Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип

Той остава задържан за 72 часа
7 авг 2023 08:13, Елка Василева
277
Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип
Кадър: БНТ

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като Динко от Ямбол, след видеоклипа, в който той бие и унижава просяк. Това каза пред БНТ ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Още по темата
Динко от Ямбол беше задържан от полицията заради разпространен клип с агресия срещу просяк в Равда.

Маркова каза още, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда.

"Вчера беше установен извършителят Динко Вълев, за което му е предявено обвинение както за хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, така и за принуда. Законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. На Динко Вълев е взета и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа и предстои изготвяне на искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража", каза Маркова.

Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова. Тя определи деянието на Динко като изключително цинично.

„С изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество. Прочетох коментарите в социалните мрежи, голяма част от обществото възприема това поведение на Динко Вълев като един българин с изградено самосъзнание и гражданство, но не считам, че това е начин на поведение и така не биха могли да бъдат разрешавани каквито и да е било спорове. Като свидетел на такова деяние би следвало да сигнализира правоохранителните органи“, каза Маркова.

Установено е, че Динко от Ямбол има и предишни провинения, но по-голямата част са висящи производства от частноправен характер. Става дума за леки телесни увреждания, уточни ръководителят на районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 9 месеца
Динко трябва да дойде в София в парламента да се разходи. И там има много дето се правят на това което не са, да им раздаде шамари
228
1
 
12
 
! Отговори
От Слънчака преди 9 месеца
Тоя просяк преди седмица пак яде бой от друг човек защото се правеше на еднорък. Миналата година в Слънчака редовно ядеше бой защото беше сляп,глухоням,саката ,куц и какво ли не. Тук вече всички го знаем и където го видим бой преджобване. Затова вече не стъпва тук. Днес проси в Стария Несебър . До довечера ще е изял шамарите!
227
1
 
8
 
! Отговори
До до шишо преди 9 месеца
"Динковците" не бият жените си и не са комплексирани. Те правят това, което полицията трябва да свърши, не прави. Ако във всеки квартал или село има по един "Динковец" просто престъпност няма да има.
226
1
 
9
 
! Отговори
до 226 преди 9 месеца
не само просията е забранена, ами и поставянето на друг човек в заблуждение с цел измама и финансова облага. не знам къде завършвате право тези дни, ама май затова сме на такъв хал. а отделно, ако въпросният престъпник, който се прави на инвалид, си има 'другарче', е вече организирана престъпна група за измами. и това е така навсякъде в белите държави, да не говорим за незаконни доходи, неплатени данъци и измама с благотворителност. ако се следва и буквата на закона.
225
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цялата държава се напълни с измамници, кой с фалшиви ТЕЛК решения, кой с незаконен бизнес. Затова и повечето коментари тук защитават измамника.
224
4
 
19
 
! Отговори
Барона Ямбол преди 9 месеца
Динко има кинти Ще пъхне 20 лева във врата на някоя униформа и е готов. Браво, Динко! И е време да влезеш в политиката, защото България се нуждае от премиер като тебе или най-малко вътрешен министър!!!
223
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
повдигат обвинения на динко в случая ми звучи като повдигат обвинения на изнасилената, че не носела презервативи.
222
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво най накрая
221
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 9 месеца
Кой органи се занимават с просяците? Пред всяка метро станция в София има проосяци. А полицията все не е видяла и не и е в компетенциите...
220
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Динко е торба с лайношак
219
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Браво на бургаската прокуратура,която е поискала 2 години затвор,или пробация за селския тарикат.има органи,които се занимават с просяците,не Динко.
218
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се защитава защитава правдата и истината е признак на мъжкарство. Стрига с тази толерастия
217
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Динко е трябвало да му идърпа килотите за задния ластик.
216
3
 
11
 
! Отговори
Justice for all преди 9 месеца
А на измамника, дето се е правил на съкат, колко обвинения са му повдигнати?
215
3
 
4
 
! Отговори
до шишо преди 9 месеца
и ти си динковец ,комплексирани "мъжаги" ,дето бият един слабоумен ,или жена си и баба си . тоя проси ,насила нищо не взима . Ала от парите на Народа се хрантутят 150 000 укри - 3 Милиарда им дадоха само вчера , Защо джинко и вие всички джинковци Не скачате ?
214
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДО кога законите ще бранят престъпниците и крадците. Браво на Динко!
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази постъпка е с една цел и тя не е да разкрие някакъв си измамник, който е на заплата при друг по- голям измамник, който пък е на заплата при още по- по най- такъе.тя е за да стане известен и да се покаже какъв точно мъжкар е .И оператор си води даже....
212
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
187 и там да срита някой просяк,и да видим какво ще стане със селския тарикат,там ще му разкажат играта,и втори път,няма да се прави на герой.
211
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Динко е част от канализационна система на държавата . Трябва да почитим тази отпадъчна смес. Както и всички подобни. Ние нямаме държава.Всеки ден подобни болни криминални хора ,свободно убиват или унижвата и нараняват по-слаби и неможещи хора. Медиите са купени и пишат само това ,което им се разрешава....
210
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най- после.Трябваше да е вареста заради простотията с магистралата.Не може да се държиш както си искаш и да биеш хората, каквито и да са.Има си ред в края на краищата.