Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип

Той остава задържан за 72 часа
7 авг 2023 08:13, Елка Василева
277
Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип
Кадър: БНТ

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като Динко от Ямбол, след видеоклипа, в който той бие и унижава просяк. Това каза пред БНТ ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Още по темата
Динко от Ямбол беше задържан от полицията заради разпространен клип с агресия срещу просяк в Равда.

Маркова каза още, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда.

"Вчера беше установен извършителят Динко Вълев, за което му е предявено обвинение както за хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, така и за принуда. Законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. На Динко Вълев е взета и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа и предстои изготвяне на искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража", каза Маркова.

Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова. Тя определи деянието на Динко като изключително цинично.

„С изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество. Прочетох коментарите в социалните мрежи, голяма част от обществото възприема това поведение на Динко Вълев като един българин с изградено самосъзнание и гражданство, но не считам, че това е начин на поведение и така не биха могли да бъдат разрешавани каквито и да е било спорове. Като свидетел на такова деяние би следвало да сигнализира правоохранителните органи“, каза Маркова.

Установено е, че Динко от Ямбол има и предишни провинения, но по-голямата част са висящи производства от частноправен характер. Става дума за леки телесни увреждания, уточни ръководителят на районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
А за изманика просяк няма ли да се самосезира тази прокарикатурауратура
188
4
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Не го оправдавам Динко, напротив, смятам това за недостойно. Аз давам пари на такива просяци понякога, но въпросът е, че поведението на просяците също е недостойно, както и на държавата ни! Не може да махнеш само едната брънка(Динко) и да оставиш другите две брънки ( държавата и цгнската мафия). Ако ще праеиш нещо, махаш Динко, махаш мафията и държавата се грижи за безпомощни хора. А другите дето не са безпомощни, нека метат улиците, такива също трябват!
187
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Супер, селяните да се научат че не може да раздават улично правосъдие в европейска държава.
186
0
 
3
 
! Отговори
да мине преди 9 месеца
и пред фантастико . Същите , стоят и искат . Пият ракии , приказват си под нос нещо .
185
0
 
8
 
! Отговори
100% истина преди 9 месеца
Най-лошото от всичко е че държава няма тя, е абдикирала от проблемите на хората,и когато човек вземе нещата в свои ръце,целия репресивен потенциал на държавата се задейства срещу него,това е така защото държавата я е страх ,хората да не разберат колко е слаба и не вземат да си я върнат от тези крадци !
184
0
 
2
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Динко лечителя ако обиколи Холандия и Белгия ще се хване за главата.
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
175 колкото Динко.
182
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прокурорката казала, че Динко изразявал неуважение към самото общество. Значи ако се противопоставяме на измамите и кражбите в обществото, изразяваме неуважение? Неуважение към кого? Към жертвите на измамите или към самите измамници?
181
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Момчета, всички зад Динко, защото иначе НПО-тата на Кирил Петков ще ни забранят празниците, знамето българско и да се наричаме българи!
180
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Чудно ми е, на просяците кой ще повдига обвинения. Доколкото знам, просията не е разрешена в България. Ако аз разпъна килимчето на тротоара и почна да продавам дренки и трънки по 50 стотинки, ще ме изгонят и дори арестуват, щото нямам разрешително инкасов апарат. Обаче ако прося и не давам нищо в замяна ще ме оставят.
179
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-добре Динковци, отколкото Кирил Петковци!
178
1
 
10
 
! Отговори
Стефан преди 9 месеца
До ръководителя на РП- Бургас Мария Маркова: Г-жо Маркова като ръководител на РП Бургас защо не разпоредите на разследващите и патраулиращите полицаи да гонят и премахват нахалните просещи, да им съставят административни актове? "Просяците" често се оказват работеши за някой богат *** клан, занимаващ се често и с джебчийсто, кражни и проституция. Много по-лесно е да се повдигне обвинение срещу човек(Динко в случая), на който му е "писнало и дошло до гуша" от тези измамници нахалитети.
177
1
 
1
 
! Отговори
Мързелив просяк преди 9 месеца
Шамар да е, на аванта да е!
176
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Абе сега вие ще го ееете, скоро вас ще еааат същите тия мли.
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Пича само дето беше пребил приятелката си :D
174
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Динко бил ,с изградено самосъзнание,така коментират някои,а това изградено негово самосъзнание,как не го е накарало,да си плаща толтаксите,автомобилите му да преминават тех.прегледи и прочие,и всепак си остава дребен селски тарикат,много правилно му е повдигнато обвинението,той е никой,какво ще стане ,всеки,като него,започне,да раздава правосъдие.
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво на Динко!
172
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А вие колко нелегални мигранти спряхте и колко измамници разобличихте, че съдите Динко дали имало ефект от действията му или нямало. Толкова може човека, толкова прави. Вие като можете повече (да хванете големите риби) , защо не го правите?
171
3
 
8
 
! Отговори
Пича преди 9 месеца
"Ако подкрепите Динко,много Динковци като него ще решат,че имат право да пердашат когото си искат" - ама друг път. Динко досега почтен човек не е пердашил. Напротив, вижда се кой изведнъж го стяга под лъжичката, като види че вече няма да е безнаказан. Така че, намирай си подходяща хралупа, "Анонимен", и по-скоро се скривай там, че Динковците тепърва започват.
170
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истински безобразие! В центъра на София където и да се обърнеш просяци! Всичките откровени мошеници! По тротоарите налягали с чашки и хората ги прескачат! По стъпалата на метрото здрави и прави младежи ти завират под носа празни картонени чашки! По кръстовищата жонгльори, илюзионисти, факири и най-обикновени досадници! Докога ще продължава това???

Спонсорирани публикации