Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор

Тя загина на "Тракия", след като камион отнесе кола в аварийната лента
10 окт 2023 14:30, Александър Попов
108
Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор
Снимка: личен архив

От години у нас загиват стотици хора по пътищата. Всеки ден в полицейските сводки фигурират хванати поне 30-40 човека, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Стряскаща статистика... И това са хора, които ще се разминат с тежки наказания, защото по някакво стечение на обстоятелствата са ги спипали преди да отнемат някой човешки живот.

Този шанс го нямаше 23-годишната Стела от Бургас, чиито мечти бяха отнети от такъв шофьор.

Трагедията

На 27 септември камион помита кола, която е спряла в аварийната лента на АМ "Тракия" заради спукана гума. Стела загива, други две са ранени тежко, а трета се разминава с леки травми.

Още по темата
Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, алкохолната му проба също е положителна. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед.

Една напълно обикновена сряда промени всичко

"Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва... Като една чернова, която не може да бъде преписана на чисто, защото листите вече ги няма, свършили са, тетрадката е празна. Тя беше открит и добър човек, винаги усмихната, с чувство за хумор и жажда за живот...", споделя нейният брат Георги пред Dnes.bg.

Стела е изтърсака в семейството, най-малката от общо три деца. Трагедия отнема баща й още докато е малка, и от тогава тя се бори в живота с помощта и подкрепата на своето семейство.

Завършва Френската гимназия в Бургас, а след това се насочва към специалност "Туризъм" във Варна, където тази година успява да защити държавния си изпит с отличен успех - 5.75.

"Скоро щеше да се дипломира и имаше толкова много планове за бъдещето. Пред нея имаше толкова много възможности… Една напълно обикновена сряда промени всичко, отне завинаги нейната светлина, и на нейното семейство. Една спукана гума в аварийната лента и един дрогиран и пиян шофьор, помете колата, нея и всички нейни планове и мечти за живота", допълва Георги.

Семейството й е категорично, че не иска Стела да е поредната жертва в статистиката от "войната на пътя".

"Всеки ден сестри, братя, деца, майки и бащи загиват по пътищата. Загиват по жесток начин и биват забравени, само семействата остават да скърбят. А какво се случва с виновниците, къде отиват те? Не можем и не трябва просто да се примиряваме. Няма да оставим Стела да бъде поредната забравена, изгубена душа. Трябва да сме единни в мъката си и да се борим за справедливост  по пътищата", категоричен е брат й.

Наказанието

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. На шофьора на камиона му е повдигнато обвинение и съдът ще трябва да установява степента на виновност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: ТракиякатастрофаСтела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 60 "Държавата е повзволила на шофьор с множество нарушения, да убие човек на пътя в поредното си нарушение." - Това беше единственият логичен отговор... но ако това ще те успокои - в много държави в ЕС е така.
63
0
 
15
 
! Отговори
8888 преди 6 месеца
Много пъти съм виждала как тираджии, а и всякакви други си карат в аварийната без конкретна причина.И ето някой ако закъса и спре там, където е точно за аварирали автомобили, някой спокойно ще си го прегази и премаже.Защото някой си пак се е помислил за велик и решил да си кара където иска.Никога нищо няма да се промени докато има хора дето не мислят, а такива винаги ще има.Жалко за невинните жертви на глупостта на някой друг!
62
3
 
14
 
! Отговори
Боко преди 6 месеца
Аз забелязох, че карат в аварийната тия тираджий. И куките забелязоха и нищо. И сега оплакваме. Искат се превантивни мерки.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДОКОГА?????? Утре може да си Ти.
60
2
 
12
 
! Отговори
M преди 6 месеца
До ИздънковаКакво общо има сигнализацията, камионът не може да кара в аварийната лента.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На българина и кола не трябва да дават да кара. Кухият калпак и за това не става.
58
15
 
13
 
! Отговори
Издънкова преди 6 месеца
Спуканата гума да не е била от дупка на пътя!Там виновни никога няма! Триъгълника не се поставя на 30м на магистрала а на 150 минимум!!!Лесно се доказва дали е сменяна гумата без да е сложена сигнализацията било то жилетка и триъгълник!Винаги има вина щом се е отишъл човешки живот жалко за момичето бог да я прости!
57
2
 
11
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 месеца
До бг смешкиЗакони в Бг има колкото си искаш. Виж, контрола, спазването им и санкциите ако не ги спазваш са съвсем друго нещо!
56
0
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 месеца
До Анонимени нагли ! много нагли ! а и агресивни ....
55
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съжалявам за момичето, но за какво й е било тази кола? Изобщо, в България да си шофьор, си е голям риск. И стрес. Всеки знае какви са шофьорите, повечето недисциплинирани, груби, изнервени, пияни - като болшинството българи. Милиони да ми платят, няма да стана шофьор, а вече ме е страх и да се возя в кола.
54
1
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 6 месеца
До emigrantтя отдавна е така !
53
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Горкото момиче. Ако закъсате на магистралата, оставяте колата в аварийната лента и се прехвърляте през мантинелата. По-добре да се изръсите за пътна помощ, отколкото да сменяте гума на сантиметри от вождове на МПСта, за които е обидно ако карат с по-малко от разрешената скорост.
52
4
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 месеца
така ще е у БГ докато няма закони !
51
3
 
35
 
! Отговори
Пример преди 6 месеца
До Христо Христов Държавата е повзволила на шофьор с множество нарушения, да убие човек на пътя в поредното си нарушение. Очевадно е, че шофьор с толкова много нарушения е много вероятно да убие човек на пътя. Това е типичен пример, как ДЪРЖАВАТА РАБОТИ СРЕЩУ НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ. Затова и *** все повече се увеличавате.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Hmm, не че нещо, но на автомагистрала е мин. 100 метра поставянето на триъгълника. А това дали ще помогне - можем само да гадаем. Ясно е, че 30 м. не помага.
49
4
 
6
 
! Отговори
Адвокат преди 6 месеца
До До ПитамНямаме съвина, защото тъкмо е щяла да сложи триъгълника. Триъгълника се слега след като си спрял, и СЛЕД КАТО СИ УСТАНОВИЛ, ЧЕ МПС Е АВАРИРАЛО - НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ДВИЖИ. Няма как да поставиш триъгълника, ако не си спрял, не си отворил багажника, не си извадил триъгълника от комплекта и т.н. Изобщо не разчитайте на съвина, особено при смърт, И ОСОБЕНО ПРИ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК!!!
48
4
 
5
 
! Отговори
БХК преди 6 месеца
Да изберем шофьора за човек на годината...
47
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 38 "Държавата работи срещу нормалните си граждани" - дай пример в случая.
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Питам...А ти ми отговори пишман шофьора какъв го дири в Аварийната лента....
45
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Като спреш в аварийната, бягаш бързо зад мантинелата. Плътно в дясно и триъгълник не са достатъчни. Но от 4 момичета, на нито едно родителите не са казали това.