ПП-ДБ изчегъртват със закон всички символи на комунизма

Те внесоха проект, с който искат премахването им от публичните места
18 май 2023 17:00, Стела Стоянова
541
ПП-ДБ изчегъртват със закон всички символи на комунизма

Всички символи от комунистическия режим, включително "лозунги, надписи, знаци, фотоси и всякакви други подобни обекти", да се премахнат от публичните места, предлага законопроект, внесен в НС от "Продължаваме промяната - Демократична България".

ПП-ДБ предлагат въпросните символи да се поставят на публично място, само ако ги придружават указателни табели, които "посочват престъпния характер на режима".

"Когато съществуващите символи или произведения на изкуството са паметници, чието преместване не може да бъде осъществено незабавно, или представляват паметник-костница, на тях се поставят указателни табели, съдържащи следния текст: "Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довел страната до национална катастрофа, и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание", пише в законопроекта.

При установени нарушения съответният областен управител предприема незабавни действия за тяхното отстраняване, предлагат ПП-ДБ.

Още по темата

В законопроекта пише още, че Министерството на образованието и науката, наред с всички държавни и общински органи и публични организации с отношение към политиките в областта на предучилищното и училищното образование, трябва да предприемат действия за привеждане на образователния процес в съответствие с този закон.  

Вносители на законопроекта от страна на "Демократична България" са 19: Мартин Димитров, Атанас Славов, Кристина Петкова, Антоанета Цонева, Илина Мутафчиева, Любен Иванов, Георги Ганев, Ивайло Мирчев, Иван Белчев, Стела Николова, Ивайло Митковски, Свилен Трифонов, Даниела Божинова, Елисавета Белобрадова, Димитър Найденов, Александър Симидчиев, Йордан Иванов, Надежда Йорданова и Владислав Панев.

От страна на "Продължаваме промяната" са само двама: Андрей Гюров и отцепникът от БСП - Явор Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
7
 
10
 
! Отговори
Демагози символите преди 11 месеца
Им пречат. А управляваха и се готвят да управляват с БКП отново.
352
14
 
11
 
! Отговори
Хасан Генов преди 11 месеца
Браво! С вас сме, само така. Пияните мужици не заслужават паметник. Господ да ги убий всички комунисти. Символът на Америка е статуята на свободата, а символът на Масква е мавзолей гробница с мъртвец. Каквито символите, такива и държавите.
351
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
той дядо Сорос ще ви оправи,трета тоалетна в училищата и може би стая за сношаване с кучета ще въведе..и в основните училища задължително,част от демокр.процес щиме бъде.
350
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мамата, мамата... мръсни комунисти!!
349
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Световно проучване от 2018 г, а не на платените български уж социологически агенции, посочи, че България е на 12-то място /!!!/ в света, от 180 елитни държави по образованост на пенсионерите! Простият отговор-въпрос е: кога са учили тези пенсионери, в кое време? А в същата класация младите милите рожби на уродливата ни демокрация на 89-то място! Здравеопазване, икономика, всички виждаме и усещаме накъде вървят.
348
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП забатачиха държавата с дългове и 2 години избори.Мерси от такава промяна...И първо те трябва да се изчегъртат като се започне от простото Киро, баща му е комунист и агент на ДС, комунистическият следовател Бойко Рашков, Настимир Ананиев и много други комунисти в ПП
347
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен "Топим се" защото хората отиват доброволно да работят на Запад където взимат в пъти по-високи заплати от (все още) комунистическа България! Когато ПП/ДБ поемат контрол над нещата всичко ще се обърне в полза България и в минус на Запад.
346
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НРБ беше толкова изостанала, че мой приятел грък се хвана за главата ,когато ми дойде на гости 1984 година за първи път. Тогава ми каза - Гърция е нищо пред България! Това ми каза! Сега България е нищо.
345
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Естествено ,че това е най -важно ,какво ни пука че се топим 6,5 млн днес а 1990 около 8,7-9 млн...няма значение че здравеопазвеното върви към разпад а нацията ни все по болна....образованието ни е пълен *** .... но важно е да рушиме символите на кумонизма
344
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен Пълни глупости! НРБ беше на гза на развитието. Абсолютно най-изостаналата държава и даже далеч по-изостанала от РСФСР.
343
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Държавата се разкапва и разпада, но те продължават борбата с комунизмът! България беше истинска държава през комунизма! И затова слугите на глобалистите, на едрият световен капитал, се опитват да заличат спомена за Народна Република България. Тя беше на 26-то място в светът по индекс на човешко развитие, а сега при евроатлантическата, "демократична" България сме на 73-то място.
342
16
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТИ В ВЛАСТТА преди 11 месеца
слагайте минуси комунистически ***, това няма да ви спаси!!СЛАВА НА ПП/ДБ!Победа над червените кхмери!Велики!
341
7
 
6
 
! Отговори
КОМУНИСТИ В ВЛАСТТА преди 11 месеца
ГУМЕН КРЕТЕНОВ КРАДЕВ (БКП), КоССтадин КоССтадинов (сменил много партии), Бойко Методиев Борисов (бивш член БКП).
340
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до долнияТи не си за един доктор!
339
5
 
20
 
! Отговори
самоубийски фашаги преди 11 месеца
Скъпи безпаметни промити и зомбирани фашисти, ако не беше руската и съветска армия нямаше да има и български народ... както и след още 60 години сороскоо колониално уплавление ще изчезнете и вие заедно с останалите две трети от българския народ - 6 милиона, три милиона вече за 30 години унищожихте...
338
1
 
6
 
! Отговори
1984 преди 11 месеца
Щом са против паметниците фашистите първо да разрушат пометниците на камунистите си и фашисти родители и деди за да покажат нагледно че са и фашистки ***.
337
5
 
13
 
! Отговори
НЕОФАШИСТИ ДУПЕТАТИ преди 11 месеца
Мартин Димитров, Атанас Славов, Кристина Петкова, Антоанета Цонева, Илина Мутафчиева, Любен Иванов, Георги Ганев, Ивайло Мирчев, Иван Белчев, Стела Николова, Ивайло Митковски, Свилен Трифонов, Даниела Божинова, Елисавета Белобрадова, Димитър Найденов, Александър Симидчиев, Йордан Иванов, Надежда Йорданова и Владислав Панев.
336
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
пп и дб КА НАЙ-ВРЕДНИТЕ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ. ТОВА Е НАЙ-ДОЛНОПРОБНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ГРУПИРОВКА. ИЗПЪЛНЯВАТ РУСКИ И АМИРИКАНСКИ ИНТЕРИСИ КАТО ЗА ПРИКРИТИЕ СЕ ГАВРЯТ С ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ВОЙНАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА.ПОВЕЧЕТО НЯМАТ НИКАКЪВ МОРАЛ. САМО ХОРА БЕЗ НИКАКЪВ МОРАЛ И С ТОТАЛИТАРНИ НАГЛАСИ МОГАТ ДА ИСКАТ ДА ИМАТ ЦЯЛО ПРАВИТЕЛСТВО САМО СЪС 25 ПРОЦЕНТА ОТ ДЕПУТАТСКИТЕ МЕСТА. НАРОДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, ТЕ СА ОПАСНОСТ ЗА СТРАНАТА НОМЕР ЕДНО.
335
5
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 11 месеца
До другарката Милена. Между руски и съветски има огромна разлика, товарищ Милена.
334
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези съвсем са изперкали. Това ли е най-големият проблем на България в момента. Тези олигоффрени про100 не знаят какво да правят и се занимават с глу.пости.