Протест с искане за демонтирането на МОЧА

Монументът от години е причина за противопоставяне в обществото
343

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест пред Паметника на Съветската армия с искане да бъде демонтиран. В Деня на Европа част от столичани отново заявиха позицията си, че монументът трябва да бъде преместен.

МОЧА от години е причина за противопоставяне в обществото.
Още по темата


В края на февруари паметната плоча беше счупена с чук, тя е възстановена от представители на БСП и дори има жива охрана.

През март СОС реши, че Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен от Княжеската градина в София в Музея на социалистическото изкуство

Срещу идеята се обявиха от БСП с аргумента, че  паметникът не може да бъде преместен, демонтирането му би означавало да бъде разрушен, което пък би накърнило авторските права.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: протестМОЧА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
1
 
! Отговори
ЖАЛКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ преди 8 месеца
ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ ЗА КОПЕЙКИ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ТЕРОРИСТИ
200
2
 
0
 
! Отговори
хх преди 11 месеца
събаряне и местене, ама друг път.. да не вземат да зачестят "инсценираните" атентати тип Каскетски ;)
199
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
събаряй ***, альошата в плевен и руския в шумен
198
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най добре е да вземем да го продадем паметника.Пари ще изкараме.
197
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
До СписаревскиЯ ми припомни как започва войната? Хинт - нещо се случва в Полша...
196
5
 
3
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
Тук при групата наркомани около 20 човека беше Каранъотов и дъщеря му Карина ,кореспондентка от БНТс много неприятен мъжки глас ,тая жена не трябва да говори по -добре да мине към писане, ако има какво да напише !
195
9
 
6
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
Един файтон хора от ДБ имат искания против които са стотици хиляди !
194
11
 
4
 
! Отговори
Списаревски преди 11 месеца
Ало ако не знаете, ако не беше Сталин сега Родопите и Пирин щяха да са в Гърция и щяхте да ходите на Пампорово и Банско през границата - така че оставете Паметника на Червената армия - повтарям - Червената Армия, той не е на Съветската армия окупатор. 30 000 български войници са загинали срещу фашизма рамо до рамо с русите, за да спасята българските земи от ново разделение. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА! Затова ли се мочате???
193
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да благодарим на американските пилоти, които бомбардираха мирните български градове. Техният паметник никой не иска да премества или да събаря.
192
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До НИЕ ОТ СДС.. 194. Ами по примера на Латвия да започнем да възраждаме SS легионите. Няма как да промените историята или да омаловажите заслугата на СССР в борбата и за унищожаване на фашизма.
191
3
 
8
 
! Отговори
художника преди 11 месеца
Като не може да се махне този "окупаторник", поне махнете провокативния текст. Българския народ няма с какво да е признателен на *** освен *** им, дето обраха народа с тяхна помощ.
190
12
 
5
 
! Отговори
ceci_ преди 11 месеца
България заедно със съветските войски воюва на страната на анти-хитлеристката коалиция, така че паметникът е напълно уместен. Уместен е и като напомняне че, далеч не винаги българските политици успешно избират "правилната страна на историята" и как бързо им се налага да се пребоядисват в такива моменти. Наличието на такъв паметник в някаква степен озаптява тяхното безумие, което е много полезно за народа.
189
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В София има и друг руски паметник, но никой няма нищо против Докторскя паметник и съвсем нормално, тези хора наистина са загинали за нашата свобода.Виж обаче *** е друго нещо и най-малкото е да бъде преместен. Не му е мястото в Центъра!!!
188
8
 
10
 
! Отговори
Историята трябва да преди 11 месеца
се помни.Един от начините е като се създават всякакъв вид паметници,за да ознаменуват дадено събитие.Важно условие обаче е, към оценката за важността на тези събития да се подхожда обективно,а не партийно-политически от интереса на управляващите в момента.Що се касае за ПСА,изниква въпросът-от какво ни е освободила?Тя играе ролята на катализатор за преврата от 9.9.44,сменил властта у нас.Без нея шумкарите още щяха да усвояват ресурсите на овчарниците.ПСА трябва да бъде преместен.
187
4
 
19
 
! Отговори
Мене преди 11 месеца
Болшевишката напаст, да се замисли защо никой не иска да събаря Руски паметници по случай Руско-Турската война. Паметник на червената армия има във Виена но там има защо. Единствените умрели червеноармейци във България са загинали след натравяне със дървесен спирт във Бургас.
186
7
 
6
 
! Отговори
Смях! преди 11 месеца
Някой май са му платили , да ходи да се бута между шамарите ми се струва!
185
8
 
18
 
! Отговори
НИЕ ОТ СДС.. преди 11 месеца
ОТКРИВАМЕ СМЕТКА ЗА СЪБАРЯНЕ НА ВСИЧКИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ ОТ СОЦА , В РАЗМЕР НА 3-МЛН .ЛЕВА , ПО ПРИМЕРА НА ЛАТВИЯ!....ВСЕКИ ЧЕСТЕН И ДОСТОЕН БЪЛГАРИН , МОЖЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАС , С КАКВАТО СУМА МОЖЕ И РАЗПОЛАГА!
184
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо не триете коментари,които приканват към убийства като номер 185 с ник ВангелияГущерова?Този същия днес приканва към убийства на измислени русофили при условие,че в Украйна се бият руснаци с техните роднини,а утре може да му скимне да призовава за убийства на американофили.Трийте такива пcиxapи,които искат да подпалват конфликти!
183
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В България няма нито един паметник,който да се казва М.О.Ч.А.Тази дума е цензурирана на сайта даже.Означава урина.Искате катетър ли да сложат?
182
10
 
5
 
! Отговори
Русуфилчо преди 11 месеца
Искам на екскурзия в Сибир. Пак да има СССР и Дядо Мраз да ми донесе Москвич дванйсеттак