Денков: Областните управители имат държавнически, а не политичски задължения

В тази област няма място за политически изказвания, смята премиерът
14 юни 2023 12:05, Стела Стоянова
141
Денков: Областните управители имат държавнически, а не политичски задължения
Снимка БГНЕС

"Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или лице, което ги е назначило. В тази дейност няма място за политически изказвания, освен ако някой областен няма политически амбиции свързани с предстоящите местни избори".

Това каза в началото на днешното заседание на кабинета премиерът Николай Денков, съобщава БГНЕС. В понеделник 27 от 28 областни управители подадоха оставка. Част от тях го направиха с мотива, че имат политически различия с новата власт.

"Днес няма да назначаваме областни управители", каза още премиерът.

Реакцията на институциите този път беше забележително бърза, каза премиерът акад. Николай Денков, коментирайки действията на отговорните институции за преодоляване на последиците от наводненията в района на Берковица.

Още по темата
"На 12 юни, понеделник, в Северозападна България се изляха проливни валежи, които в област Берковица, в района на село Врачеш, добиха стихийни размери. Близо 70 литра на квадратен метър за няколко часа. Това постави под риск живота, здравето на хората, предизвика сериозни материални разрушения и отнесе пътна настилка. Искам да благодаря на хората, които се отзоваха веднага", посочи Денков, пише БТА.

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха там още вечерта. Цяла нощ работиха. Успоредно с това поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима жива сила, за да може да се възстанови движението, да се разчистят отломките“, припомни премиерът.

Денков благодари и на областния управител на Монтана за действията му при наводненията. Той е сред 27-те, подали оставка.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кметовете, макари подкрепени от партии ги избират хората, а Областните управители се назначават от МС, в случая от служебното правителство, което е на Президента Радев, т.е областните управители са на Радев. А сега се запитайте защо и по чия заповед тея си подадоха оставките за една секунда?
29
3
 
19
 
! Отговори
махайте го,бе преди 10 месеца
Махайте го,бе този Наведения след като забърка кашата докато беше министър на образованието, вкара джендъризма в училищата, гейовете да обучават децата ви и лесбийки да ви се мазнят от класните стай.Махайте го от екрана на сайта Не разбирате ,ли ,че хората започват все повече да се дразнят от тоя НИКАКЪВЕЦ.Вече започвам да си мисля,че това е един коварен ход на руските специални служби с които искат да ни се подиграват и дразнят.Махайте го защото на пук ще стана плен на Възраждане
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изобщо,смотан фейййй.Що не си в Берковица при хората ,а философстваш?
27
1
 
12
 
! Отговори
Олелее...майкоо... преди 10 месеца
ТояЦървул за нищо не става.Вижте го само как се сополяви и мрънка....
26
0
 
15
 
! Отговори
Кънчо преди 10 месеца
То и вие трябва да имате държавническо мислене и отговорност ама на...посолството катокаже друго и се изпълнява..Престъпници, чужди агенти, продажници. Сега всичките ще си назначат родата на всякакви постове, за да грабят с пълни шепи от софрата.Ме.р.за.вци гнусни. Докога ли тоя народ ще търпи..
25
1
 
10
 
! Отговори
Академично ясно. преди 10 месеца
Когато не ставаш за нищо търсиш вината у другите!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами той даже и Плевнелиев е направо мъж пред това нещо!
23
2
 
6
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй Ърьь преди 10 месеца
Тоя ще надмине дори Плювналиев по мижитуркане . От ПОСОЛСТВОТО само такива чукундури ни пробутват ...........
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Премиер ли ?? На какво е премиер този бе ?? На две крави, пет коня и три синджира роби ?? Че и цял академик бил, малеиййй. Много академик, много нещо в таз държава. То индианци тука вече няма, той обаче бил академик....!
21
2
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Дьрт пенсионер и заплата и пенсия влачи , сега търси кусур на областните - на сила ли ще ги карате да работят - не ви искат това е
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По голяма мижитууурка от това човече не можахте ли да намерите?
19
1
 
5
 
! Отговори
мдааа...КЛИШЕТА преди 10 месеца
Пак АЛА-БАЛА....
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тоя яде веднъж бой, малко му е било
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този да каже какъв голям апартамент взе като награда за джендърство в училищата и ваксиниране на ученици насила. Жена му славка му написала, по-точно преписала дипломните работи и двамата взели фалшиви титли като сор0ски слуги. Сатани безскрупулни ... Ще се върне кармата ви сатанистка на децата ви, коркото и да ги тикате, те ще ви повлекат в ада, където ви е мястото.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали го вадехте голям бре очилат невзрачнико,нали щяхте да сменяте всичко поголовно,сега защо си тръгнал да ревеш след като хората си тръгнаха доброволно и с това показаха,че не искат да работят с шайката шарлатани от ПП/ДБ и доказаните престъпници от ГЕРБ?
15
1
 
3
 
! Отговори
уфььь... преди 10 месеца
На крива ракета и Космоса и пречи!!!!!!!!!!!!Захващай се да работиш за благото на народа и стига си мрънкал !!!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фигурант до фигуранта на кирчо и шиши
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОСТАВКА!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
питай кмета на Пловдив дали има държавнически отношения или се прегръщаха с Бойко който го назначи. Един простт футболист е кмет на Пловдив и резултата е на лице - пълно разпадане, но иначе се строй стадион за млрд да има да гонят празната топка. Улиците за разбити, мръсни, центъра се е превърнал в кучкарник и по пейките спят бездомници, баби продават магданоз в подлезите за стотинки, и града просто се разпада.Политиката много отдавна се е намърдала във вскичко.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква е разликата между държавнически и политичски задължения? Щом слуга на Посолството спечели изборите, веднага държавническите му задължения се подчиняват на волята на Посолството.