Кьовеши: Борбата с корупцията изисква кураж, но и опит, и санкции

Нашите демократични общества в момента са мишени на дезинформация
63
Кьовеши: Борбата с корупцията изисква кураж, но и опит, и санкции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много години се боря с корупцията по високите етажи и по този начин ме познавате. Борбата с корупцията е свързана с правилните закони и тяхното прилагане. Всичко това изисква кураж, но и опит, и санкции. Това каза европейският главен прокурор Лаура Кьовеши на форума "Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност", който се провежда в София, предаде БГНЕС.

Кьовеши заяви, че нашите демократични общества в момента са мишени на дезинформация, като отбеляза, че трябва да различаваме лъжата от истината, доброто от лошото и да знаем наистина какво е справедливо. "Борбата с корупцията е свързана с това да убедим гражданите, че корупцията оказва влияние върху техния живот", подчерта тя.

Европейският главен прокурор добави, че няма страна, която да е опазена от корупцията.

Кьовеши допълни, че борбата срещу корупцията е много трудна на практика. Според нея хората не осъзнават какво означават корупцията и финансовите злоупотреби за Европейския съюз (ЕС) и за сигурността на гражданите. Например, сериозните престъпления, свързани с ДДС, са свързани и с различни други по-сериозни криминални дейности, посочи тя.

По думите й, трябва да мислим извън кутията. Кьовеши е категорична, че не трябва да сравняваме финансовите възможности на криминалните групи, а да намалим техния капацитет. "Нашата политика е да се фокусираме върху разкриването на организирани криминални групи", обясни още тя.

Кьовеши добави, че трябва да организираме нашите приоритети, да запретнем ръкови и да се захванем здраво за работа, защото хората трябва да знаят, че справедливостта е нещо, което могат да усетят.

"Разбрах, че само с постоянна работа мога да спечеля гражданите. Разбрах, че трябва да вършим работата си и винаги да правим това, на което сме способни", заключи европейският главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Лаура Кьовеши
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
приказки за простолю преди 6 месеца
Позалеби , у влашко не я ранеа така , кльощавичка беше, сега се заобли , закръгли се , Урсула добре я обгрижва от ваксинационните планове .
24
0
 
9
 
! Отговори
За Военен режим сме! преди 6 месеца
Добре направи Пиночет, но само в Чили имаха късмет!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да беше си останала в Румъния! Гаранция,че поне щеше да осъди някой и друг престъпник румънец!! А сега нищо.......
22
2
 
19
 
! Отговори
Някой си преди 6 месеца
Фигурантка! Корупция има в ЕС ! Никой още не е осъден!!!
21
1
 
9
 
! Отговори
ала-бала преди 6 месеца
Моме , празните ви брътвежи искат най-много умение . По Брюксел сте утанали у корупция във всичките и разновидности , дори високите заплати са вид корупция , защото са срещу присъствие във вид на мотаещи се сенки от царството на безумието ти некакви празнословия ми редиш , апропо , нещо като алангро и тук територията я превърнахте в корупционна зона най-вече вие , нашите са *** дори за това .
20
1
 
14
 
! Отговори
Герб са гадове преди 6 месеца
Имахме министър председател управляващ 11 години който беше омазан с корупция от краката до ушите в корупция но вие си затваряхте очите. Партиите и техните лидери които са в момента в парламента и управлението са изчерпани и корумпирани. Този модел не рабати министри и депутати трябва да вземат пари за свършена работа и присъствие в парламента заплатите трябва да се дават за това а не на всичките поравно. И намаляне на бройката 80 човека са достатъчни.
19
0
 
11
 
! Отговори
Борба преди 6 месеца
Бори се за румънския народ,ето какво очаква пенсионерите на Румъния,70%увеличение а на нас у.и.че даже и коледни няма да има.ега ти министерството .
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изисква и ново правителство, тотална смяна на политиците и модела в България, защото е ясно, че сегашния неработи. Аз не виждам нуждата от 240 депутата, когато решенията взимат лидерите, а останалите правят каквото им кажат...
17
2
 
10
 
! Отговори
Лицвмери преди 6 месеца
Тази влахкиня се покри когато бг народа митингуваше срещу Шиши . буци и Каскета . Сега всички са в сглобката каскета пак е в някакъв страничен проект и Влахкинчето ръси акъл насам натам.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тая за тва ли е главен прокурор, д се изказва по форуми? нали щеше да бори корупцията, не да приказва?
15
0
 
8
 
! Отговори
Суджук махала преди 6 месеца
Сега не разбрах ще поевтинее ли свинското или Шиши пак ще отърве кожата?
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
как ще я бориш ако идва от най-високото ниво
13
3
 
6
 
! Отговори
Българка преди 6 месеца
Само г-н Делян Пеевски е способен да спре корупцията с България.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази госпожа май вече се бори само на приказки. Хитрите са казали, че ако искаш да опитомиш някого, му даваш пост и пари.
11
0
 
13
 
! Отговори
Дуньо преди 6 месеца
Комшийката Л.Кьовеши,се разходи до България,за да натика още пара в свирката на локомотива.Голямата наша "спасителка",обърна палачинката и си заживя спокойна.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
@Андреа точно никога ще си ги забравиш... Хихи пак ли ще се почустваш, гледай малката... Вие сте елементарни уотсън.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой няма да арестува , изобщо няма да се учудя , ако и нея са захлебили
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз не знам какво прави тази госпожа тук . Още докато пристигна разбра , че при нас корупция няма и никога не е имало .
7
0
 
19
 
! Отговори
Зрител преди 6 месеца
Журналистка пита политик: - Кажете, какво е положението общо взето? - Ами, общо взето, каквото е било общо, вече е взето!
6
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Изглежда ми че й е наедрял кокала на Лаура