Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента
Обновена: 22 мар 2024 21:46 | 22 мар 2024 21:12, Стела Стоянова
145
Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори
Снимка БГНЕС, архив

Смятам, че трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Бяхме в тази ситуация преди 9 месеца и тогава в името на националния интерес заявихме, че искаме да дадем на страната стабилност. Това каза кандидатът на ГЕРБ за министър председател и вицепремиер в оставка Мария Габриел в студиото на "Панорама" по БНТ.

Затова сега е много важно решението да направим всичко възможно България да не отиде на избори, да е изпълнено със съдържание. 40 на сто от българите не искат изборите. Ако върнеш празна папката, това не дава шанс за надежда

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента. С този ход дадох шанс на преговорите да продължат до последния момент. И по конситуция състава на правитлеството става след гласуване в НС

Първо се подаде оставка, без аз да знам. Ротацията трябваше да е технически въпрос. Водиха се преговори в продължение на много дни, които оставиха усещането за губене на време. Затова, когато отидох да взема мандата от президента, бяхме с Кирил Петков, Николай Денков и казахме, че имаме нужда от още време. Във вторник, давайки списък с имена, в който няма нито едно неизговоено име, аз също исках да поема своята отговорност и да кажа: Нямаме право да не отговорим на онези 40% от българите, които не искат избори. Нямах право да тласна страната към нови избори, преди да изчерпам каквато и да е възможност за преговори.

Нямаш право да откажеш борбата с инфлацията, допълни тя.

За мен ще бъде важн да работя за българските граждани. За това невинаги трябва да си министър-предсдател, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: ПанорамаМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важно е Буци да не се окаже намагнитен. Нищо друго не важно, защото в ГЕРБ е важен само един, единствен човек!
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ледник Вулфила на остров Гринуич от архипелага Южни Шетлански острови в Антарктида е наречен в чест на Българският епископ Вулфила.
86
1
 
8
 
! Отговори
Dabe преди 1 месец
Изборите да се забранят веднага ,защото пречат на демокрацията .Аз ще ви казвам какво е правилно и какво Не е.Защото плебса ще вземе да пребори и измамите и отиде си демокрацията .
85
1
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Гар га мелице , да не би с ботокса , който си набола да спря да мислиш, само да не се окажем във война
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглеждаше на Панорама като след домашно насилие.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая не се осъзнава колко е неадекватна , сглобкаджиите се омазаха до ушите н некадърност и неадекватност , но избори не трябвало да има , ако я питаш защо едвали ще сглоби нещо смислено . Като за повакинче родено и орисано да бере тутунец бива толкоз акълец , да се не аби материалот .
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Учението, което Вулфила проповядва, ярко защищава основополагащите догми на арианството, които разделят Бог отец от Бог син, роден преди времето и създал света, и Бог Свети дух, създаден от Бог орец чрез Бог син. Това става ясно от писмо на неговия ученик и храненик, миланския епископ Авксентий Доростолски.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асенчо се оказа тънък познаваш на женската красота:.."най-красивото лице." Няма значение на кого. Да черпи.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами като не може да си поделите постовете и парите за усвояване как да няма избори . Превърнахте България в дойна крава а да управляват от Брюксел и Вашингтон . Кравари .
79
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Дотук слушах - доган , шиши , атанасов , христо , сега и тазиИ никой от тях не иска избориКаквото ни е всичкото такива са ни и демократите измислени
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Името Улфила може би означава "малък вълк" Прекарва известен период в границите на Византия по времето когато арианството доминира. Ръкоположен е за епископ от Еузебий Никомедиански и се завръща в родината, вече като мисионер. Покръства много вестготи и остготи, като проповядва арианството. Когато те пристигат в западното средиземноморие, техните съседи са предимно католици и това ги разделя.
77
2
 
8
 
! Отговори
Марш ма преди 1 месец
И замълчи завинаги
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО 82 КАКВИ ЛЪЖИ ПИШЕШ ИЗОБЩО НАЯСНО ЛИ СИ МАРИЯ ИМА КАРИЕРА В ЕВРОПА С ЛАКТИ И ЗЪБИ СЕ БОРЯТ ШАРЛАТАНИТЕ
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо да няма нови избори? Защото - Сватбата е факт - Габриел премиер, Асен Василев - финансов, въпреки клетвите на ГЕРБ. Кабинетът се случва под диктата на Мертен. Залогът - влизаме във войната!
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишещите под статията на какво ниво в живота са дали изобщо имат основно образование
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вулфила (Улфила или Урфила) от Никополис ад Иструм (днешното българско селище Никюп близо до град Велико Търново) е готски епископ, мисионер и преводач. Известен с това, че превежда библията от гръцки на готски, с което поставя началото на германската литература. За целта Вулфила създава готската азбука. Части от превода са запазени под името Кодекс Аргентеус (Сребърен кодекс) и се съхраняват в университетската библиотека в Упсала.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БайПешо как няма да е страх от избори, като няма да я изберат. Сега се бори с лакти и нокти, въпреки публичната обида, само и само да е премиер. Но има ли качества за това. Отговорът бе даден от Асен Василев. интригата с папката и министрите, беше доста изненадваща и непочтенна, което не прави чест на един кандидат за премиер. С рова ще я запомним.
71
0
 
8
 
! Отговори
вятър работа преди 1 месец
" Цялата власт произлиза и принадлежи на народа "
70
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успех на Мария новият министър председател на България
69
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Най-големите ни демократи ги е страх от избори.