Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента
Обновена: 22 мар 2024 21:46 | 22 мар 2024 21:12, Стела Стоянова
145
Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори
Снимка БГНЕС, архив

Смятам, че трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Бяхме в тази ситуация преди 9 месеца и тогава в името на националния интерес заявихме, че искаме да дадем на страната стабилност. Това каза кандидатът на ГЕРБ за министър председател и вицепремиер в оставка Мария Габриел в студиото на "Панорама" по БНТ.

Затова сега е много важно решението да направим всичко възможно България да не отиде на избори, да е изпълнено със съдържание. 40 на сто от българите не искат изборите. Ако върнеш празна папката, това не дава шанс за надежда

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента. С този ход дадох шанс на преговорите да продължат до последния момент. И по конситуция състава на правитлеството става след гласуване в НС

Първо се подаде оставка, без аз да знам. Ротацията трябваше да е технически въпрос. Водиха се преговори в продължение на много дни, които оставиха усещането за губене на време. Затова, когато отидох да взема мандата от президента, бяхме с Кирил Петков, Николай Денков и казахме, че имаме нужда от още време. Във вторник, давайки списък с имена, в който няма нито едно неизговоено име, аз също исках да поема своята отговорност и да кажа: Нямаме право да не отговорим на онези 40% от българите, които не искат избори. Нямах право да тласна страната към нови избори, преди да изчерпам каквато и да е възможност за преговори.

Нямаш право да откажеш борбата с инфлацията, допълни тя.

За мен ще бъде важн да работя за българските граждани. За това невинаги трябва да си министър-предсдател, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: ПанорамаМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен Василев в прав текст заяви, че Габриел не става за премиер. Не ми стана ясно, защо Габриел иска извинение към всички жени засегнати от това изявление, което всъщност се отнася лично за нея. Такова мнение споделят много хора, защото се вижда, че една силно лансирана брюкселска чиновничка, без сериозен управленски опит, но с мегаломански амбиции, се стреми за пост, за който не е подготвена.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба Врачка...Темата си ми ти - Взема Дрога, това е. Спри и се осъзнай докато е време.
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба Врачка.... Как мога да пиша по темата.... Като нито пуша марихуана, нито съм дилър.... И такива Тъпунгерски теми.... не ме интересуват.... Теми убиващи Живота .... Не са добри теми! Бог поднася изпитания на хората.... Но ти не си чове...ка Бог да ти поднесе изпитание, ...как? Тогава Господ реши сам себе си да изпита, но ти Удържа.... и поучи Бог, че нямало било Богове!
105
0
 
18
 
! Отговори
Дора преди 1 месец
Защо мнението на 40%, които не искат избори, да е по-важно от това на повечето, които искат избори?
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За някой пишещи тука като читателите четат по интернета, се оказва че успешно пренасят по кило кокаин, криейки го в дебелото си черво. Евала. По малко ама редовно... иначе тия с тоновете виж как падат в канала. Обаче го опаковайте по добрец, че май аналната ви лигавица, абсорбира от "стоката" по малко и това се отразява на форума - пишещите тука!
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 110. И аз това се питам. Дали милеят за бг граждани, които повтарят на всяка втора дума, или се борят за личните си мегаломански интереси. Защото болшинството от бг граждани искат честни избори, а те се борят на всяка цена против изборите и интересите на хората.
102
0
 
11
 
! Отговори
Куха лейка преди 1 месец
Само аз ли не я харесвам тази ***
101
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие тука дето пишете...като малки деца покръстени ли сте биле? Или направо сте се родили в родилни домове под Чадъра на Чавдарчета, Пионерчета, Комсомолчета, Комунистчета, а може и Османчета?
100
0
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 1 месец
До Анонимен това ли наричате възпитание, да изработиш партнъорите си по най- интриганския начин и ги поставиш пред свършен факт.
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По добре нови избори, отколкото правителство, след което и двете партии ще са много надолу в сравнение със сега, също като БСП. Е те решават сега, избирателите после.:))
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокорчо казал - Ако няма да съм аз министър на парите Габриел няма да е премиер . Тва мошеника от Лондон го казал по повод кражбата на поста му . И сега мошеника трябва да е мнистър на парите щото имаче службогонката милионерка от раздаване на нашите пари в Брюкселия няма да усвоява още пари от наще . Тез дали мислят за България ??? Те даже не искат лева да го има .
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поласкана съм от антивниманието Ви към моята персона. За съжаление, стилът Ви на общуване ми е малко странен, но доколкото схващам се опитвате да ме попитате: Защо съм се родила на този Свят? Или Греша?
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никак не си я представям като премиер! След този театър който ни изигра... значи всички българи да се скрием под нечия пола. Много долнопробен театър.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам аз. че си ОнепЯвдан и Искаш с Интелекта Луд и Неразбран да делил си ти помислил си Мегдан, но понеже си МЪЖ, ако и Тегав, бих ти казъл. Не атакувай бе Потеря, но винаги бъди Химера, и ако решиш да си Завера, тогава.... Забрави, че си Химера, а опита да си в никовете си Апогея - Константера - Инфините - РА.
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаме избори!
93
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В редица масонски кръгове, розенкройцери и тамплиери, както и по данни на могъщите тайни служби за сигурност, днес Улфила е прероден като най-чист сакрален вид и етно-лингвистично-тонално честотна преекспонация в нашия Български Ген - Боговете на Арианите - носещ във вените си най-чистата и светла кръвна плазма, след внимателно и целенасочено кръстоване на велики Български Родове, съзнателно избран от Абсолюта за тази му мисия да запазва Мира по Света, всеки Ден под зоркото Око на (((СЛЪНЦЕТО)))
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Типични Бойкови димки.Много силен,министри ще сменя, на избори ще ходи а накрая млъква и изпълнява. Герб са приключени като независима партия,тия театри са за много умния им електорат да си въобразят че нещо зависи от тях.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моме , с това брюкселско хилене дето само него си го усвоила не се получават нещата , акълецът ти мижаф , коркото да раздвижи лицевите мускули в глупава " усмивка " .
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Носът ти що е бял Гаргамелче, Боко да не се е изцвъкал върху него :)))
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я, защото на теб така ти е изгодно!! На българите - НЕ! Ние не щем да живеем с такива овци като теб. ИЗБОРИ!