Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците

Крадците нямат предпочитан район на София
16 дек 2023 14:45, Елка Василева
98
Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците
Снимка: архив, БГНЕС

Всяка година по Коледа и Нова година хиляди хора пътуват, оставяйки домовете си празни.

От полицията в София напомнят, че често това се използва от крадците, които влизат в празните жилища и крадат злато пари и техника.

Марио Киричков от Криминална полиция заяви пред БНР, че жителите на София не е добре да оставят апартаментите си без надзор по празниците и да не се хвалят в социалните мрежи за наличието на пари, скъпи вещи или автомобили.  

„Празниците са по-рисково време. Криминалният контингент си набавя информация, че в някое жилище се съхранява голяма парична сума или златни накити.

Крадците нямат предпочитан район на София“, казва Марио Киричков и добавя, че информацията крадците си набавят чрез близки на лице, което демонстрира благосъстоятелност.

А ако евентуално хората са се похвалили къде ще пътуват за празниците в чужбина за по-дълго време, това със сигурност ще доведе до кражба от жилището, каза още Марио Киричков.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 70 Питам за лична банкова сметка как може да се източи. Трудно, но можело казваш? Давай, кажи как!
67
0
 
2
 
! Отговори
Не е лесно, но може преди 4 месеца
... достатъчно реални, за да излъжат автоматизираната система за засичане на измами, че са легитимни бизнес партньорти, може да се ползват, като бенифицентни. Тайната е, да излъжат служител в банкта или още по-лошо - компютъра им, че ТИ или счетоводител искате да правите тези преводи. Може да се изготвят фалшиви разписки и прочие. Колкото пвоече пари имаш в такава сметка, толквоа повече усилие биха положили недоброжелателите, за да я източат. Както казах - трудно е, но не е невъзможно.
66
0
 
3
 
! Отговори
още нещо преди 4 месеца
Ако все пак решат да се хвалят направо да кажат на крадците къде са оставили ключа да не им раозбиват вратата.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
мен няма да ме има. Имам много пари у нас. Успех!
64
0
 
2
 
! Отговори
Не е лесно, но може преди 4 месеца
"По отношение на това че някой може да ми вземе пари от банковата сметка или направо да ми я източи много ще съм ти благодарен да узная как става този номер" - Става много трудно, ако е лична банкова сметка. Но ако е фирмане банкова сметка, с която се разплащаш често, може да стане по-лесно отколкто предлагаш, ако недоброжелател се докопа до някаква информация, която може да се позлва за потвърждаване на идентичността ти. Няколко фирмени сметки, през които е имало транзакции, които изглеждат ...
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И не си публукувайте снимки, накичени с 3 кила златни бижута, а в заден плкан да се вижда някоя реплика на Феберже, за която сте споменали, че е от истинско злато и рубини ...
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 63 Моето дете, заври си съчувствието ми знаеш къде. Ако съчувствам на някой и реша да му дам пари, това няма нищо общо, че може да ме излъже да му дам пари. Впрочем аз на никой в този живот не вярвам, така че няма как да ме излъже за пари някой. Или искам да му ги дам или не. По отношение на това че някой може да ми вземе пари от банковата сметка или направо да ми я източи много ще съм ти благодарен да узная как става този номер! Ще ми кажеш ли? :))))
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 56 - И ако някой "заповядя", независимо дали е престъпник или не, ти ще си отговорен за всички щети и може да ти се предпише умишлен опит за убийство (или направо убийство), ако капаните ти са достатъчно опасни. Пробелмът тук е, че капанът няма капацитета, да различи враг от доброжелател. Ако сградата избухне пожар и вътре влезе пожарникар? Ако крадец се покатери през прозореца, а полицай го подгони да го арестува и стане жертва на капаните?
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 63 - Брале - онзи или тролва яко или има 69 точни IQ теста. Не иска и няма да разбере, за какво говориш.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До К.р капан /56/ - Ами добре, че е оцелял. И си личи, че е преди 10 години. Ако беше тая година, тоя от историята, щеше да е с пон 4-5 години присъда ... защото зкаоните бранят крадците.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 55 Нищо не си разбрал. Този, който е решил да те ограби, предизвиквайки у теб съчувствие, не е по-добър от квартирните апаши. Що се отнася до източването на банковите сметки, за тази цел си има специалисти. Затова е най-разумно да не споделяш информация.
57
0
 
5
 
! Отговори
Ловджия преди 4 месеца
Аз казвам, че ще пътувам, но търпеливо ги чакам... Елате, и ще ви е за последно!
56
2
 
5
 
! Отговори
До К.р капан /56/ преди 4 месеца
Достатъчен е един недружелюбен, породист доберман, научен да клечи зад вратата и да чака неканени гости. Преди повече от 10 години се чу подобна история, как един се прибрал след като два дена отсъствал от дома си и заварил ром, проснат по гръб на пода в антрето, а доберманът върху него и го държи за шията чрез захапка. Ромът бил жив и в съзнание, но се бил находил по голяма нужда. Доберманите имат странен характер, но са упорити и в такива моменти вършат добра работа.
55
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Какъв е смисъла да биеш път до Гърция,ако не те видят във Фейсбук?
54
0
 
2
 
! Отговори
VD преди 4 месеца
Защо, хората от години са достатъчно глупави да го правят и го правят редовно, защо да спират сега?!?
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
е то 6-7 бона за българина са милиони...
52
0
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 4 месеца
Точно така е, както си го написал. Не са малко кифлите, които си въобразиха, че могат да се втурнат в бизнеса, използвайки само 4-буквието си и като станат нечии любовници, да станат и фактори в бизнес-отношенията. За някои от тях така и не се разбра какво им се е случило, просто изчезнаха от харизонта. За други се разбра и съдбата им служи за урок на други подобни кандидат-ловджийки на богаташи. Но този, за когото писах, няма отношения със силоваци, наивно се влюби в манипулаторка и се провали
51
0
 
5
 
! Отговори
К.р капан преди 4 месеца
Аз ще пътувам и цял месец апартамента ще е без човек. Само че това може да е пълен пунтаж. И да ви чакам добре въоръжен и с доста неприятни капани като трифазен ток и нервно паралитичен газ ...Заповядайте.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 49 Нищо не каза в момента! Роднини или познати можели да ми откраднат пари от банковата ми сметка? Това не е кражба, а доброволно даване на пари от мое лице на някой. Правиш ли разлика между това някой да ти открадне пари от банковата сметка и от това ти доброволно да дадеш пари на някой които си изтеглил от банковата си сметка? Бе колко откачени станахте тука бе? Мауахахаххахаа...
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 52 - То и от "уста на уста", се чува често. Аз затова зпаочнах да правя партита вкъщи. Почнаха едни слухове, че едва ли не сме мулти милионери. То на страха очите са големи, ама и на зависта не са малки. Един комшия ме пита, що не съм карал Бентли. Той ако бил с моите пари, щял да кара батнели. Абе брат - аз вадя 6-7 000 лева на месец, преди данъците. Толкова вади управител касиер в супер маркет в чужбина ... Айде кротнете се малко! Аман!