори
канибал преди 1 година
стига с тия театри, и що домочадието се вози с наши пари на аванта? нещо друго да се ползвале? кел.еш
338
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена му и дъщерите му пътували в кортеж?! Браво, бе прокуроре! Обърнал си прокуратурата в бащиния.
337
6
 
4
 
! Отговори
Много намирисва преди 1 година
На Руска партенка........Службите да се заемат сериозно!
336
3
 
20
 
! Отговори
Денисс преди 1 година
Какъвто ние главният прокурор,такъв и атентата-пълен таш***к!
335
2
 
8
 
! Отговори
Келешев преди 1 година
.....СЕГА ЩЕ СПИНКА СПОКОЙНО!
334
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оставка! хем нищо не върши, хем се ползва от държавните пари в почивни дни да разхожда семейството си с държавна бронирана кола, хем завалията и театъра не го владее
333
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ползваш бронирана кола в Украйна е логично. Да я ползваш после и в България не е логично, освен ако не си знаел, че ще ти свърши работа ... Защо е взел и семейството си обаче недоумявам ...
332
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте, от както русия спря да налива пари в герб, бойко смени ориентацията си от проруска на антируска. Гешев, следвайки примера на вожда си, също смени своята. Иначе руска подлгога, сега беше в Украйна и явно вече знае, че русия е загубила тази война. От както заяви, че ще арестува ***, ако пристигне у нас, ръшките са се активизирали и ето сега техния опит за атентат.
331
2
 
12
 
! Отговори
моля? преди 1 година
какво е осколки,прилича на руска дума,българска няма ли,***
330
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Носителя на Оскар веднага да се включи в разследването - той Грозев откри кой и как е отровил Навални ,та няма да разкрие мякаква си кокошкарска бомба кой е поставил.
329
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом това непланирано пътуване, решено в последния момент, значи знаят само няколко човека. Тоест, който го охранява иска да го гръмне. Да ама за да стане трябва да гръмне и себе си. Нещо не ми се връзва.