Тестват системата за ранно оповестевяне в 14 области в страната

Системата ще бъде задействана от 11:00 до 11:30 часа
Обновена: 17 ное 2023 10:47 | 17 ное 2023 09:28, Елка Василева
30
Тестват системата за ранно оповестевяне в 14 области в страната
Снимка: архив, БГНЕС

Функционални тестове на системата за ранно предупреждение и оповестяване ще бъдат проведени в 14 области на страната, съобщиха от МВР.

Системата ще бъде задействана реално за времето от 11:00 до 11:30 часа в Бургас, Варна, Видин, Враца, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Враца, Смолян и Стара Загора.

От МВР припомнят, че в рамките на тестовия режим ще бъдат излъчени гласови съобщения за техническа проверка и звукови сигнали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 5 месеца
Тази система е американска и е разработена преди 10 години. Сега са изкомандвали всички държави от НАТО да я въвеждат. И между другото съобщенията които пращат не са SMS а са WEA които директно ти хакат телефона от разстояние и игнорират настройките. Примерно дори да си забранил съобщенията и да си спрял звука пак могат да ти пратят съобщение със аларма. Също така тези съобщения могат да се изпращат и до включени телефони в които изобщо няма SIM карта.
8
0
 
3
 
! Отговори
Еrror 404 404 404 40 преди 5 месеца
Първия път като ми пратиха таз аларма със съобщение от президента ми изкараха акъла!Рекох си че е почнала война и президента ми праща съобщение да бягам да го спасявам!И се чудех що пък точно аз..
7
2
 
5
 
! Отговори
това преди 5 месеца
е следващата система за тормоз. Скоро всеки дъжд и полъх на ватъра ще се счита за изключително опасни и ще ни облъчват с смс
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 5, по-скоро е част от професията ми да тествам разни неща и огромна доза любопитство. За разлика от такива като теб :)
5
1
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 5 месеца
Точно така няма да си роб на системата я! Покажи им как се прави!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей човек не може да си тества системата без балканския селянин да се направи на интересен...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Идеално. Ще тествам дали блокирането реално работи :)
2
2
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
И защо на тестовете ви пише заблуждаващато "Съобщение от президента"?Президента ли го праща това?И какво е това BG ALERT?Тука е България и пращайте на разбираем български език бемамка ви!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде бе тези не усвоиха ли (откраднаха) парите вече,че още правят тези циркове? На един адрес в дружба, петдесет фирми, ДЗЗД -та и всякакви видове мошеници