Радев отложи връчването на мандата заради смъртта на патриарх Неофит

Той ще бъде връчен в понеделник
14 мар 2024 17:45, Стела Стоянова
33
Радев отложи връчването на мандата заради смъртта на патриарх Неофит
Снимка БГНЕС, архив

В тези дни на всеобщо смирение и преклонение пред паметта на Патриарх Неофит политическите страсти са неуместни. Затова отлагам връчването на мандата за съставяне на правителство за понеделник от 12:00 часа.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след като се подписа в книга за съболезнования, изложена в Синодалната палата, по повод кончината на Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Кончината на патриарх Неофит е огромна загуба за Българската православна църква и за целия български народ“, заяви президентът и посочи, че със своето всеотдайно духовно служение на Бога и православието Патриарх Неофит се е утвърдил като крепител на нашата нация и държава. „Ще го запомня като човек и като патриарх, който ни учеше на смирение и мъдрост“, каза още държавният глава. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя докара Киро и Асен по съвет на някой си бизнесмен ,защо не каже кой ? Кой, кой беше Румба, КОЙ Е БИЗНЕСМЕНА КАЖИ СИ !!!
28
0
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Жалко и тоя поруга демокрациятаСлед отставка на правителството се провеждат избори Какви мандати връчва без избори
27
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
ама защо ще дава мандат отново на ГЕРБ? след оставка на правителството следват избори!
26
2
 
6
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Лош ученик си Румене- двойка,защото изобщо не си смирен напротив голям размирни и лицемери!
25
0
 
0
 
! Отговори
Напред с Агнетата преди 2 месеца
A лел у събТа Киро фъ понДеляк Асанхулиган и чък у средъ Баце дас не батише за починали отсмърт чрезумирячкянье, шо Народот чека Великденските парици та по некое църо агне да колне , опече на фурна с дърва и да се намаа как си треа след 40 днемните пости да гя ива.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А тоя пловдивския защо го забрави
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да изчакаме избора на неврокопския митрополит Серафим, който навършва 50 години след няколко месеца и ще бъде наистина благ и добър патриарх, по-добър от митрополит Антоний, когото ни навират на всякъде. А дотогава ще гледаме разкола на Григорий, Изнатий, Гавраил и Даниил.
22
0
 
1
 
! Отговори
ИЗХОД преди 2 месеца
РОМА е казала че Хиспания за вечни времена НЯМА ДА Е Испания и това и става.........На латински език Римската HESPAN в днешни дни е ESPAN...........Чалгар пилота Румен Радев от БИАД на групировката МИГ на Слави Бинев като Рудолф ХЕС ПАНИЯТА да грабват парашутите с Христо Стоичков и окончателно да ИЗЧЕЗВАТ че още по големи ЗЛИНИ ще докарат за цялото човечество
21
3
 
1
 
! Отговори
Само Хумор Виц преди 2 месеца
Горен Египет бил ОБЕДИНЕН с Долен Египет доказано от Египетски Владетел с главна буква "Н" като на реката Нил............Като разбрали това Шумерите заплашили Обединеният Египет с международните съдилища и твърдяли че Египет им дължи много трилиона долара защото буквата "Н" е патентована за Шумер и изненадващо си сменили главната буква на "М от където Минос то ест Фараон.".............Хумор е защото цялата истина за Шумер и Египет се е ИЗГУБИЛА през многото хилядолетия до днешните дни
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя индивид го бива само за навияч по сватби и погребения.Беше избран само защото Тиквата стана нетърпим.Грешка *** природата.
19
3
 
2
 
! Отговори
Комундялник преди 2 месеца
*** през девет баира се надушват дори в църковни или военни уйниформи. Даже и ще си поплачат за загубата на верния другар с пищов под расото.
18
3
 
3
 
! Отговори
Чугунник преди 2 месеца
Така се получава, когато овенен управлява.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спокойно!!! Без патриарх няма да останем. Цели 9 кандидати имало.
16
4
 
10
 
! Отговори
Aла Бала преди 2 месеца
Връчването на мандата да не е карнавал?!? Нормалните хора ще ни освободят ли от работа до понеделник?!? Да не би просто да размотавате пак?!? Тотално разочарование се оказа Радев! Няма да гласвуам за него никога вече! На думи е много критичен към сглобката, но на действия е с тях! Като добавим и записа как Кирчо обяснява за алабала с президента, работата замирисва много тежко! Прави се на борец за справедливост, а се оказа слуга на шайката!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смирението, като преодоляване на горделивостта, честолюбието себепоказването и т. н., ЛИПСВА при католиците и протестантите, това не е евроатлантическа ценност. Смирението е добродетел само в цивилизованите религии, като православие, будизъм, ислям. Да.и в исляма. Затова православието няма проблем с тях, Има проблем с агресивните, които не признават никого преди тях и над тях.
14
2
 
0
 
! Отговори
Сглобката Добре и преди 2 месеца
Дойде и тази Смърт! Почти толко Добре, колкото и тази на Алексей!!
13
2
 
1
 
! Отговори
Друго Девет СМЕ преди 2 месеца
ДЕВЕТТЕ КРЪГА НА АДА според Италия на техният писател ДАНТЕ АЛИГЕРИ е държавата ИСПАНИЯ.............. САТАНАТА НА ИСПАНИЯ СА ВЕСПАСИАН и ЙОСИФ ФЛАВИЙ построили там двойник на Юдея и Израел...........За диктаторите римляни Испания е ЗАВАРЕНО име от ПРЕДИ тях и го променят слагайки буквата "Х" отпред на Хиспания то ест Рим КАВГИ с Юдеите ПОСЛЕ ...........буквата "И" като Иехова,Иахве е номер ДЕВЕТ в Латинската азбука
12
6
 
3
 
! Отговори
абее преди 2 месеца
на кого му пука за дъртия фанатик?
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОМУНИСТ!!!!!!!!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я?!Коминис да се съобразява с Църква?!!!Ти да видиш....?!