Рибата се вмирисва откъм главата: Защо футболът ни удари дъното?

Политиката и футболът често са на едно игрище
28 ное 2023 15:30, Анисия Иванова
66

Президентът на БФС Борислав Михайлов подава оставка. Оттеглянето му беше поискано многократно, а случващото се във Футболния съюз стана повод за бурните протести, които видяхме на 16 ноември.

"Болшинството от феновете и медиите настояваха Борислав Михайлов да прояви разум и да подаде своята оставка, след което да бъде насрочен Конгрес. Другата седмица ще стане ясно кога ще бъде и как ще се проведе. Има дискусии кой Изпълком ще го свика, дали е легитимен", каза спортният журналист Иво Тонков в студиото на "България сутрин".

Той не очаква Михайлов отново да се кандидатира за шеф на БФС, но не го изключва като сценарий.

Още по темата
"Общественият натиск е толкова голям, че управниците в БФС трябва да предприемат някакъв ход. Някой трябва да му приеме оставката. Подава я, но това не означава, че слиза от пиедестала. Нищо няма да се промени, виновни са всички, а рибата се вмирисва откъм главата. Когато цялата ти структура е създадена по този начин, знаем как се работи в зоналните съвети. Не е редно големите отбори в България да бъдат равнопоставени на нискоразредните, които са зависими от БФС. Уставът трябва да бъде променен", каза още Тонков.

Журналистът цитира изказване на Михайлов, че Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров не били учили и не били подготвени да управляват БФС. "Никой не е подготвен. През тези години трябваше да има някаква приемственост.

Спортният журналист Росен Ангелов отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че винаги от БФС отчитат позитивното и дори си поставят отлична оценка.

"Едва ли е добро това, което оставят след себе си. Националният отбор продължава дълго време да няма класиране на голям форум, клубният футбол е на ниво, което в повечето случаи не е за коментиране. Михайлов вече си тръгна един път, след това се върна, дали да не очакваме нещо подобно... Нещата не зависят нито от клубовете, нито от самия Борислав Михайлов", смята той.

Според Ангелов въпросът е дали на следващия Конгрес ще видим масовка от кандидатури или ще се съсредоточим върху двама кандидати.

"Появи се името на Красен Кралев, който в сянка е заявявал подобни намерения. Човек като Лъчо Танев не отрече, а е тесен специалист в тази материя. Не е нормално клубове като ЦСКА и "Левски" да имат еднакъв брой гласове с клубове от четвърто и пето ниво", посочи журналистът.

По думите на Ангелов политиката и футболът доста сериозно са на едно игрище, а "нещото, което толкова време държеше Борислав Михайлов, може да се окаже нещото, което ще сложи следващия президент на БФС".

"Всеки от кандидатите трябва да изложи стратегия за развитие на българския футбол. Да имат мотивация треньорите да работят с децата. В елита трябва да задължиш клубовете да залагат на българските играчи", каза още Ангелов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 месеца
Алчност и некАдърност създават вкус неповторим.Ще намерите във фризерите на Марс,сега в София,скоро и в други градове.
59
1
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 7 месеца
Нещо ми цитираш правила,но за А група не стига само членски внос,нещо не ме разбираш или,та ти трябва да имаш бюджед и то доказан,а не бюджед основан на дарителска кампания(Левски)да нямаш превишени задължения към НАП и т.н.Да не говорим че максимум 7-8 отбора отговарят на това,справка прочети правилата в Румъния,дори и да си първи в 2 група не влизаш в 1 група ако не си докажеш бюджета дори има и минимум.И отбор с 10 фена в А Група намирисва на пране на пари.
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БФС е федерация с същите правила са и федерациите в другите държави. Финансирането на такива клубове е проблем на самия клуб.Докато си плащат членски внос и участват в футболни мероприятия, са законни и с право на глас.Фантоми стават, когато не представят тренировъчен план, спрат да участват в турнири. Обикновенно в началото на всяко общо събрание, такива клубове се изключват от БФС с общо гласуване.
57
1
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 7 месеца
И как клуб с 10 фена се самоиздържа в А група,а финансовата обезпеченост в професианалната лига мисля че не е като на отбори само с (клубен живот).А клуб без фенове си е чист фантом или български феномен.
56
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 7 месеца
Единствения изход от това положение е друга държава да ни окупира.Тогава няма да има депутати,министри,президенти и БНБ няма да има.Футбол ако има ще е в истинско първенство,с истински стадиони и публика не от ***.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Клуб че с 10 фена, за да е член на БФС, първо трябва да е регистрирано по закона за спорта. Да има треньор с лиценз от спортната академия, после количество играчи и да участва в съответните мероприятия, да има тренировъчна програма и пр клубен живот.Точно тези организации са в основата на футболната игра и без значение колко фена имат, са членове на БФС с право на глас. Професионалните клубове си имат обединение Професионална Лига и свой председател. Тя също е част от БФС. А феновете са никой
54
0
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 7 месеца
Още не сме ударили дъното,дъното ще е когато се окаже .че всъщност не е подадена оставка.А за разни шефчета на клубове с по 10 фена,това е изгодно,а за вечния шампион с 5-6 хил. да не говорим,а за един криминален лиценз от приятел към приятел???
53
0
 
