ТОЛ камерите ще отчитат средна скорост на пътя

Очаква се системата да заработи до четири месеца
25 ное 2023 08:31, Александър Попов
64
ТОЛ камерите ще отчитат средна скорост на пътя
Снимка: БГНЕС

ТОЛ системата вече отчита средната скорост на движение не само по магистралите, а и по останалите републикански пътища. Довършва се сертифицирането й за тази цел от Института по метрология, съобщава БНР.

ТОЛ камерите вече снимат и за превишена скорост. Министерството на вътрешните работи, агенция "Митници" и Националната агенция по приходите вече разполагат с данните от тол системата, обясни Георги Темелков, директор на националното тол управление.

"В момента текат тестове на самите устройства - специални камери, които се подлагат на различни температурни амплитуди от минус 40 до плюс 40 градуса с електромагнитни импулси за устойчивост на самата техника. След което предстои да се промени Закона за движение по пътищата, да се вкара понятието средна скорост, а и начинът, по който ще бъдат измервани и правоприлагани съответно ползвателите на пътната мрежа. Както даваме информация и за общодопустима товарна маса, която считаме, за съжаление, тенденция в доста негативни отношения, защото се кара масово с претоварване. Целта е просто да приведем по-висок санкционен режим, за да има някакво по-високо възпитание на водачите и контрол на пътния трафик", коментира Темелков.

Очаква се системата да заработи до 4 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: тол системаТОЛ камера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Мозъчен тръст преди 4 месеца
Нека обясни г-н Темелков, защо пътя между Варна и Добрич е втори клас път при условие, че този път покрива всички изисквания за първи клас път и се наливат често много пари в основни ремонти! Може би АПИ по тази начин субсидира бедните Добруджански зърнопроизводители с по‐ ниски ТОЛ такси, а до миналата година и без ТОЛ такси?
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да бе, ей сега някой дето кара с 200, ще реши да почива 1 час, за да може пак да кара с 200. Вие хептен откачихте тука в коментарите. Просто няма да може, да карате бързо. Приемете го.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТОЛ системата я готвят за поредното държавно частно дружество.И едни парички от 95 % от приходите да влизат в едни наши момчета.Като четирите фирми сега в далаверата наречена ,,Еко такси".Приблизително същото ще се случи.Е тая държава нищо случайно не се въвежда И никога в нужда на народа...Запомнете.Тая държава не ражда нищо полезно.Както и се канят за ,,Лукойл" .Комуто бъдещ собственик ще бъде Делян Пеевски , след отпадането на ,,Магнитски " от него.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А трябва ли заради един крадец на домати да въведат военен режим в държавата...Само питам.Това , че един ,,джигит", син на един барон от къщите за ,,Ако измамите", да тормози града , да въведеш полицейски час за всички намиращи се в града.Или заради един депутатски син. Който не знае що е ограничение във всичко, народа да си пати..Това чудо ТОЛ системата е само повод да те мачкат и смучат .Една немощна държавна машина , свикнала само на данъци и нищо друго.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джигитите не карат с 200 защото бързат да стигнат някъде, те не закъсняват за важна среща, те го правят защото така им харесва. Както колеги са споделили в коментарите по-долу - ще има 200 на магистралата и на последната бензиностанция преди крайната камера - време за релакс, хапване, качване на клипчета от шофирането с 200 в тикток и така, а леля ти Пена, дето се е завеяла и не е видяла безумното ограничение от 60км/ч на магистралата и го е минала със 100, ще получи двоен подарък.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой ще ,,стопанисва ' ТОЛ системата ,че виждам тука един мноооого заинтересуван системата да заработи.Предвждам държавата след известно време да я повери на частна фирма.Поради липса на ресурс и изчислителна техника.За това и някакви тук толкова да я желаят час по скоро .Ще влизат едни пари в частни дружества от стари другари и нови мекерета
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко ще е средната скорост, как ще се изчислява за различните пътища, където има многобройни различни участъци с различна максимална скорост? Как ще бъдат информирани шофьорите за нея? Нови знаци може би? Какви ще бъдат наказанията при превишаването? Доста неясноти има, а може би точно това е целта. Веднъж годишно да се отчиташ пред КАТ с хилядарка-две за превишена скорост без да задаваш въпроси.
41
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Закъсаха я състезателите. Ше ги слагат на трупчета.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По пътищата е пълно със "забравени" знаци за ограничение на скоростта - до 10, до 20, до 30, до 40 км/час и т.н. Днес минах по път, на който ограничението би трябвало да е до 90 км/час (път извън населено място), но имаше до 10, до 30, до 40 и до 50 км/час на сравнително краткия участък.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С тази средна скорост ще стане като при комунизма - получаваш 400 лева, харчиш 200 и 200 лева спестяваш на влог. Караш с 200 по магистралата, почиваш си на някоя бензиностанция или крайпътно заведение 1 час и продължаваш с 200.
38
0
 
3
 
! Отговори
Селски бег преди 5 месеца
Влизаш с двеста , караш из селото . После се напиваш в кръчмата и след час излизаш. Средна скорост 0.2 км/ч
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лошият път не е ли нарушение.Или май по е лесно да пишете за народа кога и как е нарушил ,,закона".Ами в миналото през комунизма , че и до днес , закона е бил нарушаван многократно от народа.Иначе как от 200 лв . заплата която получава през комунизма , ще харчи 300.Нали се сещате , че е от нарушение на закона ,,не кради"..Лошото управление предполага и нарушаване на правилата.Има природни закони които не може да заобиколиш...Но комуниста смята , че винаги е прав..
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лошият от не е ли нарушение.Или май по е лесно да пишете за народа кога и как е нарушил ,,закона".В ми скоро закона е бил нарушаван многократно от народа.Иначе как от 200 лв . заплата която получава през комунизма , ще харчи 300.Нали се сещате , че е от нарушение на закона ,,не кради"..
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да, добре дошли в света на следенето, не само ще ви следят, но и ще знаят кой къде ходи, и тези данни се запазват завинаги
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Подкрепям, перфектно е. Крайно време е да се научат да карат нормално, ако не могат сами да се научат, нека държавата ги научи. Може ли на тест с тия камери, от 200 коли 50 да са в нарушение. Ай сиктир ве гамени.
33
0
 
0
 
! Отговори
Нямах намерение преди 5 месеца
да пиша,но "модерния бизнесмен" ме провокира. Как може да си с толкова големи претенции и в същото време в почти всяко изречение от коментара ти да има поне по една правописна грешка. Това показва нивото и качеството на образованост на подобни "бизнесмени" ,а оттук и отношението им към подчинени и служители!
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Честно казано ми е кеф, не може да си карам на магистралата със 120-130 и некой да ми се залепи и да ми свети да се мръдна. Ще се мръдна ама той ще си плати за това, че много бърза.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези с нелепи коли и нелепи бради, ревете ли като оплаквачки, а? Значи решението е правилно. Ако асен почне да събира глобите ще го призная за не напълно безполезен.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И как ще изчислят тази скорост, след като това е само едно физично понятие?
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крайно време беше, това ще дисциплинира тия с големите коли.