Психиката на майката, качила детето си при пиян шофьор - смайваща

Д-р Герев: Всички психопати, които коментираме, са в условията на рецидив
4 сеп 2023 11:03, Елка Василева
68
Психиката на майката, качила детето си при пиян шофьор - смайваща
Снимка: архив, БГНЕС

„За съжаление вече коментирам десетки случаи на психопати, които извършват противообществени действия. За да бъдеш с два промила алкохол и ако си около 70 килограма, това означава, че трябва да си употребил бутилка концентрат. Кръвната проба го потвърждава.

За мен е смайваща психиката на госпожата, която вероятно е била на една маса с шофьора, видяла е какво той е изпил, а след това е качила и детето си автомобила“.

Още по темата
Това коментира пред bTV психиатърът д-р Веселин Герев, след като пиян водач уби 15-годишно момче на пешеходна пътека в София. В хода на разследването бе установено, че в автомобила е имало негова спътница, която е качила и своето дете в автомобила.

„Това вече е много по-тревожното. Това разширява обема на психопатията и я индуцира в околните. Преди законът беше такъв, че ако се качиш в колата на пиян, ти ставаш съучастник. Тук имаме майка, която рискува дори живота на детето си. Уважаема госпожо, жертвата можеше да бъде и вашето дете. Забелязвате ли, че всички психопати, които коментираме – дали извършват убийства, или тежки наранявания, са в условията на рецидив“, коментира д-р Герев.

Той посочи, че през последните години антисистемният човек у нас е е наложил като модел на поведение и като герой.

Установеният водач е с първо регистрирано провинение през 2005 г. – шофиране с употреба на алкохол, след това има и актове за шофиране с превишена скорост.

Според адвокат Пламен Димитров наказанията у нас са много занижени, но изземването на автомобили в момента е незаконно, тъй като не е постановено от съда.

„Който реши, че ще кара пиян, ще си купи един евтин автомобил, ще му го вземат – и нищо. Въпросът е как да се ограничат тези скорости по пътните платна в София. Бул. „Сливница“ и бул. „България“ са писти“, посочи Пламен Димитров. Той смята, че когато се качваш пиян в автомобила, има умисъл на лице.

„Основното изискване за безопасност е да има видимост между участниците в движението. Спрелите пред пешеходни пътеки автомобили пречат на пешеходците да видят идващите автомобили. В София вече има стълбчета, които пречат спирането на определените места и отварят пространството. Никой няма абсолютно предимство на пътя“, коментира пътният експерт Алекси Кесяков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 1 Не с тази езуитщина! Защо намесваш войната в Украйна? За да събираш плюсове от третополовите ли?
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който реши, че ще кара пиян, ще си купи един евтин автомобил, ще му го вземат и нищо. Това е абсолютно най върховната проcтотия която някога съм чел?Тоя знае ли че закона предвижда затвор ако караш пил и то до 3 години.Защо такива хора ги канят да говорят в национален ефир въобще ??Въпросния индивид му предлагам да си купи евтина кола и да остави да му я вземат ,да види тогава
3
1
 
33
 
! Отговори
А бе, преди 8 месеца
адвокате! Какво значи евтин автомобил? Те нека му го конфискуват както е в Гърция и още други държави, пак нека да си купи пак. Да видим докога и колко ще може да купува.
2
9
 
0
 
! Отговори
нещата следват преди 8 месеца
логиката . С 2 промила невиждал и нечувал . Лъжливи експерти . Жена му е жива . Пешеходеца е виновен и е умрял . На колко ли шофьори е навредил . Тази възраст е проблемна . В училище не се уат . Сега воюват .
1
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българите сме си такива. АНТИ. Те па че ми кажат. Не случайно имаме толкова убити по пътищата. Не случайно дадахме рекорден брой жертви по време на Ковид. Не случайно масово българина защитава агресора и кървавата окупация в Украйна.