4
 
! Отговори
Да си го кажем... преди 7 месеца
Бандити -мафиози командват нещата в Бг -спорта.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 51 От 44-та ли е ударил дъното футболът ни ве, льольоооо, затова ли станахме 4-ти в света 94-та, защото от 44-та сме ударили дъното? А преди 44-та къде бяхме ве, евроджендерасте?
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То цялата държава е вмирисана, футбола е само едно олицетворение
50
8
 
7
 
! Отговори
ЯнкоШумкаров преди 7 месеца
200 комунистически фамилии държът и притежават всичко в България те са свързани с Русия и всичко е мафия!
49
8
 
2
 
! Отговори
ЧестнаЯнкошумкарска преди 7 месеца
51 От 44та е ударил дъното заедно с целата държава бе льо льо
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Та той от 25 години е ударил дъното бе, смееешници!
47
0
 
3
 
! Отговори
Маджо преди 7 месеца
Жесток хит немога да спра да си го пея - До синьо ме целувай като за финааал!
46
2
 
3
 
! Отговори
Е затова преди 7 месеца
Чалга м.у.р.в.и.т.е. Ще карат G класи в България както в случея с вашите пари купени от перуки и бизнесмени в кавички а вие драги ми смехурковци с под минималната ще живеете или с 1000 лв и ше ти кажат ако си недоволен и толко няма.Това е българското мутро комунистическо робство.Да ви е честито!
45
1
 
6
 
! Отговори
kOKO преди 7 месеца
Само Харуна Бабангида може да оправи футбола ни. Поканете го за президент! Има редица предимства- няма общо с черното тото, освен че е черен, по- евтина издръжка от Боби, пие по- малко, не е плешив, малко по- умен е, не е много нагъл, ако нещо сгафи ще се вижда от далеч и няма да може да се измъква лесно през задните входове.
44
0
 
5
 
! Отговори
Добра поговорка преди 7 месеца
Но някакси се налага сравнението:футболът ударил дъното заради лошо управление,а държавното управление,икономиката,социалният и общественият живот нима са в небесата?Със сигурност можем да се хвалим,че политическата ни класа,по нивото на живота и всяческото си обгрижване от националния бюджет като заплати бонуси, екстри и пр. е на световно ниво.Ами тогава какво им пука за народа?
43
0
 
10
 
! Отговори
Дядката преди 7 месеца
Държавата е в плен на СиК аджите!Футбола е в плен на СиКаджии , какво чакате ?Затова няма публика , защото всичко се урежда от мафията на СиК!Освен това всеки СиКаджийски клуб си има боен отряд от побойници и публиката бяга от мачове , страхува се!
42
1
 
3
 
! Отговори
ПреславаПееНаПерукан преди 7 месеца
До синьо ме целувай!Като за финаал.Пара от черно тото цел живот софрааа.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не само футбола, цялата държава. Грешка територията