Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор

Тя загина на "Тракия", след като камион отнесе кола в аварийната лента
10 окт 2023 14:30, Александър Попов
108
Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор
Снимка: личен архив

От години у нас загиват стотици хора по пътищата. Всеки ден в полицейските сводки фигурират хванати поне 30-40 човека, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Стряскаща статистика... И това са хора, които ще се разминат с тежки наказания, защото по някакво стечение на обстоятелствата са ги спипали преди да отнемат някой човешки живот.

Този шанс го нямаше 23-годишната Стела от Бургас, чиито мечти бяха отнети от такъв шофьор.

Трагедията

На 27 септември камион помита кола, която е спряла в аварийната лента на АМ "Тракия" заради спукана гума. Стела загива, други две са ранени тежко, а трета се разминава с леки травми.

Още по темата
Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, алкохолната му проба също е положителна. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед.

Една напълно обикновена сряда промени всичко

"Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва... Като една чернова, която не може да бъде преписана на чисто, защото листите вече ги няма, свършили са, тетрадката е празна. Тя беше открит и добър човек, винаги усмихната, с чувство за хумор и жажда за живот...", споделя нейният брат Георги пред Dnes.bg.

Стела е изтърсака в семейството, най-малката от общо три деца. Трагедия отнема баща й още докато е малка, и от тогава тя се бори в живота с помощта и подкрепата на своето семейство.

Завършва Френската гимназия в Бургас, а след това се насочва към специалност "Туризъм" във Варна, където тази година успява да защити държавния си изпит с отличен успех - 5.75.

"Скоро щеше да се дипломира и имаше толкова много планове за бъдещето. Пред нея имаше толкова много възможности… Една напълно обикновена сряда промени всичко, отне завинаги нейната светлина, и на нейното семейство. Една спукана гума в аварийната лента и един дрогиран и пиян шофьор, помете колата, нея и всички нейни планове и мечти за живота", допълва Георги.

Семейството й е категорично, че не иска Стела да е поредната жертва в статистиката от "войната на пътя".

"Всеки ден сестри, братя, деца, майки и бащи загиват по пътищата. Загиват по жесток начин и биват забравени, само семействата остават да скърбят. А какво се случва с виновниците, къде отиват те? Не можем и не трябва просто да се примиряваме. Няма да оставим Стела да бъде поредната забравена, изгубена душа. Трябва да сме единни в мъката си и да се борим за справедливост  по пътищата", категоричен е брат й.

Наказанието

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. На шофьора на камиона му е повдигнато обвинение и съдът ще трябва да установява степента на виновност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: ТракиякатастрофаСтела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
21
 
! Отговори
Hmm преди 6 месеца
Като е друсан и кара с 200 и крайна лява му е бавна лента, та минава през аварийната - я кажи ми какво ще помогне тъпия триъгълник и 30 м отстояние?!
43
7
 
3
 
! Отговори
До Питам преди 6 месеца
Да, това е много важно. Правилно питате. Тези предупреждения не случайно са задължителни. Спасяват животи. Не оневинявам пияния дрогиран шофьор, но ако е нямало обозначение, имаме поне съвина.
42
17
 
5
 
! Отговори
Питам преди 6 месеца
Като са спрели в аварийната за спукана гума, спряха ли плътно в дясно и поставиха ли предупредителния триъгълник на 30м зад колата?
41
4
 
16
 
! Отговори
emigrant преди 6 месеца
държава от третия свят!!!
40
10
 
10
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 месеца
53 Комунизма падна сега всеки е свободен да се друса а преди само комунистите го правеха. Такива като теб.
39
2
 
5
 
! Отговори
До "бизнесмен&q преди 6 месеца
Ти не си "бизнесмен", з "малоценен и малотраен предмет", предполага се, че си изхвърлен и от "живота" с тези простотии които ръсиш....
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чудно ми е кога ще проумеете, че 70-80% от световната популация е изррродена и сбъркана, и трябва да бъде изчистена за доброто на човечеството... Дали с ваксини, дали по-друг начин, но е наложително.
37
1
 
21
 
! Отговори
Деси Стюардеси преди 6 месеца
Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода" - демек да не очакваме повече от 5 за тоя поми яр надрусан
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 42 - аз не обиждам, а констатирам ! Обида и констатация не е едно и също и не всяка обида е "вредна" когато е истина ! А щом една дума е създадена, означава, че е необходима !
35
7
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 месеца
Аз не пия саво друсам яко от стоката на Брендо.Но те карам Майбаха имам си шофьор.
34
3
 
0
 
! Отговори
обезопасяването преди 6 месеца
е вид нещо такова - непомага . тоз се е загледал в полицаите и е кривнал волана .
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки пиян няма адекватно мислене и именно затова се качва да шофира...
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това "До 36" вече се отнася "ДО 34", цензурата тук създава бъркотия от която има полза само корупцията !
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Държавата работи срещу нормалните си граждани и после се чудят защо изчезваме като нация.
30
0
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 6 месеца
Явно си ДОСТАТЪЧНО необразован за да изпишеш толкова редове на глупостта ! Просто не е необходимо да ходиш изправен, повече приличаш на примматите, престани да имитираш "човек" !
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шофьорът турчин ли е ? Щото обикновено тях ги пускат след убийство.Интересно каква е тая фирма която държи на работа рецидивист с няколко присъди...
28
0
 
2
 
! Отговори
Редакция преди 6 месеца
36 С вашите пари
27
4
 
3
 
! Отговори
Аз ако съм държавата преди 6 месеца
33 щех са ни пратим нинджите и да ви секнем корупция ката и бизнес четата на всички червени ДС хомосексуалисти които ограбихте и унищожихте този народ и щех да си купя чисто нов черен Додж Рам с нашите пари.
26
1
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 6 месеца
Такива диви екземпляри като теб определят каква да е държавата ! Докато търсиш държава, включи в търсенето и "разсъдък" !
25
5
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 6 месеца
Държавата си ти бе шматарок, но няма как да го разбереш с празната си глава ?