Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство

Русия има нотариален акт за собственост от 1997 г.
26 сеп 2023 16:25, Петър Бойчев
165
Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщават от Агенцията по вписванията след запитване на БНТ.

"След извършена проверка в информационната система и хартиените масиви, в Служба вписвания гр. София, се установи, че в книга: Обстоятелствени проверки, Том 13, Акт № 47, Дело 2557/1997 г. от 23.07.1997 г. е вписан нотариален акт за собственост върху недвижим имот, придобит по дарение на земята, строителство на църквата и правоприемство от руското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация.

Видно от съдържанието посоченият нотариален акт е съставен от Иван Дахтеров – нотариус при Софийски Районен Съд на основание приложените към молбата на Посланика на Посолството на Руската Федерация в България писмени доказателства и с който акт е признат за собственик Посолството на Руската Федерация на основание дарение на земята, строителство на Църквата „Св. Николай Чудотворец и правоприемство от Руското Царско Дипломатическо агентство", се казва още в становището на Агенцията по вписванията.

След като бяха изгонени руските свещеници от храма по обвинения в шпионаж, в медиите се появиха няколко тълкувания за собствеността му, които породиха съответните спорове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Агенцията да покаже какво друго сме дали на Русия и на Турция. Нашите създатели и господари.
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да проверят в агенцията и.да видят ,кое е на Руското Послоство и кое на Турското.Да не би да сме всички и цялата държава на Русия. До преди войната така изглеждаше. Подаряваха на Путин кученца ( Бойко го прави) и не само. Путин изглеждаше като господар на България,а Ердоган (президента на Турция) като негов посредник в България.
145
2
 
5
 
! Отговори
1917 преди 6 месеца
Ленин за да не изплаща дълговете на Царска Русия, декларирал че няма нищо да плаща и съответно няма нищо от вземанията да търси ! Значи и сега нямат нищо общо с построената от Царство България църква и предоставена на белогвардейците.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що толкова късно са й издали нотариален акт,акт 16 ли е нямала,а е строена преди 1934 г,защото между БПЦ и РПЦ било сключено някакво споразумение по предаване на строежа на църквата,която била построена от руските имигранти-някой други заселили се преди и след революцията 1917 г. и гражданската война след нея през времето на които РПЦ в Русия била закрита от ррволюционерите комунисти от Коминтерна и църквите,храмовете разрушени,а срещу свещенниците гонения и затвори,каторги на Север и по зоните.
143
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 149 преди 6 месеца
Кой да ги излови?!! Службите бъкани с руски агенти ли?!! :)))))))))
142
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До анонимен 92 - Като знаеш, че са бъкани, върви ги издай да ги изловят. Тагаренко официално ще ти благодари.
141
2
 
4
 
! Отговори
До анонимен 92 преди 6 месеца
Пуснаха ги, защото нашите служби са бъкани с руски шпиони, няма да вземат да тормозят своите я.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Дедо - Да си беше предложил услугите да водиш службите там, можеше и да не се сърдят. И ти да не се чудиш.
139
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 92 преди 6 месеца
"Ако попа е шпионин" - Ами, ако не е? Що така го пуснаха да си иде, та не го съдиха? Я, нашите английски "шпиони" са в английски затвор и ги съдят. А сега как ще докажат, че попа и другите са шпиони, като нито могат да ги разпитат, нито да стигнат до евентуартиге ив контакти и всичко останало. Повече прилича на нека ги изгоним, руснаци са и да се създаде поредния скандал. А инфлацията и цените вървят нагоре. Законът за бюджета ще закъснее.Изобщо това ни е най-важното в момента - църкви, паметни
138
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не би цялата обмяна на информация между Кремъл и нашите путинисти да е ставало точно там??
137
6
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 6 месеца
Добре де едно не ми е ясно. Защо руснаците си затвориха църквата, след като се обидиха? Нали в Библията е казано като те ударят по едната буза, не се сърди, не отмъщавай ,а се смири и дай да те ударят и по другата буза и им прости. Нали това е смисълът на християнството и Исус. Да прощаваш. Ама руските диви номади май не прощават и ме спазват заветите на Христос.
136
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Я да видим кой е бил на власт през 1997, когато е издаден този нотариален акт. Каква изненада - БСП с видния си представител Жан Виденов. Тогава всъщност изненада няма, от комунист дори социалист не става.
135
7
 
5
 
! Отговори
До Путин преди 6 месеца
Да бе, виж как за три дни превзеха цяла Украйна, не са решили не са анексирали целия свят за....имя-няма 1000 години :)))))
134
7
 
3
 
! Отговори
Рашко преди 6 месеца
Ами да си я взема и да си я отнесат в Мухосранск. Голям праз, че е заключена, свършиха българските църкви в София, че опряхме до това гнездо на шпиони. И като сме тръгнали да се отърваваме от руското влияние, не е зле да се смени и името на Ал. Невски, какво обко има този руски светец с България?!!
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не се окаже, че и президента Радев се мотае в сграда собственост на руското пасольство? Че ще ходи като на.кан
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Свети Петър ще му го издаде!
131
4
 
3
 
! Отговори
Путин преди 6 месеца
Русия скоро ще има Нотариален Акт не Само Върху Цяла България, а върху Цяла Европа!
130
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бая неща са се отекли към Русия през 97, когато българите бяха заети да оцелеят. И това е само видимото , което може да се провери.Да разбираме ли , че преди това църквата не е била руска собственост?
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По интересно е, ДАНС има ли списък, кой колко пъти се е изповядвал в нея! Отклони ха вниманието със собствеността! Ясно е предназначението с тази собственост! Явочка!
128
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Единственото посолство в света, със собствена църква! Машаала!