Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор

Тя загина на "Тракия", след като камион отнесе кола в аварийната лента
10 окт 2023 14:30, Александър Попов
108
Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор
Снимка: личен архив

От години у нас загиват стотици хора по пътищата. Всеки ден в полицейските сводки фигурират хванати поне 30-40 човека, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Стряскаща статистика... И това са хора, които ще се разминат с тежки наказания, защото по някакво стечение на обстоятелствата са ги спипали преди да отнемат някой човешки живот.

Този шанс го нямаше 23-годишната Стела от Бургас, чиито мечти бяха отнети от такъв шофьор.

Трагедията

На 27 септември камион помита кола, която е спряла в аварийната лента на АМ "Тракия" заради спукана гума. Стела загива, други две са ранени тежко, а трета се разминава с леки травми.

Още по темата
Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, алкохолната му проба също е положителна. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед.

Една напълно обикновена сряда промени всичко

"Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва... Като една чернова, която не може да бъде преписана на чисто, защото листите вече ги няма, свършили са, тетрадката е празна. Тя беше открит и добър човек, винаги усмихната, с чувство за хумор и жажда за живот...", споделя нейният брат Георги пред Dnes.bg.

Стела е изтърсака в семейството, най-малката от общо три деца. Трагедия отнема баща й още докато е малка, и от тогава тя се бори в живота с помощта и подкрепата на своето семейство.

Завършва Френската гимназия в Бургас, а след това се насочва към специалност "Туризъм" във Варна, където тази година успява да защити държавния си изпит с отличен успех - 5.75.

"Скоро щеше да се дипломира и имаше толкова много планове за бъдещето. Пред нея имаше толкова много възможности… Една напълно обикновена сряда промени всичко, отне завинаги нейната светлина, и на нейното семейство. Една спукана гума в аварийната лента и един дрогиран и пиян шофьор, помете колата, нея и всички нейни планове и мечти за живота", допълва Георги.

Семейството й е категорично, че не иска Стела да е поредната жертва в статистиката от "войната на пътя".

"Всеки ден сестри, братя, деца, майки и бащи загиват по пътищата. Загиват по жесток начин и биват забравени, само семействата остават да скърбят. А какво се случва с виновниците, къде отиват те? Не можем и не трябва просто да се примиряваме. Няма да оставим Стела да бъде поредната забравена, изгубена душа. Трябва да сме единни в мъката си и да се борим за справедливост  по пътищата", категоричен е брат й.

Наказанието

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. На шофьора на камиона му е повдигнато обвинение и съдът ще трябва да установява степента на виновност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: ТракиякатастрофаСтела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
16
 
! Отговори
Слава на Израел преди 6 месеца
България е ши бана мутромилиционерска безкрайно корумпирана пост комунистическа държава и това момиче Бог да го прости го е разбрало вече.
23
0
 
13
 
! Отговори
Една мутра преди 6 месеца
Работи за корумпирани чИнгета кара с тъмни стъкла отпред и пие и кара и всичко е точно
22
1
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
Българинът спокойно може да се сложи като цяло под общ "знаменател" ПЕЩЕРНЯК ! Защото с нищо не е доказал,че може да се интегрира към цивилизацията ! За 34 г.демокрация той нито веднъж не си избра политици със съвестта си, а винаги гласува под контрола на шайки и личности които му обещаваха и обещават "светло" бъдеще и съд за корумпираните и нито веднъж не се случи обещанието да бъде изпълнено ! БКП създаде всичко и ще го създава, защото ви познава добре какво е "облагородила" за 45 години власт
21
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 6 месеца
точно обратното: каквито обитателите - такава и държавата. само си погледни входа и околоблоковото пространство. дали "държавата"е направила тая cBuнщuнa, или тези, дето живеете там?
20
2
 
3
 
! Отговори
Статия преди 6 месеца
С цел внушения. За 2022 при 584загинали след алкохол са загинали 6 и 3 заради дрога!!!!!!!! Колко под 1% е това нещастни гнусни ***???? А истинските причини за катастрофи и смърт по пътищата а гнусни ***???
19
1
 
