Ново 20: Нотариуса бил със сменени ЕГН и фамилия, но нямал лични документи с тях

Срещу Божанов има 17 преписки и досъдебни производства от 2008 досега
22 фев 2024 15:30, Петър Бойчев
60
Ново 20: Нотариуса бил със сменени ЕГН и фамилия, но нямал лични документи с тях
Снимка БГНЕС

Мартин Божанов - Нотариуса е бил със сменени лични данни в продължение на 2 години, като лични документи с фалшивите имена и ЕГН не са му издавани. Това заяви в интервю за bTV директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. Според него основният мотив за убийството на Нотариуса е финансов, а извършителят е действал професионално.

Спрямо това има ли вече заподозрян за убийството на Божанов, Николов отбеляза, че "имам вътрешно усещане, че скоро неуморният труд на колегите от сектор убийства ще се възнагради с успех". За мотивите за убийството главният комисар посочи, че "мотиви спрямо това лице със спорна репутация има много. Но действително имаме основен мотив, по който работим и мисля, че той ще се окаже коректен. По-скоро е финансов мотив".

На въпроса дали убиецът на Божанов е един, Николов отговори: "в общи линии изстрелите, които са произведени са три и считам, че са произведени от един човек с едно оръжие. Това показва и експертизата на гилзите". По думите му "изстрелите са произведени от 10-12 метра. Убийството е станало веднага след паркиране на лекия автомобил на паркомясто, което обикновено е използвал, и в момента на убийството е получил точен професионален изстрел в задната част на тила".

Още по темата
"Свидетели установяваме и към настоящия момент. От това, което установихме в първоначалните огледи е, че е имало доста лица, преминавайки в близост, но за жалост те не са могли да го видят и не са подали своевременен сигнал, за да можем да създадем организация и да установим извършителя по горещи следи", отбеляза още комисарят.

Николов заяви, че "телефоните на Божанов са назначени за експертиза", като "скоро ще имаме резултати". "В хода на претърсване на жилището и автомобила установихме само 2 телефона, които той е използвал последните 6 месеца. Предстои да бъдат отключени и да бъде анализирано всичко, включително телефонните разговори в тях", обясни оше той.

Според Николов Нотариуса не е бил притеснен непосредствено преди да го убият:

"По никакъв начин той не е сигнализирал за притеснения. Маршрутът му е бил обичаен. Поведението му е било доста спокойно въз основа, на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви притеснения за живота си".

Николов не отговори на въпроса дали Божанов е бил сътрудник на МВР, като обясни, че "подобни въпроси следва в последствие да отговори прокуратурата". Той обаче коментира, че "сътрудниците на МВР трябва да са богати на информация и да бъдат правилно внедрени в престъпни структури, откъдето да черпят информация оперативна. Профилът на Божанов отговаря до някаква степен на такъв човек, но когато получим категорична информация, че това лице извършва престъпна дейност следва веднага да бъде преустановена работата ни с него".

Николов посочи още, че в СДВР са постъпвали сигнали за Божанов - общо 17 преписки и досъдебни производства от 2008 г. досега. "4 са досъдебни като по 3 от тях той е пострадал. И 1 е обвинен като извършител на измама. Отделно от това има 13 преписки, 8 от които са срещу него, останалите са от него спрямо конкретни лица", обясни комисарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
В БГ не само бежанците и ромите, ами и тази рисувана жълтурана си правят квото искат! Бате Христо е показал балкански нрав и така требе! Бегай у Люксембург така да се правип на интересна! Ще те върнат веднага в Гуанджоу!
51
1
 
4
 
! Отговори
Курти преди 2 месеца
Защо се правите на утрепани? Стига вече с тоя "Нотариус" , на всеки му стана ясно ,че няма да излезе нищо и скоро разследването ще се стопира . Няма полза да се рови в мръсните дела на държавата и техните верни служители , министерства , политически партии , съдилища , болници и всичко останало ... един дол дренки , мафия . Стига вече!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Беше. И други ще има в минало свършено време
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес им гледам мутрите на тия тричките - Хазартова, Истмабулска и Куцата, и си давам сметка какво блато е кривосъдната ни система!
48
0
 
1
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
И професионалистите убиват от първия път от стандартните 25 м с пистолет,а не от третия път."По-скоро финансов е мотива" е типичен израз,когато се преплита с любовен.Само че на 50 години мъжете се кротват и спират да търсят "десерти" за вечерта.Съпругара му пък макар и дознател едва ли е държала някога пистолет като и четох житието в медиите,така че традицията на повечето полиции по света при трудности да го стоварят на половинката няма как да проработи.Остава той да не се е кротнал и зъл мъж.
47
0
 
1
 
! Отговори
мдамм преди 2 месеца
дължал на един чуек 1000лв, и оня го застрелял. хайде намерихме мотива, само че чуека наел килър от сърбия пък той избягал през турция в судан и там са го утрепали. делото е приключило, всички са щастливо убити, без мъчения.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 48 - Но кой ги убива, такива? Същите, като тях.
45
1
 
15
 
! Отговори
Хмм... преди 2 месеца
Добре, че от време на време ги убиват такива, та да стане ясно и на последния наивник в каква ненормална и абсурдна територия пребиваваме!
44
1
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Да се проверят и други подобни промени с имена на служители на МВР Монтана ,които са участвали ,като лъжесвидетели в редица "процедурни хватки" ,чрез измислени преписки срещу неудобни лица - в рамките също на около две години .Явно това е системен подход ,а не единични случаи на обвързаности с МВР,което показва ,че това са методите ,които се използват от ОПГ вътре в системата .Така ,че ръководството на МВР да не се правят на "изненадани" - просто сега е удобно да известят това за един "покойник"
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много поздрави от пловдивските командоси!
42
0
 
16
 
! Отговори
Тома неверни преди 2 месеца
Имам дълбокото усещане,че пак ни имат за канарчета...
41
0
 
12
 
! Отговори
Алф преди 2 месеца
Трябва да се види кой му е издал фалшивите документи и да го затворят заедно с ръководителите на таа долна мвр корупщина
40
0
 
13
 
! Отговори
Alf преди 2 месеца
В мвр като бутнеш подкуп всичко е възможно
39
0
 
12
 
! Отговори
Димо преди 2 месеца
Как ли се чувства, да излезе да ЛЪЖЕ на пресконфернция - НЕ ЗНАМ, ПРОВЕРЯВАТ, ЩЕ НАПРАВИМ ТОВА И ТОВА. Видимо е, че крушката си има опашка и то доста сериозна, но не смеят да кажат нищо. Целта е да се замете всичко в проверки, разследвания и бумащина.След 2-3 месеца никой няма да помни случая и всичко ще си продължи по старому.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВАНДАЛИ И РАЗБОЙНИЦИ
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Корупцията по високите етажи на МВР
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НОТАРИУСА Е ПАЗЕН ОТ МВР
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С вътрешно усещане работа не става.Всички са в кюпа и нещета ще се потулят.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що ми се струва че всички институции са намесени ,и трябвало да го убият за да научим и ние
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МВР ще бъде принудено да спазва законите на България.