В Пловдив: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!

Протест срещу паметника на Альоша в града
Обновена: 2 фев 2024 13:13 | 2 фев 2024 13:13, Петър Бойчев
666
В Пловдив: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!
Снимка БГНЕС

В Пловдив снощи се проведе хепънинг срещу паметника на съветската окупация Альоша. Пред бюста на Апостола на свободата Васил Левски участниците разпънаха огромен транспарант с надпис: "Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!", съобщи БГНЕС.

На северния край на хълма Бунарджика, където се намира паметникът на руския император Александър II, имаше друго послание: "Вашият Христос погуби нашите освободители". Това е отговор на твърденията на местните социалисти, че Альоша е новият Христос на България.

В подножието на паметника на съветския воин бе поставена табела с надпис: "Този паметник е посветен на тези, които окупираха България, репресираха нейната интелигенция и я превърнаха от модерна европейска държава в изостанала съветска провинция".

Инициатор и организатор на протеста бе пловдивският адвокат Станислав Станев. Вчера бе Ден за почит към жертвите на комунизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
584
12
 
22
 
! Отговори
Оффф преди 3 месеца
Е то всички комунистически паметници възхваляват съветската армия и всички са с оръжие.Като падари са ги сложили .Да знае бг народа кой ги управлява.
583
2
 
5
 
! Отговори
Йокин преди 3 месеца
Що обвинявате,сегашното за топене на нацията/?ПРЕДИ9.9,Е ИМАЛО МНОГОДЕТНИ СЕМЕЙСТВА.ТРЯБВАЛО Е РАБОТНА РЪКА,ЗА ПОЛЕТО.СЕГА Е ДРУГО.НИТО СЕ КОПА,НИ ЖЪНЕ НА РЪКА.А И ДЕТСКИТЕ,НЕ СА КОЙ ЗНАЕ КОЛКО.
582
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи сетиха се за Апостола, ама трети март им пречеше, щото ги бил разделял. Това са Кириак Стефчовците на България
581
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега се сетиха, че са българи, а лятото оплюваха Радев за пилона
580
21
 
11
 
! Отговори
Теодоро преди 3 месеца
Прости хора!! Слава на Русия и комунизма!!
579
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въоръженият войник, който грозно стърчи над хилядолетия град Пловдив, трябва да бъде преместен в музей на соца. Там руски делегации ще имат възможност да му се любуват, след като толкова го обичат. Също и българските рускопоклонници.
578
4
 
17
 
! Отговори
: преди 3 месеца
Плиткоумници , прочетете другата статия и се замислете кое е по-важно , премахването на някакви камъни , от които ще спечелим само вредно внимание към жалката ни държавица или това, че сме на 11-то място в СВЕТА по стопяване на нацията и политиците ни нямат никаква стратегия за това , шматкиии !!!
577
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прости Апостоле, че българина няма срама и пред твойта памет.
576
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До БГ реалност 572 - Ха ха ха ха ха, само дето този професор е еврейче по произход и стана първо аспирант, после учЕн и накрая професор благодарение на връзките и служебните позиции на тъща си по комунистическо време. А майка му беше някакъв фактор в някогашния Коларовски районен комитет на БКП-София.
575
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 545 - Нито един евреин не е вкаран в газова камера. Хабер нямаш от това, което установиха толкова много учени и някои от тях дори понесоха санкции, защото още преди десетилетия е гласувано мракобесното решение да не се оставят под съмнение "истините" за т.нар. Холокост, изфабрикувани следвойната с една единствена цел - да се измъкнат от хазната на Германия колкото е възможно повече компенсации. В крайна сметка пак става въпрос за пари.
574
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
539, 543 - Тидане се окажеш някое еврейче, на което са платили и са му поръчали какво точно да пише тук? Лош избор са направили, ти имаш нивото на осмокласник, завършил основното си образование по Тошово време и получавал тройчици по всеки предмет, осланяйки се дамо на това, което механично е попаднало в паметта му, докато е вегетирал в час.
573
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Долу азиатския окупатор! Да живее България, такава, каквато я е виждал Апостолът: Демокрация за всички, които се нареждат зад критерия за хуманизъм. България - една за всички, с изключение за путлеровските фашисти и изродени изчудия.
572
0
 
9
 
! Отговори
Атмаджа преди 3 месеца
Нечестивите няма да оставят ни спомен,ни корен.
571
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
О, ПАТРИОТИ, ПАТРИОТИ! О, ХАМЕЛЕОНИ, ХАМЕЛЕОНИ! Христо Ботев
570
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фашизмът няма място нито в Пловдив, нито в друг град. Не е редно да намесвате Апостола заради вашите политически внушения и възгледи!
569
11
 
12
 
! Отговори
СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 3 месеца
Атлантите на атлантизма, а не примитивите опънали плаката добре съзнават за какво е паметникът Альоша. България беше съюзник на Хитлериска Германия и Италия (както и повечето европейски страни междувпрочем) На нас като славяни и създатели на славянската цивилизация великодушно ни бе простено и разрешено от Русия (със доброзорното съгласие на Англия и САЩ) да бъдем "освободени", а не победени от нацизма. Унгарците бях победени. Като не познаваш уроците на историята ще я изживееш още по-трагично
568
4
 
12
 
! Отговори
Жорж преди 3 месеца
Абе, прокуратурата се самосезирала за къщата, що не се самосезира за Галето от посолството.
567
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АХАХАХАХАХ толкова типично от pycopoби да изръсят, че Альоша им бил Христос, все пак същите се кланят и на Аллах когато става въпрос за Блатото нищо не ме учудва от тия плазмодии
566
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 593 Е приличаме си на нас си
565
1
 
8
 
! Отговори
Транспаранта ... преди 3 месеца
до 592 . - Сега остава да уточниш и кои са слугите на Сорос ...

Спонсорирани публикации