10
 
! Отговори
... преди 6 месеца
продължавайте да си оставяте децата на прозивола- да пият, да дру сат и тн... да ги възпитава улицата... и стават е като тоЯ астралопитек. жалко за красивото момиче.... Бог да я прости.....
18
0
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 6 месеца
защото за да има някаква файда от всичките тия "новини" трябва да са обвързани със съдби и конкретни животи, а не да гледаш "днес на пътя загинаха 5 души" в тия "5-6 тежки катастрофи". някои от тия загинали са самокатастрофирали, други са виновни, защото са изпреварвали неправилно, и има такива, като Стела, които не са виновни за смъртта си. и понеже въпреки забраната все още има пияни и друсани водачи - да, трябва да стане ясно кой загива без вина.
17
4
 
1
 
! Отговори
Митко Николов преди 6 месеца
Язе нищо не знам по въпроса... не ме питайте!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама то и да му вземат книжката той пак ще кара без книжка, ако му вземат колата , ще вземе от друг и пак ще кара!Тия хора само в затвора е им мястото, ама май и там не ги ремонтират добре!
15
0
 
5
 
! Отговори
МЪРФИ... преди 6 месеца
ТО КАКТО И ПИСАХ ЗА ТЯХ МОЖЕ БИ НЕ ТУК ЩОТО ПОЛИТИЦИ КРАДЦИ УБИЙЦИ РЕКЕТЬОРИ СА СРАСНАЛИ СЪС СИСТЕМАТА И СЕ МИСЛЯТ ЗА НЕНАКАЗУЕМИ. НО ТАМ ПРИ ИСТИНСКИЯТ ЩЕ ПОЧУСТВАТ ПРАВДАТА. ВО ЗА ВЕКИ ВЕКОВ.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед."===Защо на този "човек" му е било разрешено да кара? Защо след всичко това все още е имал шофьорска книжка? Защо все още е имал камион?
13
1
 
25
 
! Отговори
ужас преди 6 месеца
Не само пияндурниците карат отвратително, не дай си боже да си млад шофьор в София, тотален тормоз, колкото и да спазваш правилата от разни състезателчета, дето не могат да изчакат един метър.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами то каквито са хората, такава е и държавата им!
11
3
 
11
 
! Отговори
пак ли герабво леке? преди 6 месеца
обикновено дрогираните шофьори убийци са все свързани с гербавите. Семерджиев , убиеца дето сгази дете на Шишман, оня дето уби Милен Цветков...
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каквато Държавата...такива и поданиците за жалост...
9
1
 
11
 
! Отговори
Закон на Мърфи преди 6 месеца
До ГЕРЕНА за наглите където отвличат и убиват за тях по 5 годинки за педофилия и изнасилване онзи с клюна къде беше министър сега е *** са намалили наказанието на 3 години условно!!!Депутатите защо са 240 нали за това влязоха да са 120 хахаха излъгаха ви най нагло и подло
8
5
 
4
 
! Отговори
Язък за момичето, преди 6 месеца
но в България стават по 5-6 тежки катастрофи и всяка една от тях има поне един смъртен случай. Някои от тях са по небрежност, други под влияние на вещества, трети са просто извадили късмета да са грешното място. Защо беше тая увертюра до тук? Защото статиите сякаш се пишат избирателно. Всяка смърт е трагедия, отразявайте ги всичките или нито една от тях, но не и селективно. Като минимум е неуважително към другите пострадали и техните семейства.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ГЕРЕН - И в затвора да работят за издръжката си. Колкото изработи, толкова ще яде, след като му приспаднат наема и консумативите.
6
1
 
10
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 6 месеца
СТЕЛА СВЕТЪЛ ТИ ПЪТ МИЛО ДЕВОЙЧЕ. А ЗА ТЕЗИ ПИЯНДУРНИЦИ НАРКОМАИ. САМО ЕДНО ДО ЖИВОТ. ТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ЗА ДО ЖИВОТ. СИГУРНО ТУК МОЖЕ БИ НЕ НО ТАМ ДОЛЕ ДО КЪТ СВЕТ СВЕТУВА.
5
15
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Оффф хайде стига трагедии политиците ни обричат на глад и мизерия да скитаме немили недраги по таз чужбина ама за това никой не му пика нито за 60% увлечение на парното тока водата ай сектир.шофьорите ли са най големите престъпници ???