ПП-ДБ изчегъртват със закон всички символи на комунизма

Те внесоха проект, с който искат премахването им от публичните места
18 май 2023 17:00, Стела Стоянова
541
ПП-ДБ изчегъртват със закон всички символи на комунизма

Всички символи от комунистическия режим, включително "лозунги, надписи, знаци, фотоси и всякакви други подобни обекти", да се премахнат от публичните места, предлага законопроект, внесен в НС от "Продължаваме промяната - Демократична България".

ПП-ДБ предлагат въпросните символи да се поставят на публично място, само ако ги придружават указателни табели, които "посочват престъпния характер на режима".

"Когато съществуващите символи или произведения на изкуството са паметници, чието преместване не може да бъде осъществено незабавно, или представляват паметник-костница, на тях се поставят указателни табели, съдържащи следния текст: "Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довел страната до национална катастрофа, и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание", пише в законопроекта.

При установени нарушения съответният областен управител предприема незабавни действия за тяхното отстраняване, предлагат ПП-ДБ.

Още по темата

В законопроекта пише още, че Министерството на образованието и науката, наред с всички държавни и общински органи и публични организации с отношение към политиките в областта на предучилищното и училищното образование, трябва да предприемат действия за привеждане на образователния процес в съответствие с този закон.  

Вносители на законопроекта от страна на "Демократична България" са 19: Мартин Димитров, Атанас Славов, Кристина Петкова, Антоанета Цонева, Илина Мутафчиева, Любен Иванов, Георги Ганев, Ивайло Мирчев, Иван Белчев, Стела Николова, Ивайло Митковски, Свилен Трифонов, Даниела Божинова, Елисавета Белобрадова, Димитър Найденов, Александър Симидчиев, Йордан Иванов, Надежда Йорданова и Владислав Панев.

От страна на "Продължаваме промяната" са само двама: Андрей Гюров и отцепникът от БСП - Явор Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
3
 
17
 
! Отговори
Г-жа Милена преди 11 месеца
Фичеджиева се хжалеше онзи ден във фейса, че София имала много добър градкси транспорт с, който хоела на Витоша! Абе госпожа метрото, което споменаваш е проектирано от гадните комунисти, които мразиш и доставено от Руските заводи ВАГОНТРАНСМАШ, които произвеждат и танковете Т-90.Тока с който се захранва метрото е от енергийната мрежа на БГ построена от руснаци и бг комунисти!Пътя до златните ти мостове е направен от бай Тошо!Автобусите се движат с гориво от РУСКи петрол! А оди пеш аза ***-то
332
2
 
11
 
! Отговори
Рашко Дамаджаната преди 11 месеца
Ако посмеете да изчегъртвате комунизма, трябва да започнете от мен!
331
14
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 11 месеца
комунизъм = фашизъм . болшевишка россия -ссср окупира българия 1944г ,Асвободи ни от златният резерв ,държавният резерв,освободи ни от свободи и права -бяхме в соц. ЛАГЕРА.българия е похарчила за издръжката на окупатораАСВАБАДИТЕЛ 130 милиарда лв. заграбиха оборудването на 150съвременни за времето си фабрики които след 10 г ни ги върнаха боядисани и платени отново в $ В България няма военни действия следователно няма загинали рашисти има около 50 рашиста натровили се от метилов спирт
330
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никога повече простото Киро гриндъра с боядисаната коса и дебелата и ококорена стрина Асена. Шарлатаните трябва да се обесят публично.
329
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фараонът Ехнатон, започнал царуването в проспериращ период на държавата като Аменхотеп IV, заедно с царица Нефертити, опитал да наложи монотеистична религия, почитаща бога на Слънцето Атон. Нещо като покръстване на египтяните. След смъртта му името му и името на божеството били заличени. Нефертити царувала за кратко сама докато порасне новия фараон Тутанкамон.
328
1
 
0
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Фараонът Ехнатон, започнал царуването в проспериращ период на държавата като Аменхотеп IV, заедно с царица Нефертити, опитал да наложи монотеистична религия, почитаща бога на Слънцето Амон. Нещо като покръстване на египтяните. След смъртта му името му и името на божеството били заличени. Нефертити царувала за кратко сама докато порасне новия фараон Тутанкамон.
327
1
 
7
 
! Отговори
Мадуро ги избира преди 11 месеца
А Мадуро е пръв приятел с Путин и Си Дзин Пин
326
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП забатачиха държавата с дългове и 2 години избори.Мерси от такава промяна...
325
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво ревете бе про'с'таци неграмотни, ВИЕ ги избирате!
324
2
 
14
 
! Отговори
ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА преди 11 месеца
Е ИСТИНСКИ СИМВОЛ НА КОМУНИЗМА.....ЛЪЖАТ,МАЖАТ,КРАДАТ,АТЕНТАТИ ПРАВЯТ.....
323
1
 
9
 
! Отговори
архив преди 11 месеца
само дано не се самоизчегъртат сами себе си
322
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен А Тиквата ,който е най младият от дъртите комунисти ?
321
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
A Настивир Ананиев?
320
2
 
11
 
! Отговори
Зеленский преди 11 месеца
А Румен, който е дърт комунист?
319
5
 
21
 
! Отговори
Слепок преди 11 месеца
Тези за пореден път доказват че са ДебилиБългария.
318
1
 
17
 
! Отговори
Захарова преди 11 месеца
А на Кирил таткото?
317
2
 
20
 
! Отговори
Захарова преди 11 месеца
А на Асен Василев таткото?
316
2
 
17
 
! Отговори
Захарова преди 11 месеца
А Рашков който е дърт комунист?
315
2
 
11
 
! Отговори
Димо преди 11 месеца
Да вземат тези розови комсомолци да питат своите родители които много добре знаят като активни борци от онова време ,че в България не е имало комунизъм а е имало социализъм.
314
3
 
18
 
! Отговори
Дядката преди 11 месеца
Ей , ако рипне тоя народ , ще ви помете като бик овца!Това ли измислихте за спасяване на България!Забивате ножове в плътта на народа и режете , разпарчатосвате , разделяте , докога бре!Комунистически Китай ще ви приветства и ще направи инвестиции ---на върба в сряда!Само безхаберни хора , които искат да вземат политическа аванта пред другите могат да внасят такъв *** за решение!