Шефът на Програмния съвет на БНР: Митрофанова заплаши България заради паметника и Лукойл

В спряното интервю имало директни заплахи
19 дек 2023 09:52, Петър Бойчев
260
Шефът на Програмния съвет на БНР: Митрофанова заплаши България заради паметника и Лукойл
Снимка БНР

В сваленото интервю с руския посланик Елеонара Митрофанова имаше директни запхлахи към България. Това зави в предаването "Нещо повече" председателят на Програмния съвет на БНР Даниела Късовска.

"Имаше заплахи в това интервю (интервю на водещия на "Политически НЕкоректно" Петър Волгин) към България за решенията и позициите, които тя взема, в две посоки - по отношение на Паметника на съветската армия и по отношение на бъдещето на "Лукойл". Директни заплахи, че България ще понесе последиците от тези свои решения", каза Късовска. Според нея въпросът за решението да бъде поканен този събеседник трябва да бъде зададен на ръководството на "Хоризонт", защото програмите на БНР имат автономност да вземат такива решения.

"От гледна точка на стандартите проблемът не е толкова, че е г-жа Митрофанова. Ако интервюто беше направено в друг формат - с журналисти, не които г-жа Митрофанова си е пожелала, нямаше да има никакъв проблем то да прозвучи по Българското национално радио", каза още Късовска.

Програмният съвет на Българското национално радио взе решение в събота да препоръча на ръководството на програма "Хоризонт" да не излъчва интервюто с руския посланик в България Н.Пр. Елеонора Митрофанова в предаването "Политически НЕкоректно" заради неспазване на журналистическите стандарти.

Председателката на Програмния съвет на БНР заяви, че не приема укорите, че са реагирали късно с решението си и че реакцията им е дошла, след като председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е направил публично изявление. "Ние реагирахме веднага след като интервюто беше готово за излъчване. Това беше в 19 часа, в петък", каза тя и обясни, че процесът на запис, превод и подготовка на подобно интервю не е кратък.

По думите на Даниела Късовска Програмният съвет, според правомощията си, може да прецени дали един готов продукт отговаря като качество на журналистическите стандарти и принципи. Програмният съвет може да даде ясно становище, но той не може да взема крайни решения, подчерта тя.

Не за първи път Програмният съвет се занимава с казус, свързан с Петър Волгин и с предаванията, които той води, подчерта още Късовска и припомни за конкретно решение за нарушени стандарти, "когато в рамките на негово предаване беше съобщена дезинформация за кораба "Царевна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
6
 
20
 
! Отговори
Галина преди 4 месеца
Да чуем оригинала на госпожа Митрофанова, а не свободните съчинения на госпожа еди коя си, защото утре, може да стане госпожа никоя си, а Митрофанова е дипломат от кариерата.
185
2
 
5
 
! Отговори
До 188 преди 4 месеца
Що трябва да слагам други очила, другарю? Когато американците бомбиха арабските държави, съм спорил с моите познати американофили.
184
9
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 4 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
183
11
 
5
 
! Отговори
Браво преди 4 месеца
Благодарение на другарката Митрофанова,много българи го настигна отрицателна обич към Рассия и рассианците.
182
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 124 2 - Това, че ще свалиш русофилските очила и ще наденеш американофилските, не решава проблема. Който си е немислещ, очилата не му помагат. Кара го на опорки.
181
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая явно не е разбрала, че интервъто видя бял свят и си кара с опорките за заплахите. Чух ги "заплахите", направо цяла нощ не мигнах. Ама не заради тях, а заради простотиите на такива, като тая ухилена зелка.
180
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
184 поръчков, спри да врещиш от множествено число, всеки вижда че само ти си тук. Никого не представляваш.
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Програмен съвет сем мисирешка гилдия всичко е купено от сащ. Фондация америка, отворено общество блумбърг стотици нпота
178
14
 
5
 
! Отговори
НЕ ИСКАМЕ .... преди 4 месеца
Да слушаме заплахите и изнудванията на РУСКАТА ТЕКНЕФЕС- КОБИЛА МУТРАФОНОВА---ТЯ НИ Е ПРОТИВНА И ВРАГ НА БЪЛГАРИТЕ!!!
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
183 ти дори не си можел да четеш през 2000г., не че сега можеш. Опорки дрискаш спуснати и нищо друго.
176
12
 
2
 
! Отговори
ВЯРАТА В РУСИЯ.... преди 4 месеца
...И РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ, СЛЕД 9.09.44г. МЕ НАПРАВИХА БЕДНЯКА И ПРОСЯКА НА ЕВРОПА И СВЕТА....ХАХАХА....НЕ НАМ...НЕ НАМ....ВЕЧЕ..!
175
9
 
1
 
! Отговори
До 124 4 преди 4 месеца
И ми посочи някоя окупирана от англичаните държава през 2023 година!!!
174
1
 
1
 
! Отговори
До 124 3 преди 4 месеца
Долните ми два коментара излязоха наобратно, защото днесаджиите изтриха първия, разбира се.
173
6
 
6
 
! Отговори
До 124 преди 4 месеца
Къде в коментара ми прочете нещо за англичаните??? Ненавиждам имперската политика независимо от това коя държава я провежда. Ако на руснаците им пукаше за България, щяха да ни освободят още през 1774 г., а не да чакат до 1878 г., когато търсят как да си възвърнат загубените позиции в Черно море след Кримската война (1853-56). Заради имперската им доктрина, бяхме разпокъсани в Берлин през 1878 г, трябваше да се бием със сърбите през 1885 г,
172
6
 
4
 
! Отговори
До 124 2 преди 4 месеца
...години наред финансираха терористични движения, поощряваха антибългарската пропаганда в Македония, организираха антибългарската коалиция през 1913 г, и ни нападнаха по време на ПСВ. Свалете си русофилските очила и гледайте на историята реално и обективно!!!
171
7
 
3
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАМЕ.... преди 4 месеца
....НА РУСКИТЕ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛЪЖИ , ПРОСТОТИИ И ГАДНЯРСКИ НОМЕРА....ПОЗНАВАМЕ ГИ ОТДАЛЕЧЕ...ХАХАХАААА!!!
170
9
 
3
 
! Отговори
АЗ ВЯРВАМ: преди 4 месеца
НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И МЕДИИ----НО, НИКОГА НА РУСКИТЕ ПРОСТОТИИ И ВРАЖДЕБНИ ПРИКАЗКИ!!!!!!!!!!!
169
3
 
3
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 4 месеца
ФАКТ ЛИ Е, "ДАЛАВЕРАТА" С ЦЕНАТА НА РУСКИТЕ ГОРИВА...?????!!!!НАЛИ, НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ----САМО БЪЛГАРИТЕ РЕШАВАТ, ЧИЙ ПАМЕТНИК ДА ПАЗЯТ И ПОЧИТАТ!!!!!???
168
3
 
13
 
! Отговори
Заплаха ли? преди 4 месеца
Ако е имало заплахи, то тогава аз искам да ги чуя официално!!Не ми разказвайте какво е говорено. И тия плиткоумниите жълтопаветни папагали дето бързат да сеrат тука - само да ви подсетя - вие сте функционално неграмотни хомо-амеби! Русия никога не ние була враг, няма и да е!
167
6
 
5
 
! Отговори
ДЪРЖАВА --ВРАГ преди 4 месеца
.....НЕ МОЖЕ И НЯМА ПРАВО ДА ЗАПЛАШВА МОЯТА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!