Денков: Областните управители имат държавнически, а не политичски задължения

В тази област няма място за политически изказвания, смята премиерът
14 юни 2023 12:05, Стела Стоянова
141
Денков: Областните управители имат държавнически, а не политичски задължения
Снимка БГНЕС

"Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или лице, което ги е назначило. В тази дейност няма място за политически изказвания, освен ако някой областен няма политически амбиции свързани с предстоящите местни избори".

Това каза в началото на днешното заседание на кабинета премиерът Николай Денков, съобщава БГНЕС. В понеделник 27 от 28 областни управители подадоха оставка. Част от тях го направиха с мотива, че имат политически различия с новата власт.

"Днес няма да назначаваме областни управители", каза още премиерът.

Реакцията на институциите този път беше забележително бърза, каза премиерът акад. Николай Денков, коментирайки действията на отговорните институции за преодоляване на последиците от наводненията в района на Берковица.

Още по темата
"На 12 юни, понеделник, в Северозападна България се изляха проливни валежи, които в област Берковица, в района на село Врачеш, добиха стихийни размери. Близо 70 литра на квадратен метър за няколко часа. Това постави под риск живота, здравето на хората, предизвика сериозни материални разрушения и отнесе пътна настилка. Искам да благодаря на хората, които се отзоваха веднага", посочи Денков, пише БТА.

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха там още вечерта. Цяла нощ работиха. Успоредно с това поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима жива сила, за да може да се възстанови движението, да се разчистят отломките“, припомни премиерът.

Денков благодари и на областния управител на Монтана за действията му при наводненията. Той е сред 27-те, подали оставка.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 10 месеца
Мрънкащият Молец
9
3
 
19
 
! Отговори
ей писна ми от тия: преди 10 месеца
Стига с тия лозунги! Не виждам никакви дела!!!Ако не можеш да се справиш взимай си парцалите и друм да те няма!!!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че то това са и задълженията на народните представители и министрите, ама вие работите с одобрението на посолството, нали? Къде е тук защитеният държавен /на България/ интерес?
7
2
 
15
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Фигуранта на баце и кирчо пак се исказа неподготвенХората не ви искат , затова масово напускат
6
1
 
14
 
! Отговори
Лицемери... преди 10 месеца
Да, но всички вие във властта не гледате и не работите в полза на държавата и хората, а сте там да вавреждате с вашите урждливи политики -развращаване на децата и дебилизация в училищата , кражба на народа с налагане на античовешки закони и умишлено унищожение на цели сектори, грабежи и спекула.
5
3
 
18
 
! Отговори
Божкееее... преди 10 месеца
Какво безочие...личи си че е от котилото на Сорос!!!
4
3
 
20
 
! Отговори
Стар дедо преди 10 месеца
Абе това безгръбначно мекотело пак ли му давате думата на тоя НИКАКЪВЕЦ.Обречен и наведен нескопосник
3
1
 
12
 
! Отговори
Абе ей...ТУЛУП преди 10 месеца
Слез от РОЗОВИТЕ си ОБЛАЦИ !!!!
2
2
 
18
 
! Отговори
ха-ха-хи...вЕЕЕрваме преди 10 месеца
Прослушай си пак записа на ПП и после ела пак да ни разправяш АЛА-БАЛА....
1
1
 
15
 
! Отговори
Red hardliner преди 10 месеца
Няма по-*** народ от българския:Трябва да си много ***, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много *** и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.Трябва да си много ***, за да вярваш, че тези, които нарушават закона а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти че те ще въведат законност