Меглена Кунева: Папата не е имал предвид Украйна да се предава

Според нея думите му са извадени от контекста
12 мар 2024 21:32, Нели Христова
85
Меглена Кунева: Папата не е имал предвид Украйна да се предава
Снимка: БГНЕС

Не смятам, че е имал това предвид. Имаше многократни обяснения, че тези думи са извадени от контекста. Това заяви пред "Фокус" Меглена Кунева, посланик на ЕС пред Съвета на Европа, бивш вицепремиер и главен преговарящ и първият български еврокомисар относно призива на папа Франциск, че Украйна трябва да има куража да развее бялото знаме и да преговаря за прекратяване на войната с Русия.

"Бях в средата на декември в Украйна, в Киев, имаше една много голяма конференция за децата, които са отвлечени буквално от Украйна, един огромен проблем. И това е един от най-тежките ми спомени и най-тежките ми преживявания мога да кажа от миналата година. Това, което извършено, е чудовището, защото ангажира бъдещето на нацията в най-прекия смисъл на думата: да вземеш дете, да отвлечеш дете, това е директен опит да се отвлече бъдещето на Украйна“, разказа тя.

Според Кунева ще бъда направено всичко необходимо и справедливостта ще се върне.

"А междувременно ние можем да помогнем на хората, които страдат, на хората, които са останали без дом и  без подкрепа, и да ги посрещнем в България тогава, когато те искат да дойдат тук, да подкрепяме и да имаме своята оценка, да говорим, да говорим много, за да не забравим това, което се случва. Всъщност Втората световна война не е толкова далеч във времето зад нас. и тогава страните са решили да се приберат в границите си, да не реагират, защото всеки си има национален интерес, и Европа е била погълната от войната.  Това е урок, който трябва да си припомним“, заключи бившият вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
29
 
5
 
! Отговори
Провидението преди 2 месеца
За отвлечените украински деца, за избитите семейства, за изнасилените украински жени, за опожарените домове и градове, за загубите които нанесе на цяла Европа, Путин и Русия трябва да бъдат унищожени сега и завинаги. КАЗАХ!!!
45
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И буквално да го е казал, не е безкористно! Пък и не е в кондиция!
44
1
 
36
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Тази преговаряща сега къде се подвизава? Остава да покажат крадлата на кремове и Пасито с Трабанта!
43
2
 
39
 
! Отговори
спомени преди 2 месеца
Тазе е от тези които съсипаха ядрената енергетика и живота на бъдещите поколения.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нмалиглена Кундева. Проверете си на кво е на словашки или чешки "kunda". С реакциите на Дагоеба и Зелето срещу Папата целиярт латино Свят >1.6 милярда плюс Испания, Португалия, Италия Франция ще им се опълчи. Това доказва единствено колко е лесно да разлаеш политпростаците
41
2
 
32
 
! Отговори
Мазно Ту Кафе преди 2 месеца
Добре че е перачката на горите и замъците на царя, да обясни какво говори папата! Даже направо папата да не се хаби, да се смята вече каквотот каже г-жа Кукунева, че го е казал папата и готово!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От край време бяло знаме има едно единствено значение. Папата ако не е наясно да не говори
39
1
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Кунева е назначена за говорител на папата,а не сме разбрали.
38
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тая стара чанта мадам Yes, която съсипа ядрената енергетика на страната ни, седнала да обяснява, какво искал да каже Папата. Ами казва, това което е, ако оня от ка чен наркоман Зеленски окончателно иска да затрие така наречените украинци, да продължава безумното си изпращане на смърт на мъжете и жените. Така че, жено Кунева, разбери и ти най-после, че ядрена държава НЕ МОЖЕ да бъде победена!!
37
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еее, добре, че е Мегленчето да ми обясни какво е искал да каже автора. Ама той е още жив и може пак да ви го каже - трябва Украйна да прояви смелост и да развее БЯЛО ЗНАМЕ преди нещата да са се влошили. Това ми прилича на евакуацията на Мариупол или на украинското настъпление дето върви по план, но малко по-бавно.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази кака-баба и Гиньо Ганев какво разбираха от проблемите, свързани с Габонската афера, та ги пратиха тях двамата да оправят нещата? Заметоха някакви следи, България понесе някакви загуби, за които нищо ясно не се каза, а те двамата какво са намазали, те си знаят.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази кака-баба и Гиньо Ганев какво разбираха от проблемите с Габонската афера, та ги пратиха тях да оправят нещата? Заметоха някакви следи, спечелиха нещо, България понесе някакви загуби, но не се разбра за какво точно става въпрос.
34
1
 
24
 
! Отговори
кърти от долноконаре преди 2 месеца
Доживях да оправим и Ватикана , Евала , вече съм видял всичко
33
0
 
17
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Тази още жива ли е?
32
2
 
19
 
! Отговори
Нане Вуте преди 2 месеца
Ама Меглено , да обясниш случайно защо окраинските деца които са върнати в окраината не искат там , а искат обратно в Русия??? И това не е руска пропаганда, а беше обявено по окраинската телевизия!!!
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лошо, мис Yes, лошо сте учила история за ВСВ. Повече от половин Европа, заедно с България и Турция са били съюзници на Германия. Дори окупирана Франция. А когато Германия напада СССР, всички свободни западни държави пасуват, чак до разгрома на Паулус при Сталинград. А после се събуждат, не толкова за да победят Хитлер, а ща да не го направи Русия сама. С Наполеоновите войни е същото. Лошо, Кунева, не познавате историята.
30
0
 
28
 
! Отговори
Хи хи преди 2 месеца
Укрите и да вдигат и да не вдигат бяло знаме все тая, специалната операция си върви.
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войната в Украйна беше разпалена точно от такива бюрократи като Кунева. В САЩ е пълно с такива.
28
0
 
28
 
! Отговори
Пръмова преди 2 месеца
Тази като стар партиен секретар ни превежда международната обстановка, защото ние сме *** и не разбираме, а?
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Другарката снаха на комунистическото величие Пръмови!! Изпълзя от бърлогата си! Охладняла е явно и има Нови Политически амбиции! Трактори на Козлодуй,няма за " затваряне"! Предателка!!